EmediateAd
Sund for Sjov

Jordbærkage

Det er gået op for mig, at jeg har delt min jordbærkage på min Facebook-side for min klinik, men at jeg har glemt at dele den med alle jer skønne mennesker ude i blogverdenen. Inden sæsonen for jordbær slutter helt så skal I altså også have opskriften på en jordbærkage med en kagebund, som mætter fantastisk.

Ingredienser til bunden:

5 æg
1 spsk. fiberhusk
1 tsk. ren vanilje
1 spsk. sukrin
5 spsk. kokosmel/fiber (ikke almindelig kokosmel)

Pisk æg og tilsæt fiberhusk, sukrin og ren vanilje. Pisk kokosmel i æggemassen og kom dejen i en springform med bagepapir. Dejen bages ved 175 grader i 12-15 minutter midt i ovnen.

Tag formen ud og knæk 60 g mørk chokolade – minimum 70-85% – ud på bunden. Sæt den i ovnen et kort øjeblik til chokoladen er smeltet.

Pisk 2½ dl. fløde til skum og pynt kagen med flødeskum og friske jordbær.

Tilbage

12 kommentarer


  1. jul 9, 2012
    4:37 pm

    Jane

    Åh, så lækker!


  2. jul 10, 2012
    6:34 am

    sundforsjov

    Den smager bare godt – tak for dejlig inspiration Jane 😉


  3. jul 14, 2012
    6:34 am

    Freja

    Hejsa

    super god blog du har 🙂 Jeg vil gerne prøve at bage denne kage, men tror du det vil fungere, hvis jeg erstatter de 5 spsk kokosmel m. ren fiberhusk? dvs. putter i alt 6 spsk fiberhusk i kagen?


    • jul 15, 2012
      4:43 pm

      sundforsjov

      Kære Niinna
      Tusind tak 🙂 Nej jeg tror desværre ikke, at det vil fungere med 6 spsk fiberhusk i stedet – Jeg kan dog ikke sige det med sikkerhed og går bestemt ind for at eksperimentere med maden – så har du mod på det, skal du helt sikkert forsøge 🙂 KH Charlotte


  4. apr 2, 2013
    12:17 pm

    Dorte Petersen

    Hej Charlotte (madguru)

    Fandt lige denne opskrift i en kommentar.
    Jeg købte for nogen tid siden det kokosmel, men har aldrig bagt noget med det.

    Så nu skal det snart være, elsker jordbærtærter, uhmmmm.
    Men kan sukrin undlades. Bare så det ikke bliver for sødt.
    Hygge fra Dorte


    • apr 2, 2013
      12:23 pm

      sundforsjov

      Kære Dorte 😉
      Så er det bare at komme i gang!!! 🙂 Sukrin kan sagtens undlades. Det handler om, at du finder en tilpas sød smag, som passer til dig og din familie. Du kan også søde med dadler, bananer og stevia eller helt udelade det. God fornøjelse 🙂
      Kærlig hilsen Charlotte


  5. jun 15, 2015
    5:07 pm

    Janicke

    Den må jeg bake snart! Perfekt 40 års kake når jeg er i Spania 😃Tusen takk for at du deler!!! Klem


    • jun 16, 2015
      10:54 am

      sundforsjov

      God ide Janicke 😉 Tænk at du snart bliver 40 år og det igen er ved at være endnu et år siden vi sad sammen ude på terrassen – vildt. Jeg håber, du får en fantastisk ferie og fødselsdag :-*
      Klem Charlotte


  6. jun 30, 2016
    7:51 pm

    Louise Petersen

    Hvor stor er formen ? Dejligt med en opskrift hvor man kan få brugt sine kokosfibre. De er nemlig svære at andre meltyper med selvom det fx er affedtet mandelmel fordi Kokosfibrene suger mere end de andre affedtede meltyper.


    • jun 30, 2016
      8:22 pm

      sundforsjov

      Kære Louise
      Den er ca. 22,5 cm i diameter indvendig 🙂
      Og ja, du har helt ret. Derfor bruger jeg denne bund og varierer fyld efter årstid og sæson.
      Kærlig hilsen Charlotte


      • jun 30, 2016
        10:13 pm

        Louise Petersen

        Super. Tak. Ja for selv det affedtede mandelmel, sesammel, og peanutmel kan ikke erstatte ligrøveri med kokosfibre. Til gengæld synes jeg godt at de tre slags kan erstatte hinanden uden problemer. Har du prøvet at bruge andet end kokosfibre og evt hvilken mængde ?


        • jul 2, 2016
          10:46 am

          sundforsjov

          Kære Louise
          Jeg har i enkelte tilfælde hakket mandler ca. 100 g på min minihakker og kommet i. Men ellers har jeg ikke brugt andre meltyper. Du må lege lidt med opskriften 😉
          Kærlig hilsen Charlotte

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *