EmediateAd
Sund for Sjov

Virkelig Velsmagende Økologisk Hørfrøolie

For at opnå en god mæthedsfornemmelse og et stabilt blodsukker, bruger jeg gerne avokado og koldpressede, økologiske planteolier til smoothie og salat. En af mine absolut favorit olier er Koldpresset Hørfrøolie fra Nyborggaard.

På det økologiske landbrug Nyborggaard bliver hørfrøolien udvundet ved en skånsom koldpresning af deres hjemmearvlede økologiske hørfrø. Presningen af olierne foregår i en beskyttet atmosfære, så olien tilføres minimalt lys og ilt. Efter bundfældning og filtrering tappes olien på mørke flasker, som hindrer lysets skadelige påvirkning af olien. Presningen foregår mørkt og i beskyttet atmosfære.

Jeg har smagt mange forskellige udgaver af hørfrøolie, og mange af dem kan godt få en ubehagelig eftersmag. Koldpresset Hørfrøplie fra Nyborggård er UTROLIG blid og behagelig i smagen og af samme årsag foretrækker jeg den – også selvom den er en anelse dyrere end andre hørfrøolier.   

Hvilken olie foretrækker du?

Tilbage

11 kommentarer


 1. nov 9, 2011
  8:43 am

  lovelyliller.com

  Jeg liker peanøttolje. jeg synes den lukter og smaker vidunderlig 🙂


 2. nov 9, 2011
  10:42 am

  Janicke

  Å den høres god ut! Synd de ikke leverer til utlandet 🙁 Jeg er helt vill etter kokosolje, men er glad i hørfrøolje i smoothies!!


  • nov 9, 2011
   12:02 pm

   sundforsjov

   Jeg kan nu også rigtig godt lide kokosolie. Det smager fantastisk i mange ting, og det gode er, at den forbrændes hurigt i kroppen selvom det er en mættet fedtsyre 🙂


 3. nov 9, 2011
  4:48 pm

  Christine fra Kbh

  Jeg elsker mandelolie – især i Pernille Damores banan-choko-mousse. Ummmm…

  Mht. hørfrøolie, så har jeg også flere gange prøvet den ovennævnte, men den har desværre ikke været særlig god. Jeg ved ikke, om jeg har været så uheldig, at butikken hver gang har undladt at sætte den i køleskabet ASAP, eller hvad der er sket… den har i al fald været besk i smagen hver gang.


  • nov 9, 2011
   6:51 pm

   sundforsjov

   Uha det lyder ellers lækkert! Er det en opskrift fra Pernille Damones nye bog?
   Øv der er da en skam med olien. Har du sammenlignet den med andre hørfrøolier i forhold til smag? Jeg har aldrig været udsat for den beske smag, men du har da fuldstændig ret i, at det er meget vigtigt at olien kommer på køl for at modvirke harskning.
   KH Charlotte


   • nov 10, 2011
    2:43 pm

    Christine fra Kbh

    Jeps, fra den nye bog (Tag ansvar for dit liv) – heri er der i øvrigt en masse opskrifter, som du vil kunne bruge i forhold til din Vega-diæt. Jeg synes, bogen er super god, hvis bare at man er med på, at udgangspunktet er paleo (stenalderkost). Er man ikke til det, er det let at tilføre kornprodukter.


    • nov 10, 2011
     4:08 pm

     sundforsjov

     Super – tak fordi du skrev tilbage:-)
     Jeg har faktisk bogen stående på hylden! Jeg var begyndt at læse i den, men blev undervejs forstyrret, da en ny bog fra Psyke & Sjæl kom ind af døren og stjal min opmærksomhed!
     Stenalderkost er efter min mening fin så længe det ikke går hen og bliver en besættelse (ny afhængighed som man ikke tør give slip på nu og da). Så jeg må have bogen frem igen:-)
     KH Charlotte


 4. nov 9, 2011
  5:01 pm

  Jane

  Jeg er også glad for hørfrøolie. Mest fordi det er så billigt 🙂 Jeg er dog stødt på en del skriverier om at hørfrøolie ikke er så godt (suk, kan vi snart blive enige om noget?!). Det er noget med, at omega 3’en fra hørfrø er kortkædede eller langkædede og mennesker kun kan nedbryde den ene slags, hvilket den bliver, når den har passeret igennem et dyr. Og når den ikke kan nedbrydes/optages, virker den inflammatorisk i kroppen. Sådan gengivet frit efter hukommelsen. God videnskabelig forklaring, ikke? Er du stødt på det, Charlotte?


  • nov 9, 2011
   7:39 pm

   sundforsjov

   Kære Jane
   Der findes rigtig mange skriverier om fedtsyrer, og de kan være meget svære at finde hoved og hale i. Lige den forklaring du kommer med der, kan jeg ikke helt mindes. Omdannelsen af fedtstoffer i kroppen er en meget lang og kompliceret, som jeg ikke har plads til at give her. Jeg vil i stedet henvise dig til Ernæringsterapeut Marianne Fjorgaards hjemmeside, som har en super detaljeret og god forklaring på fedtsyrer; http://www.sund-kost.dk/default.aspx?pageId=21
   KH Charlotte


 5. jan 12, 2013
  1:37 pm

  Anne Jensen

  Hørfrøolie består af omega-3 fedtsyren ALA som i kroppen kan konverteres til EPA og DHA. EPA og DHA er hvad du finder i bl.a. fiskeolie. Det bedste er altid en sund og varieret kost der både består friske fisk og hørfrøolie.
  Jeg har nogle gange købt hørfrøolie fra nuborggaard men er gået over til en helt friskpresset variant fra Biolio.
  http://www.bodylab.dk/shop/biolio-friskpresset-hoerfroeolie-631p.html
  Hvis du bor i England, som jeg gjorde indtil for nyligt, kan jeg anbefale http://www.flaxfarm.co.uk/. Jeg har faktisk flere gange fået dem til at sende til Danmark.

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *