EmediateAd
Sund for Sjov

Lader du tallet på vægten spænde ben for din sundhed og dit vægttab?

Hvis ja – så er du bestemt ikke den eneste!  

Vidste du …. at 1 kg fedt i omfang måler 4 cm mere end 1 kilo muskler?

Indtil et par dage siden var jeg ikke klar over, at forskellen var så stor! Jeg er meget visuel og tænker meget i billeder, så jeg blev rigtig glad for denne forklaring, som giver et meget præcist billede af, hvorfor der er nogle af mine klienter i starten taber sig mange cm i livet og på balder og lår, men ikke ser de store resultater på vægten.

Når vi går i gang med et vægttab, er det af sammen årsag en rigtig god ide – ud over at måle sig bestemte steder på kroppen – at ønske sig en vægt, som kan skelne mellem skidt og kanel. Har man eksempelvis en vægt, som kun viser ét samlet tal, så vil man efter 3 ugers hårdt arbejde måske kun se et vægttab på 1 kilo og blive dybt frustreret. Har man derimod en vægt som både måler fedtprocent og muskelmasse, vil man se, at man rent faktisk har tabt sig en masse, fordi man har sluppet 3 kilo fedt og samtidig opbygget 2 kilo muskelmasse.

Har du en tendens til at træde på vægten flere gange om ugen, så sæt vægten langt væk. Vej dig kun én gang om ugen. Og HUSK at minde dig selv om, at der er STOR forskel på fedt og muskler, inden du træder ned af vægten og kaster dig over køleskabet, fordi din indsats endnu engang ikke har virket.

Vil du vide mere om fedt, muskler og forbrænding, så kig på fredag, hvor jeg blogger om et kosttilskud, som kan øge din forbrænding.

Tilbage

10 kommentarer


 1. feb 15, 2012
  10:07 am

  frk. sveske

  Hej Charlotte,
  Du har så evigt ret – det er også derfor jeg hver 14. dag har målebåndet fremme, da jeg ikke ejer en vægt, som kan skille skidt fra kanel, men måske jeg igen snart skal en tur på den i fitnesscentret.
  Jeg er nysgerrig mht. dit indlæg på fredag – Ih, kan du ikke løfte sløret lidt? hehe.
  En anden ting – jeg skal til at have en ny gang olie-tilskud og vil i samme omgang gerne afprøve sådan en kur med probiotika. Hvis jeg køber NDS Classic 9 100 gram, kan jeg så tage det i nogle uger til bøtten er tom og så holde pause og måske gentage hver 3. måned? (Ved ikke lige, hvor lang tid 100 gram rækker).

  Hav en dejlig solskinsdag 😉
  – frk. sveske


  • feb 15, 2012
   3:08 pm

   sundforsjov

   Kære frk. sveske
   Jeg kan fortælle, at kosttilskuddet er et danskudviklet produkt og at det sidste år – og for femte år i træk – blev kåret som “Bedste fedtforbrænder” i Polen 😉
   Du kan sagtens tage NDS Classic i nogle uger til bøtten er tom og så holde pause og gentage senere. Det er meget fint. Det er lidt forskellige hvor langt de 100 g rækker, men for mig plejer de at holde en måneds tid.
   Rigtig dejlig solskinsdag til dig også 🙂
   KH Charlotte


 2. feb 15, 2012
  12:19 pm

  Louise Andersen

  Sikke et dejligt indlæg..
  For i guder hvor hører man tit. Fedt vejer mere end muskler..
  NUL 1 kg er 1 kg, sådan er det jo bare.. Men fedt FYLDER mere end muskler..

  Så fantastisk indlæg 🙂

  Hav en sund dag
  Louise


  • feb 15, 2012
   3:10 pm

   sundforsjov

   Kære Louise
   Det høre man nemlig rigtig ofte, men det kan være svært at sætte et rigtigt “billede” på alligevel. Dejligt du kunne lide indlægget og rigtig god og sund dag til dig også 🙂
   KH Charlotte


 3. feb 15, 2012
  1:57 pm

  LovelyLiller.com - Helse, Livs

  Jeg har kastet ut vekta for mange år siden 🙂


  • feb 15, 2012
   3:10 pm

   sundforsjov

   Rigtig god ide – du er også super god til at træne 🙂


 4. feb 15, 2012
  5:52 pm

  Lonnie Boe Pedersen

  Du har så evig ret, mht til massefylden af fedt og muskler og ja det KAN lade sig gøre for relativt utrænede, at opbygge 2 kg. muskelmasse men ikke som de Tanita vægte der står rundt omkring siger, på knap 4 uger! Jeg har trænet i en del år og jeg kan HVIS det går godt putte 1 -2 kg mere muskelmasse på kroppen. Tanita vægten er til stadighed ikke særlig nøjagtig, men åbenbart en god motivator for vægttabsklienter rundt omkring i landet. Den eneste nøjagtige måling fås ved en Dexa Scanning og dem har de 2 af i DK. Da jeg stod i mit livs konkurrenceform mod VM, målte den mig til en fedt % på 16, hvor fakta var 10 %. Receptionisten som langt fra var i konkurrenceform, fortalte stolt at hendes målte det samme, spørg om jeg var frustreret 🙂


  • feb 15, 2012
   7:23 pm

   sundforsjov

   Kære Lonnie
   Fedt at du kommenterer – du er jo om nogen EKSPERT på dette område 🙂 Jeg kom helt til at grine for åhh jo, jeg kan let forestille mig, hvor skæv du må have set ud i hovedet, da receptionisten har sammenlignet jeres fedtprocent!! (for dem som ikke kender Lonnie, så tjek lige hendes blog, så ved I, hvad jeg mener). Jeg skal klart se, om jeg kan finde mere læsestof om Dexa. Kan du alternativt anbefale nogle andre vægte?
   KH Charlotte


   • feb 20, 2012
    4:27 pm

    Lonnie Boe Pedersen

    Hej Charlotte

    Jeg kan desværre ikke anbefale andre vægte, det eneste der fungere og aldrig svigter er og bliver målebåndet, alternativt kan man HVIS man absolut skal veje sig, holde sig til den alm. vægt. Jeg oplever bare desværre ofte at den som du selv nævner, skaber mere fustration end glæde, men bruger man begge dele, vil man ofte kunne se på CM at de er gået ned, selv om vægten står stille. Dexascanneren er og bliver den mest nøjagtige måling af fedtprocenten.


    • feb 20, 2012
     4:50 pm

     sundforsjov

     Kære Lonnie
     Tak for dit svar 🙂 Vægten er desværre og meget ofte til mere selvkritik end glæde, så jeg bliver virkelig glad over, at du rent faktisk anbefaler målebåndet… billigt, nemt og og enkelt 🙂
     KH Charlotte

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *