EmediateAd
Sund for Sjov

Når drivhuset bugner af tomater, så er det tid til tomatsuppe…

03 september , 2012 - af sundforsjov - Kategori: Opskrifter - Tags: , , , , , , , , , ,

I forsommeren satte jeg en fin trækasse frem på terrassen og købte en plantesæk til tomat- og agurk planter, men jeg fik aldrig købt planterne!!!  … det er på en eller anden måde et klassisk eksempel i mit liv! Nå men hvad gør det, når svigerforældrene planter mere end rigeligt i deres drivhus og gladelig forærer det hele væk. I går fik vi en kæmpe portion friske tomater og da en del af dem var revnet, skulle de bruges med det samme. Så menuen kom til at stå på hjemmelavet tomatsuppe.

Pigerne elsker tomatsuppe, eller det vil sige, de elsker den tomatsuppe, de fik, da de gik i børnehave. Det har været svært at kreere en suppe, som mindede om den, men i går lykkedes det mig endelig at lave en tomatsuppe, som både var sund og vakte stor begejstring.

  • 1 stor tallerkenfuld tomater
  • ¼ af et hvidkålshoved
  • 2 kæmpe løg
  • 2 store gulerødder
  • 2 herbamare bouillon terninger
  • 1 dl økologisk fløde (kan erstattes med kokosmælk)
  • Havsalt og cayennepeber

 Pynt/tilbehør: frisk basilikum og ristet bacon. Velbekomme!

Tilbage

6 kommentarer


  1. sep 12, 2012
    5:02 pm

    Tatjana

    Uhm, den lyder vildt lækker og børnevenlig. Den må prøves ved lejlighed!

    Kærlig hilsen Tatjana


    • sep 12, 2012
      9:28 pm

      sundforsjov

      Kære Tatjane
      Rigtig børnevenlig og nem at lave 🙂
      Kærlig hilsen Charlotte


  2. mar 25, 2013
    5:31 pm

    Randi

    jeg ved ikke om det er fordi jer bruger min telefon men jeg syntes ikke jeg kan se hvordan den laves, kun ingredienser


    • mar 25, 2013
      6:19 pm

      sundforsjov

      Kære Randi
      Det er ikke din telefon 🙂
      Du kommer alle ingredienserne (undtagen fløde) i en gryde med vand og lad det hele simre under et låg, til det er godt mørt – ca. 30-45 minutter. Blend suppen, så den bliver let og cremet med en stavblender og tilsæt fløde eller kokosmælk og smag til med lidt ekstra af krydderierne.
      Kærlig hilsen Charlotte


  3. jul 3, 2013
    2:04 pm

    erika sallo

    Jeg putter altid i af hvad der er rynket i køleskabet.. tit peberfrugter 🙂
    Desuden er spuas også ret godt i.
    Hjemme ved os er det den bedste måde at få grønsager i den bette:-)

    Tak for en meget lærerig side


    • jul 4, 2013
      9:34 am

      sundforsjov

      Kære Erika
      Det er et super tip – tusind tak 🙂 Det er også en rigtig god måde at få ryddet op i sit køleskab på. Altså at have en suppedag fast, hvor alle de runkne rester bliver brugt helt op 🙂 Og det samme gælder ift. vores den yngste på 6 år – grøntsager gemt i supper glider også MEGET nemmere ned!!
      Kærlig hilsen Charlotte

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *