EmediateAd
Sund for Sjov

Frække fiskefilets i kræmmerhus

For en god måneds tid siden indførte jeg en ugentlig maddag til vores piger, hvor de skiftevis bestemmer dagens menu og jeg hjælper til. Retterne skal som udgangspunkt både skal indeholde protein, sundt fedt og grønt og så er det ellers frit slag til at vælge.

I går var jeg på biblioteket for at finde sunde og børnevenlige kogebøger med dejlige billeder, men der var desværre ikke nogen, som jeg havde lyst til at låne. Hjemme på boghylden fik jeg i stedet øje på ”Kernesund Mad”, som pigerne begyndte at bladrede ivrigt i, da de skulle til at sove. Sjovt nok har vores den ældste nu fået en alder, hvor hun kan læse teksten og det vakte en særlig interesse for bogen. Her var jo en dame/familie og bog, som skrev mange af de samme ting, som mor plejer at sige. Og når det kommer fra mor, kan det være møj irriterende at høre, men når det står i en bog med lækre billeder og der er sat rødt kryds over mad, som ikke er sundt i madpakken, så giver det pludselig en anden mening – halleluja! Tak Ninka 🙂

Nå men valget faldt på fiskefilet (tror kræmmerhuset i avispapir var med til at gøre udfaldet!), som blevet skåret ud i mindre dele, vendt i æg, paneret i fuldkornsmajsmel og stegt i rigtig smør. Tilbehøret blev revet gulerod, en salatblanding fra frokost, valnødder, ærter og ”kartoffelmos” af kogt blomkål moset med smør, havsalt og muskatnød.

Kan du anbefale en god ret til børn og barnlige sjæle eller en spændende kogebog med lækre billeder (jo damen er visuel, jeg skal kunne se, røre, føle og fornemme ud fra billederne, ellers fanger det mig sjældent) så skriv det endelig i en kommentar herunder.

Tilbage

7 kommentarer


 1. maj 9, 2012
  8:17 pm

  Christine fra KBH

  Jeps, fantastisk kogebog.
  Kan også anbefale:

  – Ninkas “Kernesund Økomad” (mener jeg den hedder – noget med ØKO i al fald)

  – Marianne Jäger & Carmen Villefrance: “Rask af mad” (ikke kun kogebog, men også madinfo. Fantastisk bog til allergikere og intolerante. Klar anbefaling!)

  – Sonja Bock og Tina Scheftelowitz: “Suveræne salater og brillante buffeter” & “Flere suveræne salater og brillante buffeter”. Også deres simremads-kogebog kan anbefales + flere af deres andre udgivelser. Dog bruger de mælkeprodukter, men det er let at erstatte med andre produkter). “Suveræne salater […]” er kogebogEN i min vennekreds!

  Har ikke selv brugt den, men tror ogaå, at Årstidernes kogebøger (ISÆR den med Uhmaro som medforfatter!) kunne bruges.

  Alle de nævnte bøger er virkelig gode, vægter grønne og “rene” produkter og god smag + har gode fotos (Ninkas økobog dog undtaget – den er med tegninger.

  Velbekomme.
  Mvh. Christine


 2. maj 9, 2012
  8:31 pm

  Christine fra KBH

  Hov, måske er Louisa Lorangs “Vild med vegetar” også en mulighed. Har dog (endnu) ikke selv læst den. Masser af grønt – dog også mælk og kornprodukter. Hendes opskrifter plejer at vægte kvalitetsprodukter (hun skriver normalt i Femina)

  Over and out.


 3. maj 10, 2012
  11:00 am

  sundforsjov

  Du er fantastisk Christine – tusind, tusind tak 🙂


 4. maj 12, 2012
  8:38 am

  Tatjana

  Umahro Cadogans Køkkenrevolution for hele familien. Den 12-årige Telma kommenterer sine yndlingsretter undervejs, og der er mange gode opskrifter.Der er blandt andet en skøn opskrift på hjemmelavet ketchup. Jeg har lavet en variantion af den her, hvis du er nysgerring: http://tatjanasmad.blogspot.com/2012/04/ketchup.html

  Hilsen Tatjana


 5. maj 12, 2012
  12:28 pm

  sundforsjov

  Tusind tak for tippet Tatjana 🙂
  Jeg er altid nysgerrig 😉 Og din ketchup ser virkelig lækker ud. Den glæder jeg mig til at prøve! KH Charlotte


 6. maj 14, 2012
  8:45 pm

  Christine fra KBH

  Ja, “Køkkenrevolution for hele familien” er både oplagt og genial. Måske i virkeligheden det bedste bud.
  Sebastian Randrup Winter Nielsens (Lene Hanssons søn) “Mad uden mor” var måske også en mulig kandidat…
  Og Caroline Fibæks bøger, hvis der skal dessert til middagen – især bogen om is 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *