EmediateAd
Sund for Sjov

Hvad er det værste ved at være sulten?

Som nævnt gik jeg på en ketose-kur i mandages bestående af 480 kcal og der gik selvfølgelig ikke ret lang tid, før jeg mærkede sult. Sult er for mig personligt en problematik, som jeg tidligere har arbejdet med. Førhen kunne jeg nærmest gå en smule i panik bare ved tanken om sult, selvfølgelig fordi jeg tidligere har budt mig selv en masse skrappe slankekure, men der ligger også noget andet følelsesmæssigt i det. Jeg bryder mig virkelig ikke om at være sulten og i mit liv som overvægtig, har jeg brugt mange timer dagligt på at regne ud, hvor meget jeg skulle spise for ikke at blive sulten, hvor når jeg ville få det næste måltid, om jeg skulle spise lidt på forkant, hvis jeg nu ikke fik muligheden for at spise der osv.

Alle disse tanker og følelser blev vækket i mig den første dag på Ketose-kuren. I stedet for at overhøre tankerne, så besluttede jeg mig for at gå ind i dem og konfrontere dem med Tanke Felt Terapi. Selvfølgelig er det ikke optimalt, når jeg laver terapi på mig selv, men der kommer alligevel altid en aha-oplevelse ud af det!

Det lød nogenlunde sådan her:

 • Spørgsmål: Hvad er det værste ved at være sulten?
 • Svar: Jeg får lyst til at spise
 • Spørgsmål: Hvad er det værste ved, at du får lyst til at spise?
 • Svar: Jeg mister min kontrol
 • Spørgsmål: Hvad er det værste ved at du mister din kontrol?
 • Svar: At jeg har svært ved at kontrollere mig selv
 • Spørgsmål: Hvad er det værste ved, at du har svært ved at kontrollere dig selv?
 • Svar: At jeg bliver sårbar og mine svage sider bliver synlige

Kort fortalt bryder jeg mig ikke om at være sulten, fordi jeg føler mig sårbar og ude af kontrol. Selvfølgelig ligger der mere i at arbejde med Tanke Felt Terapi, men det er en nem og hurtig teknik og et meget virksomt værktøj til at blive klar over, hvilke ubevidste mønster det er, som er på spil oppe i hovedet.

Hvordan har du det med at mærke sult?

Jeg ønsker dig og dine en rigtig dejlig weekend. Vil du læse mere om Tanke Felt Terapi, så kan du gøre det lige her.

Tilbage

11 kommentarer


 1. mar 2, 2012
  2:40 pm

  lovelyliller.com

  jeg er skjeldent sulten,men når jeg er sulten elsker jeg å spise 🙂 Gos weekend 🙂


  • mar 2, 2012
   11:28 pm

   sundforsjov

   Tusind tak og dejlig weekend til dig også 🙂


 2. mar 2, 2012
  3:07 pm

  Jane

  Det er rigtig interessant, Charlotte. Jeg bryder mig virkelig heller ikke om at være sulten. Og jeg kan også sagtens genkende det der med at spise på forhånd, for tænk nu hvis… Dengang jeg levede “almindeligt sundt” og spiste efter tallerkenmodellen blev jeg aldrig mæt. Hvis jeg var mæt i to timer var det en luksus, og jeg blev helt dårlig, hvis jeg ikke fik noget efter max 3 timer. Den måde jeg blev sulten på dengang, og den måde jeg bliver sulten på nu, hvor jeg spiser lchf kan slet ikke sammenlignes. Og det giver en enorm frihed.

  Men det der med at udfordre sin sult, synes jeg, er en virkelig god idé. For uanset i hvor god kontakt vi er med os selv, så er der en del spisning, der foregår ubevidst. Fx spiser jeg frokost hver dag kl. 11.30 fordi hvis jeg går i kantinen senere, er der ikke mere mad. Men er jeg sulten der? Det ved jeg ikke. Jeg går bare derned. Mærkelig adfærd…


  • mar 2, 2012
   11:30 pm

   sundforsjov

   Interessant Jane og fedt at du stiller spørgsmålet; er jeg sulten der! Jeg er nemlig meget enig – der er stor forskel på fysisk og psykisk sult og er vi ikke i kontakt med os selv eller bange for at spørge, så er det rigtig svært at skelne mellem disse.


 3. mar 2, 2012
  5:16 pm

  Lonnie Boe Pedersen

  Jeg har det også forfærdeligt med at være sulten, ikke mindst fordi det jeg også har budt mig selv alt for meget under mine skrappe diæter og også har talt minutter til næste måltid.

  Jeg har det fuldstændig ligesom dig, jeg bryder mig ikke om at miste kontrollen, hvilket jeg ofte gjorde i perioder efter mine konkurrencer, men nok mest fordi mine appetit regulerende hormoner var sat ud af spil, hvilket ofte hænder efter længere tids diæter eller “kure”.


  • mar 2, 2012
   11:36 pm

   sundforsjov

   Det er så spændende Lonnie. Jeg kan levende forestille mig, hvor svært du må have haft det ift at bevare kontrollen, efter du har været igennem så strenge diæter og konkurrencer. Jeg syntes, det kunne være SÅ interessant at høre, hvordan du har levet op til en konkurrence og ikke mindst, hvordan du har reageret både fysisk og psykisk efterfølgende. Måske du har lyst til at gæsteblogge en dag? 🙂


   • mar 5, 2012
    12:06 pm

    Lonnie Boe Pedersen

    Hej Charlotte,

    Jeg står stadig overfor eftervirkningerne efter mine 5 års konkurrencer og ikke mindst det sidste 1,5 års lange diæt, så jeg vil mægtigt gerne lave et gæsteindlægt til din blog 🙂


    • mar 5, 2012
     3:20 pm

     sundforsjov

     Det vil jeg SÅ gerne høre meget mere om! Ikke mindst hvordan du mærker det og takler det. Fedt at du vil gæsteblogge, jeg finder din mailadr. GLÆDER MIG 🙂
     KH Charlotte


   • mar 5, 2012
    12:59 pm

    frk. sveske

    Hej Lonnie og Charlotte,
    Meget gerne mere om det.
    Det omkring koblingen mellem det fysiske og pskykiske, synes jeg er et spændende emne. Jeg har svært ved at sige, hvordan mit eget forhold til sult er, men kontrol vil jeg gerne have – det glipper dog = ædeflip efterfulgt at en stor grim dårlig samvittighed :-S
    Glæder mig til at læse mere. Er vild med dine indlæg Charlotte.
    KH
    – frk. sveske


    • mar 5, 2012
     3:22 pm

     sundforsjov

     Kære frk. sveske
     Hvor dejligt at høre. Der glæder mig meget at Lonnie vil gæsteblogge og jeg lover at skrive mere om det følelsesmæssige omkring vægttab 🙂
     KH Charlotte


     • mar 6, 2012
      11:45 am

      frk. sveske

      Hej Charlotte,
      Ih, jeg glæder mig og nyder virkelig meget at læse med herinde på bloggen.
      KH
      – frk. sveske

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *