Herlig (men ikke helt sund) appelsinfromage til pinseballet
Pinsen står for døren og for vores vedkommende betyder det familiehygge og traditionen tro skovtur med madpakker i det fri. Lørdag er det mig, som står for desserten og jeg har tænkt mig at gentage succen fra nytårsaften med en skøn opskirft, som jeg fandt på Hendes Verden. Opskriften er til 6 personer, smager herligt – meeen indeholder sukker, da fromagen simpelthen ikke bliver det samme med hverken sukrin, stevia eller agavesirup.
Du skal bruge:
- 5 blade husblas
- 2 bægre past. æggeblommer
- 100 g rørsukker
- 2 tsk. revet usprøjtet, økologisk appelsinskal
- 1½ dl appelsinsaft
- 2 bægre past. æggehvider
- 3 dl økologisk piskefløde
Sprød nougat:
- 100 g hakkede mandler
- 100 g rørsukker
Fremgangsmåde:
Sæt husblassen i blød i koldt vand 10 min. Pisk æggeblommer og rørsukker godt til det er cremet, og tilsæt revet appelsinskal og 1 dl af appelsinsaften.
Tag husblassen op med det vand, der hænger ved bladene, og smelt den over vandbad. Lad den køle af, til den er fingervarm. Rør ½ dl appelsinsaft i. Rør lidt af æggemassen i. Hæld nu blandingen i en tynd stråle i æggemassen, mens der røres.
Pisk æggehvider og fløde stift hver for sig. Når æggeblandingen begynder at stivne lidt, vender du først de piskede æggehvider, og derefter flødeskummet, forsigtigt i.
Hæld fromagen i portionsglas eller dekorative kopper. Stil fromagen tildækket i køleskab ca. 4 timer. Pynt med flødeskum, appelsinskal, frisk mynte og sprød nougat.
Sprød nougat:
Rist mandlerne på en tør pande. Smelt rørsukkeret i en tykbundet gryde eller pande til det er gyldent, og kom de lune mandler i. Smør massen ud på et stykke bagepapir. Når det er stivnet, knuses nougaten med en kagerulle. Gem 6 lidt større stykker, som du kan pynte fromagerne med.
Rigtig god pinse!
6
kommentarer
Skriv kommentar