EmediateAd
Sund for Sjov

KNALDGODE Nytårskugler

29 december , 2011 - af sundforsjov - Kategori: Opskrifter - Tags: , , , , , , , , ,

Jeg var i køkkenet for at lave sund guf – og ud af dette kom nogle helt fantastiske kokoskugler. Mens jeg stod der over gryderne, slog det mig, at disse kugler ville være et super alternativ til kransekagen nytårsaften – jeg bryder mig nemlig ikke om marcipan! Har du det lige sådan – eller vil du bare gerne undgå noget af sukkeret nytårsaften, så kan jeg varmt anbefale disse kugler.

200 g økologisk smør
50 g kakaosmør
200 g groft kokosmel
4 spsk. sukrin

Smelt smøret ved svag varme og tilsæt kakaosmør til slut, så det smelter med. Kokosmelet og sukrin blandes og røres i smøret. Massen stilles i køleskab i ca. ½ time. Tril kugler af kokosmassen og dyp dem i smeltet, mørk chokolade minimum 70 %. Sæt dem til afkøling på bagepapir i køleskabet.

 

 

Tilbage

8 kommentarer


 1. dec 29, 2011
  1:06 pm

  Jane

  Svært ikke at elske en opskrift med 200 g smør 🙂 Ej, det lyder simpelthen lækkert. Dem skal jeg bestemt lave.


  • dec 29, 2011
   3:37 pm

   sundforsjov

   De smager bare mums – og det gør de faktisk også uden at blive dyppet i chokolade. Så kan man bedre smage kakaosmøren 😉


 2. dec 29, 2011
  3:32 pm

  lovelyliller.com

  de hørtes lettlagd ut 😀 du må prøve min sunde troika sjokolade. du kan lage den raw 😀


  • dec 29, 2011
   3:38 pm

   sundforsjov

   Det må du lige fortælle mig mere om!! Hvis du har en opskrift på såsanne rawkugler, ligger du så ikke et link 😉


 3. dec 17, 2012
  4:53 pm

  Gurli

  Hej Charlotte

  Jeg bliver nødt til at indrømme: Jeg er SÅ misundelig på dig; tænk ikke at kunne¨lide marcipan. Jeg ville være et kæmpeproblem kvit, hvis jeg ikke kunne lide marcipan.
  Når det så er sagt, så oplever jeg noget forunderligt midt i min ” produktion i gigamængder gammelkendt og nyere eksperimenter- konfekt” – tid. Jeg eksperiementerer med low carb modellen i marcipan (der igen eksperimenteres til nye slags konfekt) og i bounty , for ikke at tale om sneakersfudge. JEg kan mærke at min holdning til de søde sager ændrer sig…HURRA.
  I sidste uge glemte jeg, at min krop er ved at være fravendt søde sager….. slap ALLE tøjler og spiste en hel masse søde sager om aftenen. KONSEKVENSEN…ja den var til at tage og føle på. Jeg sov så dårligt om natten og havde hedeture… puha. Tror nok at lektien er ved at være forstået!!
  NÅ,- nok om det. God aften.
  KH Gurli


  • dec 17, 2012
   6:07 pm

   sundforsjov

   Kære Gurli
   Ja det kan du selvfølgelig have ret i – så er der det mindre at blive fristet af 🙂 Faktisk er det en god ide at falde i og falde “rigtigt” i for så mærker man nemlig lige præcis effekten på kroppen og ikke mindst bonusen af at vælge en sundere kost. Jeg har det præcis på samme måde – det er ikke nok at lytte, jeg skal helst mærke det på egen krop før budskabet fiser helt ind 🙂
   God aften til dig Gurli
   Kærlig hilsen Charlotte


 4. jan 11, 2013
  8:10 pm

  Gurli

  Kære Charlotte
  Hver gang jeg går ind på din side, falder mine øjne på de lækre nytårskugler. Jeg vil rigtig gerne prøve at lave dem. Men når jeg har kigget i de to forretninger her i byen, der handler med den slags, så koster det 1000 kr pr kilo! Kan de være rigtig… eller kender du et fif til en billigere måde at skaffe det på?
  God weekend
  KH Gurli

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *