EmediateAd
Sund for Sjov

Pandekage-Kage til morgenmad

Sidste weekend (tidligt om morgenen) kom min 7 årige datter og sagde; “mor – jeg har altså en rigtig god ide til en sund frugtkage, som jeg syntes, vi skal lave til morgenmad”. “Okay” tænkte jeg, “man skal da ikke taget modet og lysten til at eksperimentere med sund mad fra barnet”, så jeg sagde; “jamen det prøver vi da”! 

Vi skulle bruge 2 pandekagebunde og de blev lavet af;

 • 8 æg
 • Fintmalet kokosmel ca. 4-6 spsk.
 • 1 spsk. Fiberhusk 
 • Groft speltmel
 • Sojamælk m. vanilje
 • 2 tsk. ren vanilje
 • 2 spsk. sukrin

Bundene blev bagt i smør (kan også bages i kokosolie). Da den første bund var bagt, lagde vi den på et lagkagefad og kom ét lag mørk pålægchokolade på, som langsomt smeltede. Frugt blev skåret ud i små tern og lagt oven på kagebunden og så kunne den sidste bund komme på og fuldende pandekage-kagen (ikke helt som den Finus laver, men pigerne syntes bestemt om navnet). Og så fik den stolte mester-kok ellers lov til at servere…

 

Tilbage

7 kommentarer


 1. apr 24, 2012
  12:23 pm

  Trine

  Ej, hvor er det bare skønt med kreative og sunde børn. Smukt at du fører ideen videre om sund og nærende mad til dem, uden at det bliver fanatisk!
  Tænker kagen kunne suppleres med pisket (Soya)fløde, alt efter om man spiser komælksprodukter, og så er den da lige i øjet til en børnefødselsdag, hvor man gerne vil spare lidt på sukker og tilsætningsstoffer:-)
  /Trine


  • apr 24, 2012
   9:47 pm

   sundforsjov

   Kære Trine
   Tak for din kommentær – dejlig blog du har startet op 🙂
   Jeg vil gerne, at vi kan spise sundt uden at blive fanatiske med mindre man arbejder med en specifik ubalance, for så kan det være nødvendigt i en kortere eller længere periode – men ja ellers skal det bare være “rigtig” mad som har en stabiliserende indvirkning på blodsukkeret og posisit effekt på stofskiftet. Tak for din ide – den er super 🙂 Jeg har desværre haft soyafløden under lup og har opdaget, at den indeholder hydrogeneret olie – dvs. hærdet fedt. Det er så meget ÆV for mig, for jeg var sp glad for alternativet, så jeg har tænkt mig at kontakte firmaet for at høre, om det virkelig kan være rigtigt! Det kunne også være komælk eller det øverste fede lag fra kokosmælk pisket, hvis man ikke tåler mælk fra køer.
   KH Charlotte


   • apr 29, 2012
    10:24 pm

    Trine

    Hej igen

    Tusind tak!:-) jeg bestræber mig i hvert fald på sund mad uden alt for mange restriktioner.
    Synes dog det er ret spændende at læse
    med her hos dig i fx høre om sådanne ubalancer etc. Jeg ville sikkert også have godt af en art “udrensning” engang!
    Det er da noget rod med den soyafløden! Det ville bestemt være en god idé at konfrontere producenten. Det skulle jo forestille at være et godt alternativ! Super god idé med kokosfløden. Har netop brugt selvsamme til en gang hjemmelavet bounty:-)

    Kh Trine


 2. apr 25, 2012
  9:03 am

  marianne

  den ser fantastisk ud, skal prøves med børnebørn ved næste besøg 🙂


  • apr 25, 2012
   1:22 pm

   sundforsjov

   Ej hvor dejligt Marianne – det lyder rigtig hyggeligt 🙂


 3. mar 1, 2013
  7:49 pm

  Ida

  Hvor er det smart – og så lækkert ! 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *