EmediateAd
Sund for Sjov

Din krop er dit Tempel

Hvis du gerne vil arbejde med at få mere jordforbindelse og grounding, kan en måde være at se din krop som et tempel. Din krop er din sjæls hjemsted – et sted som hver dag skal passes og plejes med sund mad, motion og hvile for at den føler sig hjemme og i trygge omgivelser.

En af de ting som virkelig kan få mig ned i kroppen er de-stress med NADA metoden. Nu er jeg så heldig, at jeg selv kan sætte nåle i mine ører, men for alle som ikke lige har mulighed, så er der stadig en masse at gøre.

Tag kalenderen og find minimum 2-3 dage i ugen, hvor du kan afsætte 20 minutter til dig selv. Det kan sagtens være at 2 ud af 3 dage bliver weekenddage, men det er bedre end ingenting. Lad være med at stille for høje krav til dig selv, det vigtigste er, at du kommer i gang.

Sæt eller læg dig et roligt sted, hvor du ikke bliver forstyrret. Luk øjnene og træk vejret helt ned i maven. Har du svært ved at holde fokus på din vejrtrækning, og glider du let væk i tankerne, så brug en meditationsCD som støtte.

Der er mange gode grunde til at prioritere afspænding og hvile i hverdagen, men her får du mine fem bedste grunde:     

 1. Du tilfører din krop og hjerne ny energi
 2. Du frigiver endorfiner, som er kroppens lykkehormoner
 3. Du reducerer angst
 4. Du får en følelse af indre ro
 5. Du falder hurtigere i søvn om aftenen

Undersøgelser viser rent faktisk, at en halv times afslapning uden afbrydelser eller andre forstyrrelser svarer til 2 timers søvn. Og når vi er udhvilede, så får vi også mere overskud til at rydde op, afslutte gamle opgaver og lægge spændende planer for det nye år.

Tilbage

8 kommentarer


 1. dec 14, 2011
  6:35 am

  Jane

  Hej Charlotte, Hvornår er du på Frederiksberg i den kommende periode? det er tid til NADA… 🙂


  • dec 14, 2011
   10:39 am

   sundforsjov

   Kære Jane
   Jeg har desværre ikke flere tider inden jul 🙁
   Efter jul er jeg på Frederiksberg onsdage i lige uger. Ellers send mig en mail, så må vi lige se, hvad vi kan gøre 🙂


 2. dec 14, 2011
  8:15 am

  Janicke

  når du skriver om NADA skulle jeg ønske jeg var naboen din……det er så fantastisk! Anbefaler alle som ikke har testet det til å ta en behandling!!!! Tusen takk for påminnelsen til meditasjon. Har en CD av Lisa Williams som jeg ikke har testet så nå er det bare å sette i gang 😀


  • dec 14, 2011
   10:41 am

   sundforsjov

   Det kunne ellers være hyggeligt om du var min nabo 🙂
   Jeg kender ikke CDen med Lisa Williams, men må da lige se om ikke jeg kan finde den på google. Nyd afspændingen 🙂


 3. dec 14, 2011
  10:11 am

  Maria C

  Er vild med overskriften …
  Og endnu en gang vil jeg anbefale NADA – det er noget af det bedste jeg har prøvet 🙂


  • dec 14, 2011
   10:42 am

   sundforsjov

   Tusind tak Maria 🙂
   Nåle giver bare så hurtig virkning, så det er et fantastisk værktøj!


 4. dec 14, 2011
  2:56 pm

  lovelyliller.com

  jeg bruker en slags avspenning før jeg sovner 🙂


  • dec 14, 2011
   3:00 pm

   sundforsjov

   Super – det er også med til at give en bedre og dybere søvn 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *