EmediateAd
Sund for Sjov

Løber dine tænder i vand bare ved tanken om alle de lækre julegodter, som juledagene byder på?

Løber dine tænder i vand bare ved tanken om alle de lækre julegodter og julefristelser, som alle juledagene byder på? Og får du nærmest stress bare ved tanken om alle de ekstra kilo, som vil kunne ses på vægten, hvis du giver efter for julefristelserne?

Bare rolig – det kan sagtens lade sig gøre ikke blot at se og røre fristelserne men også spise af de lækre sager, også selvom du skal tabe dig – eller bare ikke har lyst til at tage på i julen. Du må blot være opmærksom på at omgås julens mange fristelser med sund fornuft og lidt ekstra planlægning.  

Det er helt i orden at „synde” lidt i julen, livet bliver for kedeligt, ikke mindst her i julen, hvis vi skal tvinge os selv til at sige nej til alt det søde og syndige. At være sund og holde vægten handler ikke kun om at tælle kalorier og holde øje med fordelingen mellem fedt, protein og kulhydrater. Det handler også om planlægning, prioritering og hvilke overbevisninger du har i forbindelse med din mad og dit vægttab. Hvis du ikke kan fråse med god samvittighed uden at skælde dig selv ud, så undgå de søde sager helt! Dårlig samvittighed øger nemlig kroppens stresshormoner – og når stresshormonerne suser rundt i kroppen, nedsætter du din omsætning af kulhydrat, protein, og fedt, og så er det, du lettere tager på i vægt. 

Beslut dig derfor for hvad, hvordan du vil gøre i julen! Vil du lukke øjnene, blæse på vægten og fråde frit – også selv om det betyder, at du tager på? Vil du tillade dig selv at fråse lidt ekstra – også selvom det betyder, at vægten står stille i den periode? Eller vil du køre den stramme og konsekvente linje og holde dig til de sunde sager og tabe dig? Mærk efter og gør det, du har det bedst med i stedet for at stresse. Hvad end du beslutter, så hold fast i din plan og svigt den ikke, selvom det er jul.

Er du til den stramme og mere konsekvente linje, men ved ikke helt hvordan du skal gennemføre det, så får du i morgen mine 10 afgørende principper for hvordan du nyder julen uden det koster 5 kg ekstra på badevægten.

Tilbage

10 kommentarer


 1. dec 22, 2011
  2:41 pm

  frk. sveske

  Hej Charlotte,
  De 10 råd vil jeg glæde mig til at læse. Jeg ligger nok selv i den miderste gruppe, hvor der skal være plads til lidt ekstra i juledagene, som jeg plejer at holde mig fra (her især nok sukker…) MEN da jeg stadig gerne vil tabe mig, balancerer jeg lidt på grænsen til at holde mig til det sunde.
  Tak for sund inspiration på alle fronter.
  Glædelig JUL.
  – frk. sveske


  • dec 22, 2011
   5:45 pm

   sundforsjov

   Kære frk. Sveske
   Selv tak og rigtig glædelig jul til dig og dine:-)
   Kærlig hilsen Charlotte


 2. dec 22, 2011
  5:05 pm

  lovelyliller.com

  Jeg synder som bare det i jula 😉 Så flott siden din har blitt! riktig god jul


  • dec 22, 2011
   5:45 pm

   sundforsjov

   Kære liller 😉
   Tusind tak og rigtig glædelig jul til dig og dine:-)
   Kærlig hilsen Charlotte


 3. dec 22, 2011
  5:25 pm

  Jane

  Tillykke med det nye, flotte design, Charlotte. Det ligner noget fra de gode folk fra BlogHQ. Er det det?


  • dec 22, 2011
   5:47 pm

   sundforsjov

   Kære Jane
   Tusind tak 🙂 Jo det er lige præcis BlogHQ som står bag -de skrev til mig kort tid efter jeg havde mailet dig og spurgt til designet på din side;-)
   Rigtig glædelig jul til dig og dine.
   Kærlig hilsen Charlotte


   • dec 22, 2011
    8:08 pm

    Jane

    Det er virkelig de perfekte farver og billeder til din blog. Lige i ånden, synes jeg! Godt arbejde, Kenneth! 😉
    Også glædelig jul til dig og din familie, Charlotte. Du står stadig på min huskeliste for januar. Jeg kommer til dig før eller siden 😉


    • dec 22, 2011
     11:16 pm

     sundforsjov

     Tak – hvor er jeg glad for at høre, at det er lige i ånden 🙂 Jeg havde selv kommet med billedeksempler og så fik Kenneth dette smukke resultat ud af det.
     Du er altid velkommen kære Jane – lov mig at sige til i god tid .. de sene tider ryger først lige pt.
     Kærligst Charlotte


 4. dec 22, 2011
  9:55 pm

  Anette

  Hej Charlotte.
  For mig er det desværre enten eller – hvis jeg først begynder at slippe taget og giver mig selv lov til at snuppe af de søde sager, så skrider det for mig. Det mærkelige er at det er nemt nok at lade være, lige indtil jeg overskrider første gang … så er det glidebanen for mig.
  Glæder mig til 10 gode råd 🙂
  Kh. Anette


  • dec 22, 2011
   11:18 pm

   sundforsjov

   Kære Anette
   Sådan er det bare for de mennesker, som er særligt sensitive og insulinfølsomme, og jeg ser det bare som et udtryk for, at du kender dig selv og din krop rigtig godt 🙂 Kærlig hilsen Charlotte

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *