EmediateAd
Sund for Sjov

Spar tid og negative tanker med PLANLÆGNING

Måske kender du det allerede … klokken er halv fire og du mærker en småirritation, fordi du endnu ikke har taget stilling til, hvad I skal have til aftensmad. Du ved, at det næsten med sikkerhed bliver dig, som må ned og handle med børnene under armen og at det også bliver dig, som skal hjem og lave maden og samtidig holde styr på, at ungerne får lavet deres lektier, pakket tasker til næste dag osv. osv. (altså når det ikke er sommerferie).  Det kan nemt friste at vælge den hurtige løsning, som sjældent passer til den livsstil og vægt, som du inderst inde drømmer om.

En madplan kan være løsningen (ja jeg ved det lyder kedeligt!!). Den kan dog af og til være svært at fastholde trods den gode hensigt, fordi man har svært ved at finde på nye ideer, sidder med opgaven selv og møder brok fra familien, når maden serveres. MEN, MEN, MEN det er altså besværet værd, fordi den tid du sparer, kan du bruge på dig selv.

Handler du ind én eller to gange om ugen har du pludselig ½ time til rådighed flere gange om ugen, som du kan bruge på afslapning/meditation eller motion. Bruger du et par timer søndag formiddag på at snitte grøntsager og fylde køleskabet op med madvarer, som gør det nemt at vælge sunde løsninger, så sparer du hver dag tid på at tage skærebrættet frem, snitte og skrælle grønt og vaske op. Og sådan kan du/I fortsætte.

I forhold til madplanen så kan du hente rigtig god inspiration på Rema 1000’s hjemmeside. Her klikker du ind på hjemmesiden, går ind under hovedmenuen ”opskrifter” og finde ”madplan” ude til venstre på siden. Du kan vælge madretter fra fire kategorier;

  • Hverdagskøkkenet – Klassisk – Kloden rundt – Den sunde

 

 Vær dog opmærksom på, at alle kategorier kræver små justeringer. Jeg ender ofte med at vælge retter fra ”hverdagskøkkenet” og udelukker så stivelse og skruer op for protein og fedt. Min mand vælger ofte fra ”det klassiske køkken” og her gør vi på samme måde. Det kræver selvfølgelig lidt opmærksomhed, men man har fået en masse dejlig inspiration serveret og tid sparet, som kan bruges på en selv. Og sidst men ikke mindst kan du til slut klikke på “print min madplan” og så er det ingen undskyldning for ikke at give manden listen i hånden nu og da – skønt ik!

Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *