EmediateAd
Sund for Sjov

5 afgørende principper for at komme sund og slank gennem påskefrokosten

Påsken står bogstavlig talt for døren og af samme årsag vil jeg gerne give dit et par tip til, hvordan du kan komme sund og slank gennem påsken og påskefrokosterne, som ofte hører sig til i disse dage.

Spis morgenmad – Morgenmad afbryder nattens faste – deraf kommer det engelske ord ”breakfast”. Spiser du morgenmad umiddelbart efter du vågner, er det med til at kickstarte dit stofskifte og give dig en god og stabil forbrænding resten af dagen.  

Spis rigeligt med fisk – Tag godt for dig at fiskeretterne. Fisk indeholder omega 3 fedtsyrer, som er med til at fremme din krops fedtforbrænding. Du får den mest optimale fedtforbrænding ved at spise 10 gram fiskefedt dagligt. Vælg fede fisk som sild, makrel, sardiner og laks, som alle har et højt indhold af omega 3.

Spis fuldkorn – Skær ned på brødet og sørg for at det brød du spiser indeholder rigeligt med fuldkorn. Fuldkorn er rige på fibre. Fibre virker som en svamp, der opsuger sukker i maden og får sukkeret til at forbrænde langsommere i tarmsystemet.  Et højt fiberindhold i maden øger derfor mæthedsfornemmelsen og bevirker, at du forbrænder flere af de kalorier, du indtager.

Drop alkoholen – Alkohol feder – desværre – for ofte kommer vi ikke uden om påskefrokosten uden øl, snaps, rødvin og dets lige! Når vi har alkohol i blodet, stopper vores lever med at forbrænde fedt og forbrænder i stedet alkohol. En hel flaske vin svarer cirka til, at leveren stopper fedtforbrændingen i 8 timer! Det svarer til, at vi ”mangler” en tredjedel af døgnets fedtforbrænding.

Spis langsomt – Der går 20 minutter før din hjerne registrerer, at du er mæt.  Prøv at lægge dit bestik fra dig hver gang, du har taget en bid, og løft det først igen, når du har sunket din mad. På den måde når din hjerne at følge med og du undgår at spise mere mad, end din krop har brug for.

Rigtig god påske til dig og dine  

Tilbage

2 kommentarer


 1. apr 5, 2012
  7:42 am

  Heidi Stanley Nielsen

  Hej Charlotte

  Tak for igår – det var super hyggeligt, og noget vi må gøre igen 🙂

  Har siddet og læst dine indslag, og jeg synes det er fantastisk læsning 🙂

  Kh. Heidi


 2. apr 5, 2012
  10:36 am

  sundforsjov

  Kære Heidi
  Ja rigtig hyggeligt du kiggede fordi 🙂 Skønt at du kan li’ læsningen her på bloggen. Rigtig god påske og pøj pøj med dit flotte firma 😉 Vi tales ved!
  KH Charlotte

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *