EmediateAd
Sund for Sjov

AT LEVE ER AT OPLEVE FØLELSER – både positive og negative

DU træffer de valg, der skaber dine følelser! JEP du hørte rigtigt, DU VÆLGER dem. Det positive ved dette er, at når du begynder at blive mere opmærksom på dette og træffer dine valg på en mere målbevidst måde, kan du lære at standse følelsesmæssige overspisning.

Alle – jeg kan ikke forestille mig, at du er nogen undtagelse – har en destruktiv, følelsesmæssig side som viser sig, når de bliver presset af eksempelvis mangel på søvn, overarbejde, skrigende børn, ubetalte regninger, problemet i ægteskabet eller en vægt som ikke vil rykke sig. Det er en NATURLIG menneskelig reaktion! Når vi føler stress, angst eller depression, er der en fysiologisk årsag til, at vi kaster os over maden. Mad påvirker vores hjerne og humør. Ulempen er dog, at vi ofte rækker ud efter mad med hurtige kulhydrater som slik, chokolade, is, kager, hvidt brød mm. fordi disse ”madvarer” giver en hurtig lykkerus.

En af de vigtigste ting som vi må lære at forstår og accepterer, er, at vi aldrig vil blive i stand til at gå gennem livet uden stress og følelsesmæssig smerte. Problemer, udfordringer og vanskeligheder er en del af livet. De er med til at udvikle os. At leve er at opleve følelser, både gode og dårlige!

Får følelserne lov til at tage overhånd, kan det dog være rigtig svært at modstå følelsesmæssig overspisning. For mange sorte og angstfyldte tanker er med til at dræne os for energi, livsglæde og troen på, at vi kan og fortjener det bedste her i livet.  Derfor er en af de vigtigste ting du kan gøre under et vægttabsforløb, og i livet i det hele taget, at holde fokus på det du ønsker dig frem for det, du ikke ønsker dig.

Senere på ugen vil jeg dele et par af de værktøjer med dig, som jeg bruger til at bringe mig selv på rette kurs, hvis jeg mærker, at de negative tanker og følelser er begyndt at få for meget plads.

Tilbage

4 kommentarer


 1. mar 27, 2012
  6:46 am

  Jane

  I dokumentarfilmen Hungry for Change, som jeg skrev om i går, er der en pige, som videregiver det bedste råd, hun har fået til netop dette med emotionel spisning. Det lød i al sin enkelthed: If you’re upset, don’t eat! Jeg synes, det er et fint tip!


 2. mar 27, 2012
  7:37 am

  frk. sveske

  Hej Charlotte,

  Jeg glæder mig til at læse om dine værktøjer.
  Er selv startet i et TFT-forløb for at komme på rette kurs og slippe for noget af alt det, som dræner mig for energi. Første session var en speciel oplevelse, men jeg ser frem til næste gang.
  Men du har helt ret – livet er både det positive og det negative. Jeg vil bare gerne mindske det negative i mit liv, så der bliver mere energi og overskud til at nyde alt det positive, som det negative skygger for. (Giver det bare lidt mening 😉 )

  KH
  – frk. sveske


 3. apr 1, 2012
  10:39 am

  Anja C

  måske et meget godt tip Jane skriver om, men ikke så simpelt og enkelt for den der spiser på følelserne, for der opstår et meget ubehageligt (tom)rum, man så ikke ved hvordan man skal fylde.
  Glæder mig til at læse om de værktøjer du selv bruger Charlotte.


 4. apr 17, 2012
  4:39 am

  unsweetened cranberry juice

  Nice post. I used to be checking continuously this blog and I am inspired!

  Very helpful information particularly the ultimate
  phase 🙂 I maintain such info much. I was seeking this certain information for a very long time.
  Thank you and best of luck.

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *