EmediateAd
Sund for Sjov

Styrk dit selvværd – tag ansvar og lyt til dig selv

Præmissen for at arbejde med et lavt selvværd er af og til, at vi går ned med stress, får en depression eller en livstruende sygdom, men det kan faktisk også ”bare” være, at vi når til et punkt i livet, hvor vi bliver dybt frustreret og tænker, nu er det nok! Fælles er, at vi, i stedet for at placere skylden hos vores omgivelser, begynder at vende blikket indad og mærker konsekvenserne af vores adfærd, som enten kan være perfektionisme og kontrolleret adfærd eller det stik modsatte, hvor vi skammer os over os selv, ”pakker os selv væk”, lægger låg på vores drømme og har svært ved at stå frem og sige vores mening.

Hvad enten vi kontrollerer eller pakker os selv væk, så er det en rigtig god ide at kigge indad, hvis vi vil finde roden til vores manglende selvværd. For nok varmer det og giver lindring at få ydre anerkendelse, ros for sit vægttab og mærke respekt for sine store bedrifter på jobbet, men det healer ikke sår på sjælen.

I bund og grund må vi ind og heale og forstå vores indre barns følelser, hvis det ikke skal blive ved med at blande sig i vores voksne verden og forståelse og/eller tolkning af de ting, vi udsættes for. For som udgangspunkt reagerer vi på nøjagtig samme måde, som da vi var små, når vi bliver presset, og er vi ikke bevidst om dette, handler vi pr. automatik ud fra det lille barns følelser frem for at foretage et voksent og bevidst valg.

Vil du styrke dit selvværd, så start med at snakke med dit indre barn! Hør hvad det har at fortælle dig. Find en stille stund og mærk, hvilke følelsesmæssige livsbetingelser du havde som barn? Hvordan reagerede du, når der opstod konflikter? Tog du kampen op eller gav du op? Hvordan indordnede du dig? Hvad havde du ikke mulighed for at udtrykke som barn? Hvordan påvirkede stemningen i din familie dig? Osv. Og kan du se en sammenhæng med den måde, hvorpå du reagerer i dag?

Du kan også heale dig indre barn ved at skrive et brev til dig og det behøver ikke kun være en engangsforestilling, for hvem kan holde ud kun at blive set og hørt én gang i sit liv? Forleden satte jeg mig igen ned og skrev et brev til mit indre barn. Du må gerne læse med – du kan bare klikke her.

Men hvad med dig, lytter du til dit indre barn? Eller hvad ville kunne få dig til at begynde at ”tale” med dig selv?

Tilbage

12 kommentarer


 1. aug 17, 2012
  10:20 am

  frk. sveske

  Kære Charlotte,
  Puha, jeg bliver helt rørt af at læse dit brev til dig selv. Jeg er selv i fuld gang med at snakke med og lytte til (lang proces, som nok er livsvarig, men samtidig befrienden) mit indre barn, måske jeg også skulle skrive til det en dag.
  Jeg elsker alle dine indlæg, som lige for tiden giver rigtig meget meget mening i den proces, jeg er i gang med. Tak.
  God weekend.
  KH
  – frk. sveske


 2. aug 17, 2012
  10:38 am

  sundforsjov

  Kære frk. sveske
  Hvor er det dejligt, at mine indlæg giver mening for dig 🙂 Jeg kan varmt anbefale dig at skrive brev til dig selv og dit indre barn. Det kan være utrolig forløsende og ikke mindst befriende, som du selv er inde på. Rigtig dejlig weekend til dig også 🙂 Kram Charlotte


 3. aug 17, 2012
  11:02 am

  Jane

  Du er simpelthen så fantastisk, Charlotte. Tak for et fint indlæg og et rørende kig på brevet til dig selv.

  Jeg har fornyligt taget en voksen beslutning, som du ved. I dag er det endelig officielt og jeg har netop publiceret en lang post om det samme. Det er skræmmende at stille sig frem og være åben og ubeskyttet, men ligesom dig tror jeg, det er det, der skal til, for at vi vokser.

  Stort fredagskram fra mig til dig!


 4. aug 17, 2012
  11:13 am

  sundforsjov

  Hvor er du sød Jane – tak 🙂 Og mange gange i lige måde!!! Det er en kæmpe beslutning, du har taget og jeg er overbevist om, at universet vil belønne dig for dit mod og din beslutning 😉 Det kan være så møj skræmmende at være “nøgen”, men samtidig er det også frihedsfyldt, fordi man ikke skal holde styr på sine masker og bare kan være ærlig. Og så vokser både vi og vores selvværd enormt. Det er 1000 gange bedre at være en succes inden i selvom omverdenen opfatter en som en fiasko, end omvendt. Kæmpe tillykke med din offentliggørelse og det nye skridt i dit liv og ikke mindst – dejlig fredag til dig og dine 🙂 Krammer Charlotte


 5. aug 17, 2012
  5:02 pm

  Maria Cymborski

  Wow!
  Tak fordi du deler med os andre. Tak for at sætte ord på at vi skal huske vores indre barn. Tak!


  • aug 17, 2012
   9:19 pm

   sundforsjov

   Kære Maria
   Selv tak og tak for din skønne kommentar 🙂
   Kh Charlotte


 6. aug 17, 2012
  8:45 pm

  Sofie

  Wauw, dette indlæg rammer mig meget, da jeg selv står i en svær situation for tiden, og blandt andet tænker meget over, om jeg mon har manglet noget som barn (uden jeg kan komme i tanke om, hvad det skulle være). Måske skulle jeg tage “kontakt” til mit indre barn.
  Tak for en inspirerende blog!
  Mvh Sofie


  • aug 17, 2012
   9:21 pm

   sundforsjov

   Kære Sofie
   Uanset hvad så vil du altid finde indre styrke, ro og glæde ved at tage kontakt til dig selv og dit indre barn. Du vil helt sikkert finde svar på, om du har manglet noget, hvis du “spørger” 🙂 God “rejse” og tak for din dejlige kommentar 🙂
   KH Charlotte


 7. aug 8, 2013
  11:56 pm

  Mayianne Dam

  Kære Charlotte

  Jeg fandt tilfældigt din side, da jeg søgte på “indre barn”. Jeg er i behandling for spiseforstyrrelse (BED) på et misbrugscenter og har netop hørt om det indre barn idag. Dit indlæg gav mig en masse med som jeg kan bruge, bl.a. det at skrive et brev til sit indre barn. Tusind TAK fordi du delte <3


  • aug 9, 2013
   8:16 am

   sundforsjov

   Kære Mayianne
   Det er jeg bare rigtig glad for at høre. Healing af det indre barn er fantastisk. Jeg ønsker dig al mulig held og lykke med din behandling og håber du må få glæde af øvelsen.
   Kærligst Charlotte


 8. nov 29, 2013
  4:47 pm

  Dorte Petersen

  Kære Charlotte
  Brevet til DIT indre brev Linket virker ikke.
  Kærlig hilsen
  Dorte


  • nov 29, 2013
   5:06 pm

   sundforsjov

   Kære Dorte
   Tak for beskeden. Du har ret. Det var da i udu. Det er hermed rettet 🙂
   Kærlig hilsen Charlotte

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *