Knasende lækre Kakao Kanter
Lørdag aften havde jeg lyst til noget sundt – men syndigt, og så slog den kreative hjernehalvdel til. Min mand havde et par dage forinden købt nogle mørke ckokoladestykker med crips – i et forsøg på at finde noget sundt til konen. Tanken var sød og dejlig, men helt sunde var de altså ikke. Så jeg fik lyst til at lave en version, som mindede om den usunde bare med sunde ingredienser. Og det er lige præcis sådan, mine opskrifter gerne opstår. Jeg ser en usund opskrift eller fødevare og tænker, hvordan kan jeg lave denne i en ny og bedre version. Nogle gange lykkedes det, andre gange gør det ikke og i dette tilfælde blev det en rigtig succes. Både mand og børn syntes godt om den små knasende kakaokanter.
Ingredienser:
200 g dadler
25 g carob
30 g ren kakao
25 g hel quinoa (skylles i koldt vand først)
150 g kokosolie
3 spsk. varm kaffe – oprørt som instant
Sådan: Kom alle ingredienserne i blenderen. Lad gerne Kokosolien står fremme i køkkenet, så den bliver lunken, flydende og lige til at hælde ud af glasset. Det gør det nemmere at blende ingredienserne. Når det hele er en samlet til en lidt fugtig masse, glattes den ud i en firkantet form og sættes på køl i et par timer. Læg gerne bagepapir i formen, da kagen godt kan sidde lidt fast, når den er blevet fast og skal skæres ud til små firkanter.
Jeg har flere gange hørt, at jeg må være overmennesker og have oceaner af tid, fordi jeg laver sådanne opskrifter. Det er nu ikke en helt rigtig beskrivelse af mig! Jeg elsker sund mad og arbejder også mange timer, så jeg elsker også hurtige og nemme versioner – som denne. Disse kanter tog under 10 minutter at blende og sætte på køl. Og de fleste af køkkenredskaberne blev smidt i opvaskeren, så tidskrævende behøver det altså ikke at være.
Tilbage