EmediateAd
Sund for Sjov

Din fødsel siger mere om dit liv end du aner!

Egentlig havde jeg tænkt, at I havde hørt nok om mine tanker og følelser, men i går til Bioenergetik havde jeg en stærk oplevelse, som jeg alligevel gerne vil dele med jer. Forrige uge til Bioenergetik kom jeg som sagt i kontakt med, at jeg har et tema med at lukke af for verden, når smerten bliver for stor i mit liv. I tidligere terapisessioner er jeg ofte blevet spurgt om min fødsel, men jeg har aldrig rigtig forstået, hvorfor den var så vigtig – det gør jeg så nu!

Jeg er født ved kejsersnit. Fødselen gik i gang på normalvis, men efter mange timer fandt lægerne ud af, at jeg var for stor til min mors bækken og jeg skulle ud i en fart. Lægerne bedøvede min mor, men skar før bedøvelsen virkede! Dette påvirkede ikke kun min mor, men også mig, fordi jeg ikke har kunnet undgå at mærke al den smerte, som jeg har påført min mor ved at komme til verden.  

I dag sover nyfødte børn sammen med deres mødre, men det måtte vi ikke dengang, fordi mødre dengang skulle have fred og ro til at hvile ovenpå fødslen, så jeg blev lagt i en kasse og kørt op i en sovesal for nyfødte spædbørn.

Alt dette kom jeg i kontakt med i går! Jeg mærkede, hvor ondt det gjorde at komme til verden. Hvor ensom og kold jeg var, da jeg lå alene i en kasse og higede efter min mors kærlighed og varme (jeg har så længe jeg kan huske været forfrossen og fået kolde tæer ved det mindst, og lur mig om ikke det stammer herfra!) og jeg mærkede, hvor besværlig jeg siden har følt mig, og hvor meget jeg tider har hadet mig selv, fordi jeg altid har haft så stort et behov for at være tæt på min mor. Især fordi min mor ikke altid havde overskuddet til at rumme mig og mine behov, og så skal det tilføjes, at mit behov ikke blev mindre af, at jeg hele mit første leveår havde kolik og skreg hver nat, fordi jeg ikke kunne tåle mælk!!

Det kan godt være, at jeg var 5 år, før jeg tog den endelige beslutning om, at jeg ikke var værd at elske, men i dag stod det klar for mig, at jeg har haft denne følelse med mig helt fra min fødsel og at det er årsagen til at den har ligget så dybt i mig.

Kender du din fødselshistorie, og er du klar over, hvordan den påvirker dig?

Tilbage

14 kommentarer


 1. nov 30, 2011
  7:54 am

  Pauletta

  Hej Charlotte,
  Tusind tak for din ærlige historie. Selvom jeg ikke blev født ved kejsersnit, genkender jeg mange af de ting du beskriver. Det sætter mange tanker i gang ;o) Jeg blev ikke ammet og der mister man også en del nærhed med sin mor. Hvor er jeg glad for, at mine børn har fået masse af kropskontakt lige fra starten.
  Venligste hilsner fra Pauletta


 2. nov 30, 2011
  10:17 am

  sundforsjov

  Kære Pauletta
  Selv tak – og tak fordi du også deler 🙂
  Det er så utroligt, hvor stor betydning kropskontakt og berøring med vores mor har for hele vores liv og følelser. I går til Bioenergetik var de flere “ældre” mødre, som blev meget berørt over min oplevelse og de skulle helt sikkert hjem og tale med deres børn. For selvom det altid har elsket deres børn, så har de på nogle områder følt, at de ikke har kunne nå dem helt, og fødslen kan måske være en stor del af forklaringen.
  Kærligst Charlotte


 3. nov 30, 2011
  11:44 am

  Janicke

  Får aldri nok av dine historier og tanker. Dette var en sterk historie. Jeg tror min fødsel gikk normalt for seg, men jeg er født på 70-tallet og da skulle mødrene vile etter fødselen.


  • nov 30, 2011
   2:45 pm

   sundforsjov

   Hvor dejligt at høre 🙂
   Utroligt hvordan det har påvirket os at blive pakket væk fra vores mødre! Og GODT at det ikke længere er sådan!


 4. nov 30, 2011
  12:24 pm

  Anja

  nej er svaret på om jeg har fået nok af dine følelser og tanker!
  Puh du rammer altså hele tiden ned i nogle ting jeg selv går og tænker på pt.
  Jeg blev født en måned for tidligt ved akut kejsersnit, lå i kuvøse og så ikke min mor/rørte min mor før 4 dage efter fødslen, da hun var meget syg. Dette har givet nogle gnidninger i mor-datter forholdet. jeg ved nu at det var en meget traumatisk oplevelse for min mor, som var bare 20 år gammel, og ikke talte oplevelsen igennem med nogle bagefter.

  kh
  Anja


  • nov 30, 2011
   2:57 pm

   sundforsjov

   Skønt Anja og tak 🙂 Hvor er jeg glad for at høre, at mine oplevelser ikke trætter dig 🙂
   Og hvor er det dejligt, at du deler din egen oplevelse med din fødsel. Jeg har også haft svært ved at komme tæt på min mor og har heller ikke altid lukket hende ind, når hun havde brug for det – men jeg er ikke et sekundt i tvivl om, at hun elsker mig. Det har bare været forbundet med smerte og traume, som stadig sidder dybt i kroppen.
   Kram Charlotte


  • dec 4, 2011
   8:59 pm

   elve

   Sitter her med gåsehud / frysninger på kroppen , Dette var som å lese om min egen historie .Jeg ble også født 1 mnd før tida, av en syk mor med akutt fostervannsforgiftning for deretter å ligge lenge alene i kuvøse mens hun ble frisk. Ble ikke ammet noe særlig heller . Har alltid hatt problem med nærhet til mennesker , særlig min mor. Har heller aldri følt meg knyttet til min mor , og vi har alltid hatt et vanskelig forhold. Jeg tror min fødsel og tiden etterpå har påvirket meg og vært negativt . Dette er veldig intressant i allefall.


   • dec 5, 2011
    9:57 am

    sundforsjov

    Kjære Elve
    Nu får jeg da helt gåsehud – jeg kan levende forestille mig, hvor meget det må have påvirket dig at ligge i kuvøsen til din mor blev frisk.
    Mange kærlige tanker til dig 🙂
    KH Charlotte


 5. nov 30, 2011
  4:45 pm

  lovelyliller.com

  jeg blev tatt ut med keisersnitt!


 6. nov 30, 2011
  5:23 pm

  Marianne

  Dette var sterk lesning! Jeg ble født normalt på slutten av 70-tallet da legene hadde tatt til vett og jeg fikk være med mamma hele tiden, nærhet, morsmelk og det et spedbarn har behov for. Jeg har et veldig tett og nært forhold til mamma og helt opp til tenårene likte jeg å ligge tett med henne for en gooood natta kos om kvleden 🙂


  • nov 30, 2011
   6:32 pm

   sundforsjov

   Kære Marianne
   Jeg får helt gåsehud, når jeg læser din historie. Hvor er det bare dejligt at høre. Jeg sender mange kærlige tanker til vores hjemmesundhedsplejerske som ved første besøg sagde; “kan I så få lagt de senge ned på gulvet, så I kan sove sammen alle sammen”. Det er intet så skønt som at putte med sine børn:-)
   Kærligst Charlotte


 7. nov 30, 2011
  7:07 pm

  Jane

  Jeg læser bare interesseret med. Jeg kan ikke lige nu finde ud af at lave en kobling mellem min fødsel og mit forhold til min mor. Men det kan være, du har sat noget i gang, uden jeg er opmærksom på det. Tak fordi du deler, Charlotte. Det er altid spændende læsning.


  • dec 2, 2011
   9:10 am

   sundforsjov

   Kære Jane
   Det er ikke sikkert, det er denne vej som trækker i dig 🙂 Jeg har stødt på metoden mange gange før, men den har aldrig givet mening før nu. Men måske jeg har sået et lille frø 😉 Selv tak Jane 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *