EmediateAd
Sund for Sjov

Derfor snyder du dig selv, hvis du kun tæller kalorier

Min indbakke bliver fyldt for tiden af mails med tips til, hvilke is eller desserter du kan spise og stadig holde dig inden for 100 kalorier. Og jeg ærlig talt, så syntes jeg, det er synd og skam, fordi det er med til at holde os fast i gamle forestillinger om slankekure og vægttab, som ikke har gjort andet end at spænde ben for os, få os til at tage på i vægt igen og lagre mere fedt og spændt ben for vores drømme om et sundere og sjovere liv.  

En kalorie er ikke ”bare” en kalorie!

Der er stor forskel på, om du spiser 100 kalorier fra en sodavandsis eller fra blendet skyr, fløde og bær. Din krop reagerer vidt forskelligt på de to typer af desserter. Sodavandsisen får din krop til at frigive mere insulin (et lagringshormon), lagre ekstra fedt og gør dig sulten kort tid efter, mens skyr, fløde og bær indeholder mere protein, sundt fedt og færre simple kulhydrater og derfor gør dig mæt uden at det sætter sig på sidebenene.

Selvfølgelig skal du holde dig indenfor et vist antal kalorier, hvis du vil tabe dig, MEN du kan rent faktisk spise mere på et vægttabsforløb med ”rigtig” mad, frem for at forsøge at tælle dig frem til tomme kalorier, fordi rigtig mad indeholder fibre, protein og sunde fedtstoffer, som øger din mæthedsfornemmelsen og bevirker, at du forbrænder flere af de kalorier, du indtager. Smart ik!

Tilbage

2 kommentarer


 1. jun 4, 2012
  2:38 pm

  Trine

  Kære Charlotte.

  Jeg er meget, meget enig med dig, selvom jeg for tiden tæller kalorier ret strikst, så gør jeg mig umage med at få mest næring for pengene, og jeg mærker også en et anden mæthed og god fornemmelse i kroppen end i mine tidligere kalorietæller dage, hvor det blot var tallet på bundlinjen, der gjaldt.

  Kh Trine


 2. jun 4, 2012
  6:01 pm

  sundforsjov

  Kære Trine
  Så kan jeg kun være enig med dig 🙂 Der er intet galt med at holde styr på kalorierne, så længe man vælger “rigtig” mad, som booster stofskiftet. Så det er bare super!
  KH Charlotte

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *