Nydelige Nøddekager
Som jeg vist nok skrev i går, så elsker jeg den udfordring, der ligger i at lave en klassisk, eller anden ældre, juleopskrift om. Som barn var Ducess småkager sammenlagt med nutella min absolut julefavorit. Man kan ikke ligefem sige, at disse kager lå i den “lette” ende, så jeg har kastet mig ud i en mere blodsukkervenlig udgave, som i øvrigt er uden mælk. Den får du her:
- 4 æggehiver
- 50 gram sukrin
- 60 g grov kokosmel
- 1 stand vanilje
- 1oo g malede hasselnødder
- 40 g mandelmel
- 100 g kokosolie
- Sweet Nut Cream Bio
Pisk æggehviderne stive. Bland vanilje og sukrin til “vaniljesukker” og rør det hele sammen med kokosmel, malede hasselnødder og kokosolie. Vend blandingen forsigt i æggehviderne. Brug en teske til at sætte små flade klatter på en bageplade (jeg fik lavet mine for høje, så tryk dem gerne lidt flade, det hæver ikke).
Kagerne bages midt i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter. Når kagerne er kolde lægges de sammen med Sweet Nut Creme Bio – den er uden mælk. Sweet Nut Creme Bio har et lavere glykemisk indeks end almindelig nutella, men den påvirker stadig blodsukkeret, så du kan ikke “bare” guffe løs af denne opskrift. Alternativt kan du lave din egen nutellacreme og komme mellem kagerne. Rigtig god weekend 🙂
Tilbage