EmediateAd
Sund for Sjov

Himmelsk (og helt mælkefri) Jordbær-is

Føtex er ikke et af det steder, hvor jeg handler mest, men lørdag kom vi et smut forbi og til min store glæde så jeg, at Alpro nu producerer sojayoghurt på karton (i varianterne naturel, blåbær og vanilje). Jeg havde en uge forinden fået en lækker opskrift på yoghurtis med hyld, men da hverken mine børn eller jeg tåler mælk særlig godt, så fik jeg lyst til at prøve opskriften med sojayoghurt.

Til 3 voksne og 2 børn har jeg brugt følgende:

 • 400 g frosne jordbær
 • 0,5 dl hyldeblomstsaft
 • 300-400 g sojayoghurt – naturel
 • 1 stang vanilje
 • 2 spsk. agavesirup

Til den origaninale opskrift foreslås det, at man tilsætter lidt revet limeskal og frisk mynte. Det havde jeg ikke og var også fint tilfreds uden, da jeg gerne ville holde isen mild og jordbæragtig i smagen. Nå men alle ingredienserne blendes til en cremet masse og serveres straks i små skåle. Og jeg skal da lige love for, at det var et hit! Vores yngste på 5 år kiggede op på mig med store øjne og sagde; “nøjj det smager godt”. Og det må jeg nu give hende ret i. Det er ikke i alle retter, jeg er vild med smagen af sojayoghurt, men i denne is kan det faktisk ikke smages. Så den kan jeg VARMT anfebale.

 

Tilbage

6 kommentarer


 1. maj 7, 2012
  9:56 am

  Jane

  Uhm, ser lækkert ud, Charlotte. Spiser I den med det samme eller skal den fryses yderligere først?


 2. maj 7, 2012
  10:30 am

  sundforsjov

  Åh ja – god pointe Jane! Det må jeg lige have skrevet ind i indlægget. Den serveres og spises med det samme 🙂


 3. maj 7, 2012
  12:32 pm

  LovelyLiller.com - Helse, Livs

  mmm den så dæilig ut! 😀


 4. maj 7, 2012
  8:23 pm

  sundforsjov

  Tak 🙂 Den smager virkelig dejligt!


 5. maj 17, 2012
  7:42 pm

  Sigrid Rosendahl

  Hej. Jeg kunne godt tænke mig at høre din mening om østrogene stoffer i soya-produkter, siden du vælger dem til, fremfor andre. 🙂


  • maj 20, 2012
   8:38 pm

   sundforsjov

   Hej Sigrid

   Tak for dit spørgsmål. Soja som fødevare er et stort debatemne, og der findes utallige forskningsresultater, som båder viser positive effekter og negative effekter ved at spise soja. Jeg har fra min tid på RUC (Roskilde Universitetscenter) tillært mig at være kritisk overfor forskning, da der altid ligger en politisk interesse gemt i forskningen. For mig er det derfor vigtigt, at vi først og fremmest skelner imellem, hvorvidt forskningen er foretaget på økologisk dyrket soja fri for GMO eller konventionelt dyrket og/eller genmodificeret soja (desværre er det rigtig svært at gennemskue, hvis det ikke fremgår tydeligt). Endvidere afhænger undersøgelser og forskningsresultater også af et studies varighed, hvilke befolkningsgrupper det er foretaget på (har de i forvejen været syge), hvilke andre typer af mad, fysisk, psykisk og social stress mm. er de har været udsat for – alt dette tilsammen er med til at begrænse udfaldet af forskningsresultaterne.

   Personligt syntes jeg, at det er en svær diskussion og jeg derfor ikke dig et entydigt og klart svar. Rigtig mange fødevarer påvirker vores hormonbalance. Ko-mælk indeholder hormoner, som stammer fra vores køer, der i dag er drægtige stort set året rundt. Fedtstoffer som er ødelagt af varme, lys, ilt, brint mm. påvirker vores hormonbalance negativt, stress påvirker negativt osv. Jeg har indtil videre (der kan altid dukke ny forskning op) valgt, at spise økologisk dyrket og fri for GMO med god samvittighed. Det kan selvfølgelig smutte i nogle produkter – for jeg falder i fællen lige som alle andre, når nogle fødevarer indeholder skjulte ting. Er man bekymret for, om man kan blive syg af soja, så er det en stressfaktor, som ikke er sund for kroppen og så syntes jeg, at man skal holde sig fra det – det gælder med soja, som med alle andre fødevarer.

   Kærlig hilsen Charlotte

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *