EmediateAd
Sund for Sjov

Knasende lækre Kakao Kanter

14 februar , 2012 - af sundforsjov - Kategori: Opskrifter - Tags: , , , , , , , ,

Lørdag aften havde jeg lyst til noget sundt – men syndigt, og så slog den kreative hjernehalvdel til. Min mand havde et par dage forinden købt nogle mørke ckokoladestykker med crips – i et forsøg på at finde noget sundt til konen. Tanken var sød og dejlig, men helt sunde var de altså ikke. Så jeg fik lyst til at lave en version, som mindede om den usunde bare med sunde ingredienser. Og det er lige præcis sådan, mine opskrifter gerne opstår. Jeg ser en usund opskrift eller fødevare og tænker, hvordan kan jeg lave denne i en ny og bedre version. Nogle gange lykkedes det, andre gange gør det ikke og i dette tilfælde blev det en rigtig succes. Både mand og børn syntes godt om den små knasende kakaokanter.  

Ingredienser:    

200 g dadler
25 g carob
30 g ren kakao
25 g hel quinoa (skylles i koldt vand først)  
150 g kokosolie
3 spsk. varm kaffe – oprørt som instant

Sådan: Kom alle ingredienserne i blenderen. Lad gerne Kokosolien står fremme i køkkenet, så den bliver lunken, flydende og lige til at hælde ud af glasset. Det gør det nemmere at blende ingredienserne. Når det hele er en samlet til en lidt fugtig masse, glattes den ud i en firkantet form og sættes på køl i et par timer. Læg gerne bagepapir i formen, da kagen godt kan sidde lidt fast, når den er blevet fast og skal skæres ud til små firkanter.

Jeg har flere gange hørt, at jeg må være overmennesker og have oceaner af tid, fordi jeg laver sådanne opskrifter. Det er nu ikke en helt rigtig beskrivelse af mig! Jeg elsker sund mad og arbejder også mange timer, så jeg elsker også hurtige og nemme versioner – som denne. Disse kanter tog under 10 minutter at blende og sætte på køl. Og de fleste af køkkenredskaberne blev smidt i opvaskeren, så tidskrævende behøver det altså ikke at være.

Tilbage

6 kommentarer


 1. feb 14, 2012
  1:23 pm

  lovelyliller.com

  Takk for oppskriften! For en flott header du har fått dig! Happy valentines dag <3


 2. feb 14, 2012
  6:22 pm

  sundforsjov

  Selv tak og Happy Valentines dag til dig også :-)) Jeg er også rigtig glad for den nye header. KH Charlotte


 3. mar 5, 2013
  9:21 pm

  Ina

  Hvor køber man det Carob og hvad er det for noget- og hel quinoa som jeg kun har set som små runde kugler i en pose som jeg bruger på youghurt.Vedr kokosolie, skal det så være noget specielt bregnet til madlavning ?
  Vh I. P.


  • mar 7, 2013
   9:53 am

   sundforsjov

   Kære Ina
   Du kan købe carobpulver i din helsekostbutik eller på nettet. Carobpulver er johannesbrødmel, som blev brugt for erstatning af kakao under krigen. Det smager rigtig godt, syntes jeg 🙂 Quinoa er de små runde kugler, som du har set. De kan fås i forskellige farver og som mel, men her skal du også i en helsekostbutik. Urtekrams Quinoa er dog at finde i både Netto og Fakta. Og ja kokosolien skal være til madlavning 🙂
   KH Charlotte


 4. nov 11, 2013
  10:33 am

  Dorte Petersen

  Hej Charlotte
  Ja nu fik jeg jo endelig afprøvet denne opskrift.
  Hmm.
  Punkt 1. Jeg synes der var meget kokosolie der flød, da det var stivnet lå det hvidt i kanten, er der forskel på flydende 150 g og fast 150 g. Jeg målte fast 150 g af og varmede lidt op til det blev flydende.
  Punkt 2. knasende kakaokanter synes jeg ikke at jeg kunne kalde mine, de var bløde, jeg synes jeg fulgte opskriften nøje.
  Punkt 3. Dadler er lidt svære for min blender, jeg havde skåret dem ud i små stykker, men alligevel kæmpede min blender, i mit forsøg på at ryste massen rundt i blenderen, går den lidt i stykker.

  Jans kommentar var, det er nok godt til en kiksekage 🙂


  • nov 11, 2013
   10:42 am

   sundforsjov

   Kære Dorte
   Det undrer mig. Min far har til dags dato sagt, at dette er noget af det bedste, han har smagt og SÅ er det godt 🙂
   1) Prøv at tage en mindre form, hvis du føler, at der er for meget kokosolie, som løber ud. Der er ikke forskel på flydende og fast.
   2) Knas er det “bid”, som quinoaen giver. Det vil sige, den bliver ikke sprød men mere chrunch-agtig. (måske skulle jeg døbe dem om)
   3) Der er uden tvivl forskel på, om de bliver blendet i en blender, med stavblender eller en foodprosessor. Efter at have ødelagt 3 stavblendere og 1 blender, så ønskede jeg mig en foodprocesser og det gjorde en verden til forskel. Det blev faktisk både nemmere og sjovere at lave mad, fordi resultatet blev meget bedre 😉
   Der er ikke andet at sige end prøv igen. De er altså gode 🙂
   Kærlig hilsen Charlotte

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *