EmediateAd
Sund for Sjov

Sæt et realistisk mål for dig selv

15 november , 2011 - af sundforsjov - Kategori: Motion - Tags: , , , , , , , ,

Hvad enten du skal i gang med et vægttab eller en plan for at få mere motion ind i din hverdag, så er det vigtigt, at det mål som du sætter dig er realistisk, ellers ender alle dine gode intentioner med at forblive dagdrømme, som du aldrig får ført helt ud i livet.

Mærk derfor rigtig godt efter hvad der er realistisk i dit liv, og ikke mindst om du vil være i stand til at fastholde målet med den hverdag, du har.

Mit mål er at løbe 3 gange om ugen, så jeg om 2½ måned er i stand til at løbe 5 km i et stræk. Målet kunne godt have været større, men jeg ved med mig selv, at et større mål tidsmæssigt vil være sværere at få til at hænge sammen med min hverdag, og så giver jeg nærmest op på forhånd. 5 km er derfor et realistisk mål for mig.   

Det er vigtigt, at du holder fokus på målet hele vejen. Jo mere detaljeret du gør dine ugeplaner og delmål, jo større chancer er der for, at du når dit mål.

Skriv eksempelvis;  

 • Jeg vil løbe tre gange om ugen (gå 6 km hvis din krop endnu er for tung til løb) og gå 10.000 skridt hver dag
 • Jeg vil sige nej tak til kage og i stedet spise 2 sunde mellemmåltider.
 • Jeg vil give mig selv lov til at slappe af og prioritere tid til mig selv fire gange om ugen.

Hvad der skal til, for at du overholder din tidsplan?

Tilbage

4 kommentarer


 1. nov 15, 2011
  8:25 am

  lovelyliller.com

  Det er greit å ha en plan for å komme seg over “dørstokk milen”, ut døren og trene! 😀


  • nov 15, 2011
   9:32 am

   sundforsjov

   Nemlig – og den bonus som det giver efter et stykke tid, er bare så dejlig 🙂


 2. nov 15, 2011
  8:51 am

  Janicke

  Jeg prøvde å trene etter treningsprogram i flere år men det holdt bare 1 uke eller 2. Som du hvet måtte jeg melde meg på, betale og si til alle at jeg skulle løpe løp. Først da klarte jeg å følge et program. Følte meg forpliktet og litt kjedelig om jeg ikke skulle klare det. Nå elsker jeg den lille tiden for meg selv annen hver dag løpende på veien 😀 Jeg må ha realistiske mål men også noe å strekke meg etter!!


  • nov 15, 2011
   9:32 am

   sundforsjov

   Det er så sejt og så flot, det du har gennemført 🙂
   Og netop fordi du har forpligtet dig ved at offentliggøre dit mål, er chancerne for at det lykkedes meget større. Det er også derfor, at det er vigtigt, at finde sig en god coach, teapeut eller anden personlig støtte, som kan holde en op på sit mål, så det ikke bliver let at give op og styre uden om, når viljestyrken svigter!!

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *