EmediateAd
Sund for Sjov

Nydelige Nøddekager

Som jeg vist nok skrev i går, så elsker jeg den udfordring, der ligger i at lave en klassisk, eller anden ældre, juleopskrift om. Som barn var Ducess småkager sammenlagt med nutella min absolut julefavorit. Man kan ikke ligefem sige, at disse kager lå i den “lette” ende, så jeg har kastet mig ud i en mere blodsukkervenlig udgave, som i øvrigt er uden mælk. Den får du her:

 • 4 æggehiver
 • 50 gram sukrin
 • 60 g grov kokosmel
 • 1 stand vanilje
 • 1oo g malede hasselnødder
 • 40 g mandelmel
 • 100 g kokosolie
 • Sweet Nut Cream Bio

Pisk æggehviderne stive. Bland vanilje og sukrin til “vaniljesukker” og rør det hele sammen med kokosmel, malede hasselnødder og kokosolie. Vend blandingen forsigt i æggehviderne. Brug en teske til at sætte små flade klatter på en bageplade (jeg fik lavet mine for høje, så tryk dem gerne lidt flade, det hæver ikke).

Kagerne bages midt i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter. Når kagerne er kolde lægges de sammen med Sweet Nut Creme Bio – den er uden mælk. Sweet Nut Creme Bio har et lavere glykemisk indeks end almindelig nutella, men den påvirker stadig blodsukkeret, så du kan ikke “bare” guffe løs af denne opskrift. Alternativt kan du lave din egen nutellacreme og komme mellem kagerne. Rigtig god weekend 🙂

Tilbage

6 kommentarer


 1. dec 9, 2011
  9:37 am

  Jane

  Uha uha, de skal bestemt prøves. Nøj, de ser gode ud 🙂


 2. dec 9, 2011
  11:25 am

  sundforsjov

  Dejligt kære Jane 🙂 Rigtig god weekend.


 3. dec 9, 2011
  3:41 pm

  lovelyliller.com

  De så HIMMELSK ut. Takk for oppskriften. Riktig god helg!


  • dec 9, 2011
   5:49 pm

   sundforsjov

   Velbekomme – og rigtig dejlig weekend til dig og dine 🙂


 4. dec 13, 2011
  1:14 pm

  Janicke

  mmmmmmmmmmmmmmm ser fantastiske ut 😀

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *