Farseret Julekalkun
Julen nærmer sig med hastige skridt – så hurtigt, at jeg ikke kan følge med. Det er allerede 1.søndag i advent om to dage, og jeg har ikke købt en eneste advent- eller julegave!!!!
Jeg hører til en af de sjældne raser, som ikke spiser and juleaften! Jeg bryder mig ganske enkelt ikke om smagen. Sidste år kastede jeg mig derfor ud i noget helt nyt. Jeg havde set Spise med Price og måtte bare prøve deres opskrift på julekalkun. Kalkunen blev utrolig saftig og lækker, så har du lyst til nogen andet denne jul, kan jeg varmt anbefale denne opskrift:
- 1 Kalkun på ca. 5-6 kg.
-
750 gr. Hakket skinkekød
-
Indmad fra kalkunen
-
350 gr. spæk
-
1 stort løg
-
2 store skiver afskorpet lyst brød
-
Allehånde
-
Timian
-
Revet muskatnød
-
Piskeflødefløde
-
Bacon
-
Havsalt og peber
Opblød brøddet i fløden og rør det sammen med spæk, løg og krydderier sammen med den hakkede skinkefars. Steg farsen let på en pande før selve farseringen for at undgå chancerne for at støde på rå fars ved udskæringen af kalkunen.
Farser eerefter kalkunen. OBS: det er vigtigt ikke at stoppe for meget fars ind i kalkunen, da farsen udvider sig ved stegning, og luk så kalkunen med kødnåle.
Kalkunen sættes i ovnen ca. fire timer før servering. Smør den først ind i smør, drys den rigeligt med havsalt og svøb den ind i bacon. Placer kalkunen på en rist over en bradepande, hvori der er hældt ca. 3/4 liter fond samt lidt opskåret løg, porre og gulerod. Kalkunen brunes ved ca. 220 grader til den er smuk og gylden, og så skrues der ned til ca. 150 grader. Dyp kalkunen ofte med fonden under stegningen.
Tag kalkunen ud ½ time før servering og lad den stå og trække lidt med sølvpapir over sig, imens sovsen færdiggøres. Pynt med appelsiner i skiver og VELBEKOMME 🙂
Tilbage