EmediateAd
Sund for Sjov

Vejen til et liv i glæde

Tidligere på ugen var jeg inde på den årsag, som, efter min mening, er den væsentligste til misbrug og afhængighed; vi kæmper. Vi lever alle med en historie, som vi kæmper for ikke at mærke. En historie som vores ego dagligt forsøger at fastholde os i ved at overbevise os om, at vi må blive endnu bedre, endnu smukkere og endnu dygtigere end vi er lige nu, så vi ikke mister anerkendelse og kærlighed.

Men hvorfor – fordi vi har glemt at lytte til vores sjæl! Midt i vores travle liv har vi mistet kontakten til vores sjæl, og i stedet overgivet os til egoet. Sonia Choquette skriver i sin bog; “Svaret er enkelt – Lev din Sjæl” (jeg har blogget om denne helt fantastiske bog før): Kærlighed til os selv starter med en erkendelse af, at vi er sjæle. Vi har en krop, en personlighed, en historie, fortællinger og erfaringer, MEN vi er IKKE disse ting – det er blot ”redskaber” som vores sjæl bruger til at udtrykke sig med.

Hvis vi vil åbne op for et liv i glæde, må vi lære vores sjæl at kende og leve efter den. Vi må lære at indse, at det at leve sin sjæl ikke er ensbetydende med, at vi ikke støder på udfordringer og ”storme” i livet. Det gør vi uanset hvad. Vi må erkende, at et liv i glæde ikke er et spørgsmål om at undgå smerte! Det er snare et spørgsmål om, hvordan vi tilegner os en indre styrke, ro og tillid, som gør, at vi kan styre gennem livets udfordringer så ufortvivlet som muligt. Vi må være nysgerrige, kreative og tillidsfuld og nyde rejsen i stedet for at stritte imod og være bange.

I morgen vil jeg dele et eksempel med dig fra den føromtalte bog. Det handler om en kvinde, som i sit forsøg på at beskytte sin sjæl mod egoets angreb, tager på i vægt og pludselig bliver bedt om at opfatte sin krop og sjæl på en helt ny måde.

Tilbage

2 kommentarer


 1. okt 13, 2011
  7:57 am

  Janicke

  kloke ord! Jeg må sette boken på ønskelisten 😀


 2. okt 13, 2011
  4:35 pm

  sundforsjov

  Den er SÅ god!! Virkelig en af mine yndlings 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *