EmediateAd
Sund for Sjov

Gør familien til et fællesskab

04 juli , 2012 - af sundforsjov - Kategori: Selvudvikling

Alle har brug for at føle, at de er en del af et fællesskab – også vores børn. Selvom det umiddelbart KUN ser ud som ren hygge og afslapning, når de ser tv eller spiller computer (og vi kan få fred og ro til at ordne alt det praktiske), så kan det i længden blive en tom følelse og ikke mindst en følelse af, at der ikke er brug for mig. For det er jo lige præcis det, vi mødre ender med at signalerer, når vi gerne vil klare det hele selv; ”Der er ikke brug for dig. Du gør det ikke, som jeg gerne vil have det, så det er bedre, at du sidder der, og jeg ordner det selv, så jeg kan få fred i mit ”. Men er det den følelse, som vi ønsker at give vores børn? Jeg tror det ikke!

En rigtig god måde hvorpå du kan skabe mere tid til dig selv er blandt andet ved at lade dine børn være en del af fællesskabet og give dem huslige pligter. Som bonus kan du jo altid belønne dem med nogle lommepenge. Vi har netop sat et skema med forskellige praktiske gøremål op på vores køleskab, som pigerne kan sætte en streg uden for, når de har hjulpet til. Når ugen er omme, regner vi sammen og deler lommepenge ud.

 Vi har ingen skænderier ud af det, for pigerne løser kun opgaver, når de har lyst. Og de står allerede og regner på, hvor meget de har tjent og ikke mindst, hvad de vil bruge pengene til i sommerferien. Okay ærligt – jeg må da lige bide mig selv et par gange eller tre i læben for ikke at kritisere og kun rose, når tingene bliver gjort på min måde, men jeg øver mig og bliver bedre og bedre. Se lige på billedet… pigerne har hjulpet hinanden med at hænge en hel vask tøj op, og det er de da sluppet meget godt fra!  

Tilbage

4 kommentarer


 1. jul 4, 2012
  7:40 am

  frk. sveske

  Hej Charlotte,
  Puha, mit vasketøj kan jeg næsten ikke en gang overlade til kæresten – så kender alt til det med at øve sig i at give slip på kontrollen og acceptere at andre måske gør det anderledes, men at det jo kan være ligeså godt.
  Fine skemaer pigerne har fået – og det bliver ret sikkert en god motivation til at tjene lommepengene til sommerferien. Jeg voksede selv op med et lignende system og var godt tilfreds.
  KH
  – frk. sveske


 2. jul 4, 2012
  10:57 am

  sundforsjov

  Kære frk. sveske
  Nogle gange må man altså grine lidt af sig selv og sit kontrol-gen ik!! Dejligt at høre, at du har gode minder fra et lignende system. Må sige at pigerne virker rigtig glade for det 🙂 KH Charlotte


  • jul 5, 2012
   6:58 pm

   Jane

   Der er heller ikke nogen, der skal røre mit vasketøj! Jo, de kan få lov at lægge det sammen og på plads, når det er tørt, men resten ordner kontrolfreaken her. Og det gælder sådan set både mand og børn. En bluse, der har haft en klemme på midten, bliver bare aldrig helt fin at se på.

   Ja, ja… I know…

   Men oprydning, rengøring, græsslåning, tømning af opvaskemaskine, ja selv madlavning kan de få lov at overtage uden jeg løfter så meget som et øjenbryn.

   Idéen med skemaet er fin. Den vil jeg kopiere, når mine børn stopper med at hjælpe til frivilligt 😉


   • jul 5, 2012
    9:36 pm

    sundforsjov

    Sjovt altså … vi har alle vores små kontrolgener, som kommer til udtryk på forskellig vis 🙂 Jeg er ved at blive helt god til det med vasketøjet – et strygejern kan kurrere det meste og ellers kommer jeg liiige til at vejlede og guide lidt 😉 Dejligt dine børn hjælper til frivilligt. Det gør pigerne nu egentlig også her, jeg er bare træt af, at jeg skal sige det hele tiden før der sker noget. Nu er det pludselig andre end mig, som tager initiativet – I like 🙂 KH C

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *