EmediateAd
Sund for Sjov

Videnskabeligt underholdt på en lørdag aften

Jeg tror, jeg er ved at blive gammel! Jeg elsker at se Barneby lørdag aften, men i lørdages var det aflyst pga. Dronningens 40 års jubilæum (et program jeg sikkert havde syntes ville være meget hyggeligt at se en søndag eftermiddag, men lørdag aften måtte der bare noget mere til). Jeg gik på udkig efter en spændende film, men blev fanget på DR2, hvor programmet ”Godnat og sov dårligt” lige var startet.

Hold nu op det var spændende! Der er så mange gode, og ikke mindst dokumenterede, grunde til at gå i seng i ordentlig tid – et emne jeg ofte diskuterer med mig selv, fordi der er dejlig roligt til at få lave lidt ekstra arbejde, når børnene sover!

Jeg vidste allerede, at søvnmangel kan øge vores sulthormon ghrelin med op til 15 % og samtidig få vores mæthedshormon leptin til at falde med tilsvarende 15 %. At for lidt søvn øger vores trang til at spise fed mad og søde sager, øger vores stressniveau, nedsætter vores fordøjelse og giver os en øget fedtlagring (ufatteligt at man ikke bare smutter i seng til tiden hver aften!!!). 

Der hvor jeg lærte noget nyt, var da studieværten, som ikke havde sovet i 24 timer, skulle køre bil og forskerne fortalte, at det svarede til at have en promille på 0.8, og at næsten halvdelen af de trafikuheld som sker i Danmark, skyldes søvnmangel. Det er alligevel tankevækkende!!!

Årsagen til dette er blandt andet stress, og at folk har svært ved at geare ned og sove eller ganske enkelt drikker kaffe og alkohol, som giver en forringet søvnkvalitet. Jeg vil derfor gerne anbefale dette program, for der var virkelig mange informationer og gode råd til, hvordan du lettere falder i søvn, sover bedre og modvirker alle de kedelige følgevirkninger. Du kan se anden del af programmet (det fra i lørdages) ved at klikke lige her. Godnat og sov Godt!

Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *