EmediateAd
Sund for Sjov

Derfor er fællesskabet vigtigt, når du vil tabe dig

Nu lyder startskuddet til Tab & Trim snart – som på grund af den store tilslutning, ender med at blive udvidet til to hold (der er få pladser tilbage på Hold 2, skal en af dem være dine, kan du læse mere her). Og det får mig til at sætte fokus på fællesskabets betydning for et succesfuldt vægttab.

Vi har alle et grundlæggende behov for at føle sig ac­cepteret og ”passe ind”. Af samme grund har både fa­milie, venner og kollegaer en stor indflydelse på vores vægt. Når det handler om mad og madvaner, har vi nemlig en tendens til at spise mere i selskab med andre – også mere af det usunde – selvom det er stik imod vores inderste ønsker og drømme. Helt instinktivt og ofte uden vi bemærker det, tilpas­ser vi os den adfærd, som vores familie og venner har. Og som om det ikke var nok, så har de mennesker, vi omgås en tendens til at lokke os til at være som dem. Sådan er vi som mennesker. Og lige netop derfor, er det vigtigt, at vi er sammen med nogle mennesker, som lokker os til at foretage sundere valg!

De fleste er bange for for­andringer, især når det gælder livsstil og tætte relatio­ner. Det gælder især dem, som er tætte på os og som føler ægte omsorg og kærlighed. De bliver inderligt bange, når vi begynder at lave om på os selv. Måske frygter vores mand, at vi aldrig kommer til at ligge sammen på sofaen igen og hygge med en god film og filmguf. Måske føler vores mor el­ler svigermor, at vi ikke holder af hende, når vi siger nej til hendes hjemmebag osv. Det rører ved rigtig mange følelser, når vi begyn­der at ændre adfærd. Nogle i vores omgangskreds vil sågar forsøge at gøre grin med vores anstrengelser og sige, at vi aldrig klarer det. Det er der intet ondt i – folk ønsker bare ikke forandringer.

Har du nogensinde tænkt over, hvad dine omgivelser og de mennesker du er sammen med betyder for din vægt? Og hvis – hvordan mærker du det så?

Tilbage

Én kommentar


  1. aug 23, 2012
    1:50 pm

    Sofie

    Jeg kan helt klart nikke genkendende til de ting de siger. Har flere gange prøvet at kæresten ville forkæle mig og købte lige netop det slik med hjem han ved jeg elsker – så er det godt nok svært at sige nej. Eller når jeg prøver at indføre gulerødder som snack til film i stedet for chokolade. Det er bare ikke helt det samme….
    Eller forleden, da vi holdt afskedsfest for min gode veninde der skal et halvt år til Argentina, og hun havde ønsket pandekager – der presser det sociale mere end fornuften så der røg lige tre pandekager ned.

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *