Sunde Saltbomber
Når man går på eliminationskost, så sker der ofte to ting – enten får man rigtig ondt af sig selv og fokuserer konstant på alle de ting, som man bør holde sig fra eller også går man hen og bliver rigtig kreativ.
I weekenden blev jeg kreavtiv. Jeg trængte til en ny variant af protein, så jeg havde sat kikærter i blød og planlagt, at jeg ville lave falafel. Men tiden løb fra mig og jeg endte med at stege kikærterne hele i kokosolie og havsalt. Ud af dette kom der nogle fantastisk sprøde, knasende og meget velsmagende saltbomber, som jeg varmt kan anbefale.
Fremgangsmåde:
- Sæt kikærter i blød i 12 timer (natten over) og brug godt med vand, da kikærterne suger meget væske
- Varm kokosolie op i en wok – ikke så den er rygende varm – og tilsæt kikærterne Kokosolien bør så vidt muligt dække alle kikærterne
- Steg kikærterne til de er gyldne og sprøde
- Hæld kokosolien fra og drys fint havsalt på de sprøde kikærter
De sunde saltbomber skal bestemt bruges igen som sund fredagssnack eller sprød topping på salater og grønne retter.
Tilbage