EmediateAd
Sund for Sjov

Bliver du træt, oppustet og tung i kroppen, når du har spist?

Så producerer du måske for lidt mavesyre!

Et overset problem som rigtig mange kvinder døjer med – faktisk ses mangel på mavesyre oftere end overproduktion af mavesyre, men ofte forveksles disse ubalancer, fordi mange af symptomerne er de samme.

Nogle af de symptomer, som kan være årsag til for lidt mavesyre, er blandt andet:

 • Du bliver træt efter du har spist
 • Du bliver ting i kroppen især efter du har spist meget proteinholdige måltider
 • Du har en tendens til at blive oppustet og døjer med bøvser eller opstød, når du spiser eller kort tid efter
 • Du får ”noget for pengene” og smager din mad længe efter, du har spist
 • Dine prutter lugter virkelig grimt
 • Du får diarre eller forstoppelse
 • Du døjer med kvalme, når du spiser kosttilskud

Årsagen til ubalancen kan blandt andet skyldes være arvelighed, at du har blodtypen A, en skævhed i ryggen, en virus eller tarminfektion og meget mere, som du kan læse om her i en pdf fil skrevet af Akupunktør, Biopat og Zoneterapeut Anne Kofoed Larsen (og det er ikke uinterssant, for hvis du ikke får rettet op på ubalancen, kan den bl.a. medvirke til en senere ubalance i dit stofskifte)!

Her kan du også læse, at psyken også spiller en rolle i forhold til for lidt mavesyreproduktion – og jeg kan med det samme godt afsløre, at jeg selv døjer med for lidt mavesyre. For mit vedkommende er det arveligt, men jeg kan uden tvivl også kende mig selv i den psykiske forklaring;

”For lav mavesyre kan skyldes lav selvværdsfølelse, evt. mindreværdsfølelse, og forbudt vrede er ofte involveret i for lille produktion. Når vreden sluges og lukkes væk, lukkes der også af for mavesyreproduktionen med alt, hvad deraf følger af ubehagelige konsekvenser. Fordøjelsesprocessen i mavesækken er en meget aggressiv proces. Har vi gået alt for meget i ”flinkeskolen”? Er vi bedre til at nære og give omsorg til andre end os selv?”

Jeg kan sagtens svare ”ja” til det sidste spørgsmål! Nu hvor weekenden står for døren, vil jeg se frem til en weekend med masser af ro, afslapning og kærlighed til mig selv. Jeg vil gerne ønske dig en dejlig weekend forhåbentlig med ro til, at du kan lytte til kroppen og gør lige præcis det, som du har allermest lyst til og brug for.     

Tilbage

2 kommentarer


 1. feb 3, 2012
  9:38 pm

  frk. sveske

  Hej Charlotte,
  Jeg kan også svare ‘ja’ til det spørgsmål. Har dog aldrig overvejet, om jeg havde for lidt eller for meget mavesyre, men ud fra dine punkter må det nok blive for lidt. Må lige have kigget nærmere på dit link.
  Rigtig god og afslappende weekend til dig.
  – frk. sveske


 2. feb 4, 2012
  12:39 am

  sundforsjov

  Det er virkelig interessant og et område, som jeg kan mærke, jeg bestemt må grave dybere i 🙂
  God weekend. KH Charlotte

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *