EmediateAd
Sund for Sjov

Trækker du stadig vejret?

Så er jeg tilbage efter en dejlig uge sammen med familien og sikke et fantastisk vejr! Det har været en uge med ekstra søvn, afslapning, brætspil, gåture i det smukke solskinsvejr og lidt arbejde – og som lovet, har jeg set DVD’en  ”Finding Your Life’s Purpose” med Eckhart Tolle.

DVD’en er en indspilning af en 2 timer meditativ aften med Eckhart Tolle, og jeg skal love for, at den er meditativ! Første gang jeg så DVD’en havde jeg lagt mig på sofaen under tæppet for at slappe af og hygge mig, men der gik ikke lang tid, før jeg sov!

Anden gang satte jeg mig ret op med papir og pen og forsøgte at spidse ører. Det blev igen en meditativ oplevelse men også spirituel undervisning på et højt plan. Det var bestemt ikke alle forklaringerne, som jeg forstod i første omgang, så jeg kommer til at se DVD’en flere gange, hvis jeg vil have alle pointerne med.  

For mere end 30 år siden, da Eckhart Tolle var midt i sine 20’ere, fik han en depression. Eckhart Tolle var så deprimeret, at han overvejede at tage sit eget liv. På et tidspunkt tog hans liv et vendepunkt og der skete noget bemærkelsesværdigt. Eckhart Tolle flyttede sig fra at være en person, som levede sit liv oppe i tankerne til at blive en mere åndelig vågen person, som valgte at leve i Nuet – det eneste som findes (alt andet er fortid eller fremtid).

På DVD’en starter Eckhart Tolle med at byde folk velkommen, og herefter beder han sine gæster tjekke, om de stadig trækker vejret! Egentlig er det et underligt spørgsmål, for selvfølgelig trækker vi vejret, men personligt opdagede jeg, at min vejrtrækning næsten var stoppet, fordi jeg sad i spænding og ventede på, hvad han nu ville sige – hvilken pointe der ville komme.

Det Eckhart Tolle ville vise med denne lille øvelse var, hvor enkelt det er at komme ned i kroppen. I det øjeblik vi tjekker, om vi stadig trækker vejret, flytter vi vores opmærksomhed væk fra tankerne, ned i kroppen, og hermed slipper vi ud af dét, Eckhart Tolle kalder ”vores fangeskab” i en konstant mental støj af tænkning.

Når vi tjekker om vi trækker vejret, træder vi af egen fri vilje ud af den mentale støj (her hvor al selvkritikken også befinder sig), fordi det ikke er muligt at trække vejret og tænke på én og samme tid. Det drejer sig måske kun om et sekund eller to, men det er faktisk utrolig rart og meget virksomt. Allerede for tusinder af år siden, opdagede nogle mennesker denne simple øvelse og gjorde det til det, vi i dag kender som meditation.  

Det må da om noget være en meditation, som vi alle kan finde tid og overskud til at udføre og endda flere gange om dagen – hvad siger du?

Trækker du stadig vejret?

Tilbage

7 kommentarer


 1. okt 24, 2011
  2:53 pm

  Jane

  Jeg har ikke trukket vejret i ugevis. Overvejer dog at starte på det igen. Jeg husker det som værende skønt. Gad vide hvorfor noget så simpelt er så svært?


  • okt 24, 2011
   6:24 pm

   sundforsjov

   God ide at starte igen kære Jane 😉
   Utroligt ja – at noget så simpelt kan være så svært – og på mange måder også fascinerende, fordi det viser, hvor meget vores tanker og mentale verden styrer vores liv! Lidt uhyggeligt endda!!
   KH Charlotte


 2. okt 24, 2011
  3:36 pm

  charlotte hoffmann

  Hej Charlotte
  Hvor har du ret. Jeg trak kun vejret øverst i brystkassen og det hjælper jo en del mere, når det kommer helt ned i lungerne. Har savnet dit indlæg i ugens løb, men glæder mig over at du har haft en god ferie !! Har prøvet flere gange at læse hans bog “Nuets kraft” meen den er altså ret tung. Har købt en af dine behandlinger på Dagens Sydhav og glæder mig til det.


  • okt 24, 2011
   6:28 pm

   sundforsjov

   Kære Charlotte
   Det gør ganske enkelt underværker, når vejret kommer ned i lunger og mave 😉 Jeg har endnu ikke læst “Nuets Kraft”, men jeg må sige, at man skal spidse øre og være nærværende, når man ser DVD’en.
   Hvor dejligt du har købt en behandling – jeg glæder mig meget til at møde dig. Lov mig at ringe eller skrive snart, så du når det inden tidsfristen.
   Kærlig hilsen
   Charlotte


 3. okt 31, 2011
  10:11 am

  Janicke

  Den DVD ønsker jeg meg. Har 2 bøker av Tolle. En på norsk og en på engelsk, men sliter med å forstå hva han egentlig mener og aldri lest hele bøkene. Letter med en DVD tror jeg…takk for tips igjen 😀


  • okt 31, 2011
   10:12 am

   Janicke

   å jeg tror jeg må bli flinkere til å puste dypt inn!


   • okt 31, 2011
    8:15 pm

    sundforsjov

    Det kræver bestemt konsentration at se DVD’en også, men der er virkelig mange gode pointer. Og så er det bare så god en øvelse at stoppe op og mærke, om man trækker vejret – dypr inn 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *