EmediateAd
Sund for Sjov

Er du ven eller fjende med din badevægt?

Et af de kendetegn som går igen og igen blandt mine klienter (og jeg kan da også have perioder, hvor jeg mærker trangen til at gøre det) er badevægt-syndromet. Badevægtsyndromet kendetegnes ved, at vi – selvom vi egentlig har besluttet os for ikke at gøre det – træder på badevægten hverdag og nogle gange flere gange om dagen kun for at bekræfte os selv i, at vi er dårlige til at tabe os og det hele også kan være lige meget. Inde i hoved skriger en stemme nærmest; ”Så fat det dog, du kan jo ikke finde ud af at tabe dig!”.  

Hvis dette scenarie lyder som dig, bruger du ydre omstændigheder i dit liv til at ”pille” dig selv ned med. Måske bruger du også regnvejret som en mulighed for at kritiserer dig selv og fortælle dig selv, at du er en svækling, fordi du ikke cykler en tur, selvom om du dårligt nok kan holde dig oprejst på cyklen på grund af regn og blæst.

Mønsteret er i virkeligheden næsten det samme, for i begge tilfælde kritiserer du dig selv så meget, at du ender at føle dig helt nede i kulkælderen, og så kan du lige så godt spise alt det, du har lyst til. Hvis du kører dig selv hård nok, kritiserer dig selv tilstrækkeligt længe, kan du ikke undgå at dræne dig selv for energi og til sidst ”falder” du sammen og får ondt af dig selv og henter ”kærlighed” og ekstra energi i maden. 

Hvis dette lyder bekendt, vil jeg på det kraftigste råde dig til at være opmærksom på din indre dialog under et vægttabsforløb!

Vær opmærksom på hvad du fortæller dig selv, hvis din vægt står stille i en uge eller fjorten dage, og ikke mindst hvordan du bruger det. Mange bruger nemlig tallet på vægten til at kritisere sig selv med, får ondt af sig selv og i sidste ende opgiver de vægttabet, fordi ”det hele også kan være lige meget” og så kan de lige så godt kan begynde at spise usund mad igen.

Er du blevet nysgerrig og vil du gerne vide mere om selvkritik og dine tankers indvirkning på din vægt, så er min e-bog; ”3 Hemmeligheder om Kunsten bag det Varige Vægttab” noget for dig. Og du lige nu har du mulighed for at vinde et eksemplar.  Alt du skal gøre er at klikke ind på min Facebook side Klinik for Holistisk Sundhed og dele konkurrence-opslaget. Jeg trækker lod blandt vinderne på fredag kl. 12.00

Tilbage

3 kommentarer


 1. nov 23, 2011
  10:31 am

  Jane

  Sunde og gode pointer omkring selvkritikken!

  Alligevel vil jeg sige en ting: jeg beundrer jer modige kvinder, der tør veje jer! Selv har jeg et nærmest angstpræget forhold til min badevægt og bruger den derfor aldrig. Det tror jeg ikke nødvendigvis er bedre…


 2. nov 23, 2011
  11:52 am

  sundforsjov

  Er du præget af angst, så er der bestemt også et mønster at kigge på! For lidt og for meget gælder begge veje her 🙂


 3. nov 25, 2011
  9:43 am

  Janicke

  Jeg veier meg enten hver dag (time) eller ikke i det hele tatt så…jeg er ikke venn med badevekten.

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *