EmediateAd
Sund for Sjov

Sund for Sjov tester Haribo Stevi-lakrids

05 september , 2012 - af sundforsjov - Kategori: Sund-for-Sjov tester - Tags: , , , , , , , ,

For leden modtog jeg en pressemeddelelse fra Haribo, som skrev, at de lancerer en ny lakrids til sunde slikmunde. STEVI-Lakrids som den hedder, er kendetegnet ved, at den er sødet med Stevioglycosid fra planten Stevia og indeholder 40 % færre kalorier end deres traditionelle lakridsprodukter.

Uhhh jeg har længe gået og drømt om – ja måske rettere – ventet på, at fødevareproducenter skulle begynde at tænke mere i sunde alternativer og erstatte kunstige sødemidler som aspartam med Stevia. Så jeg skyndte mig selvfølgelig at skrive til Haribo for at høre, om denne lakrids var 100 % fri for kemiske sødemidler og jo – det er den. I dag modtog jeg et eksemplar med posten, så jeg rigtig kunne få lov til at nærstudere og smage.

Konklusion er: Smagen er super og konsistensen er blød, så den kan godt sætte sig lidt fast i tænderne. STEVI-Lakrids indeholder som nævnt færre kalorier UDEN at indeholde Aspartam og dét er et KÆMPE plus i min verden! Og så indeholder den faktisk også fibre. Desværre trækker det ned, at den foruden Stevia er sødet med maltitolsirup.

Maltitolsirup påvirker vores blodsukker og insulinniveau, idet det har et glykemisk indeks på 52 (til sammenligning har sukker et glykemisk indeks på 100). Stevia har et glykemisk indeks på 0 og min drøm var, at det KUN var sødet med Stevia. Desværre ved jeg også godt fra mine egne bage- og madlavningsprojekter, at det kan være rigtig svært at ramme den ”sukkerlignende smag” ved kun at bruge Stevia eller Sukrin.    

Alt i alt syntes jeg det er et kæmpe skridt i den rigtige retning. Thumbs up for det gode initiativ, som kan købes i supermarkeder fra uge 36.

Tilbage

30 kommentarer


 1. sep 5, 2012
  1:36 pm

  Laura

  Hej
  Hvad var der ellers af ingredienser i lakridserne.
  Knus Laura


  • sep 5, 2012
   2:43 pm

   sundforsjov

   Kære Laura
   Ingredienser: flydemiddel (polydextrose), gelantine, maltitolsirup, majsstivelse, rålakrids, aroma, salt, overfladebehandlingsmiddel (bivoks, carnuubavoks), sødestof (steviolglucosid).
   Protein 8,1g
   Kulhydrater: 16,0g heraf sukkerarter 2,5g
   Fedt: 0,1 heraf mættet fedtsyrer 0,1
   Kostfibre: 48,6 g
   Natrium 0,25 g
   KH Charlotte


 2. sep 5, 2012
  4:09 pm

  Laura

  Tusind tak.
  Det var sødt af dig:)
  Knus Laura


 3. sep 5, 2012
  6:30 pm

  Bjørn Larsen

  I tillegg til maltitol er det kanskje maisstivelsen som påvirker mengden av karbohydrater?


  • sep 5, 2012
   9:29 pm

   sundforsjov

   Kære Bjørn
   Ja majsstivelsen har uden tvivl indvirkning på mængden af kulhydrater.
   KH Charlotte


 4. sep 5, 2012
  7:22 pm

  Lonnie Boe Pedersen

  Har du tænkt over at det Stevia de bruger faktisk er kemisk fremstillet? – Altså at det har været ligeså mange processer igennem som Aspartam?

  Stevia er et forholdsvis nyt produkt som man ikke kender langtidsvirkningerne af endnu, jeg er bestem glad for naturlige alternativer og kunne ikke leve uden, men jeg kender der bor USA som har brugt det de sidste 4 år og nu er blevet allergisk… så måske det i virkeligheden er bedre at bruge noget man har kendt i mange år og kender konsekvenserne af? – Blot en tanke herfra, (næste indlæg ligger og ulmer i min dropbox, jeg skal lige have gennemlæst det igen;-))


  • sep 5, 2012
   9:36 pm

   sundforsjov

   Kære Lonnie
   Ja det har jeg og det er en rigtig god pointe. Jeg har desværre ikke nok kendskab til de forskellige steviaproducenter, men jeg forestiller mig, at de hver især har deres måde at fremstille steviaprodukter på – ligesom med smørproducenter o.lign. Min mands gudmor laver selv flydende stevia (som jeg skal have lært af hende) og så er vi jo over i en helt anden behandling af planten, men når det er sagt, så er jeg helt ening med dig i, at vi bør foretrække rigtig mad, som ikke er smadret under fremstillingen og derved bliver ugenkendeligt for kroppen. Interessant med din ven fra USA – oplever han forskel på hans reaktioner overfor stevia og den måde de er fremstillet på eller gælder det alle stevia produkter?
   Og så glæder jeg mig – og flere andre – til dit næste indlæg 😉
   KH Charlotte


 5. sep 7, 2012
  7:53 pm

  Camilla

  Hej Charlotte
  Ved du hvilke butikker, som de vil komme i?? Jeg var nemlig i Føtex i dag og de havde ingen.. desværre…

  God weekend 🙂


  • sep 10, 2012
   10:56 am

   sundforsjov

   Kære Camilla
   Det stod i alle supermarkeder .. hmmm.. jeg prøver at skrive til Haribo, så giver jeg svar, når jeg ved mere 🙂 KH Charlotte


 6. sep 7, 2012
  8:47 pm

  Katja

  Hvor mange kalorier er der pr 100g?


  • sep 10, 2012
   10:57 am

   sundforsjov

   Kære Katja
   Det er 185 kcal pr. 100 g og 757 kj
   Kh Charlotte


  • sep 10, 2012
   10:58 am

   sundforsjov

   Kære Mai
   Jeg skriver til Haribo og giver nærmere besked 🙂 KH Charlotte


 7. sep 10, 2012
  9:05 am

  mai lund

  Nu har jeg været på udkig efter disse lakridser, men de er altså ikke at finde nogle steder.
  Vil derfor høre om der er nogle der ved hvor de kan fås, nu når man ikke sådan får specielle leverence;)


 8. sep 10, 2012
  7:11 pm

  sundforsjov

  Her kommer svaret fra Haribo:
  Hej Charlotte,
  Jeg er ked af at nogle af dine læsere er gået forgæves.
  Jeg har fået oplyst at:
  Produktet er i ”nogle” (frivilligt sortiment) butikker i kæderne: Superbest, Spar og Dagli´ Brugsen.
  Produktet er i alle (fast indmeldt) butikker pr. uge 39 i kæderne: Superbrugsen, Kvickly og Irma.
  Derudover kommer der flere til, vi ved bare ikke hvornår endnu.
  De bedste hilsner,
  Gry Kaa
  Account Manager


  • sep 10, 2012
   8:45 pm

   Camilla

   Mange tak for hurtig respons 🙂
   Og ikke mindst en kanon god og inspirerende blog 😉


   • sep 12, 2012
    8:35 am

    sundforsjov

    Velbekomme Camilla – og mange tak 🙂


 9. sep 12, 2012
  7:49 am

  Torben Steffensen

  Hej Charlotte.
  Hende gudmoderen der laver flydende stevia selv var jo ihvertfald noget jeg godt kunne være meget interesseret i at vide hvordan hun gør. Var det muligt du kunne gi os opskriften?:-)

  Venlig hilsner

  Torben.

  PS. Og tak for dine fine svar:-).


  • sep 12, 2012
   8:36 am

   sundforsjov

   Kære Torben
   Super du skriver det 🙂 Min kalender er booket til randen lige for tiden, men så snart jeg får lært opskriften, så lover jeg at dele den med jer 🙂
   KH Charlotte


 10. jan 16, 2013
  5:07 am

  P E Larsen

  Hej Charlotte

  Du skriver tidligere at det er svært at finde et Stevia produkt som rammer sukker smagen. Det er rigtigt; mange produkter har en eller anden bismag. Men prøv http://www.Soedemiddel.dk – der er absolut ingen smags forskel, det eneste man skal passe på er ikke at gøre tingene for søde.
  Der var en der skrev, at man ikke kender virkningerne af Stevia på længere sigt; sjældent har et produkt været længere tid om at blive godkendt. Og da det endelig blev godkendt, var det uden nogen form for advarsler mod bivirkninger – det sker vist ikke så tit!
  Vi bor i Sydamerika og har brugt Stevia i mange år ligesom mange andre hernede, uden nogen form for bivirkninger. Vi har ikke diabetes men bruger alligevel Stevia til alt i vores dagligdag.
  Synd at der ikke er flere der får øjnene op for dette naturlige produkt!


  • jan 16, 2013
   9:45 am

   sundforsjov

   Kære P E larsen 🙂
   Super med et link – tusind tak, det vil jeg bestemt kigge nærmere på!
   KH Charlotte


 11. jan 25, 2013
  9:41 pm

  Jonna

  Jeg giver dig helt ret… Haribo Stevi-lakridser smager godt.. ikke helt så søde, dejlig blød, god smag.


 12. apr 17, 2014
  6:48 pm

  LP

  Stevi lakrids fra Haribo smager rigtigt godt… MEN når det så er er sagt, så er det ikke noget jeg har tænkt mig at røre igen. Jeg spiste en pose (140 g) og jeg fik simpelthen SÅ dårlig mave og SÅ virkelig ondt i maven. Min mave rumsterede i mange timer efter jeg havde spist dem. Da jeg ikke var helt sikker på, om det nu var lakridserne eller noget andet jeg havde spist, gentog jeg ’succes’en* en gang mere… og jo sørme så… sidder her med rigtig meget mavepine igen. Aa av.. Så det er ikke noget jeg har tænkt mig at røre igen – uanset hvor godt de så smager! Og da rigtigt ærgerligt, for de smager virkelig godt.. men ikke det værd..


  • apr 18, 2014
   5:22 pm

   sundforsjov

   Kære Lene
   Det lyder som om, at din krop reagerer på en eller flere af ingredienserne i lakridserne, så godt du lytter til kroppen og siger nej tak 🙂
   Kærlig hilsen Charlotte


 13. mar 19, 2015
  7:11 pm

  Cita

  Øøøh så er der da forskellige versioner af den?’købte min i Brugsen . Den hedder det samme men posen er sort
  Kcal pr 100 g er :176
  Protein:8,9
  Mættende fedt: 0,1
  Kulhydrat: 15
  Sukkerarter : 0,5
  Kostfibre : 44
  Salt: 3 gram
  Så er der en jeg ikke kan se, da det er der hvor jeg flåede posen op!


  • mar 21, 2015
   5:17 pm

   sundforsjov

   Kære Cita
   Det kan jeg faktisk ikke svare dig på. Det er ved at være lidt siden, jeg bloggede om lakridserne. Måske har de fået ny emballage og indhold?
   Er der andre, som ved det, så byd gerne ind 🙂
   Kærlig hilsen Charlotte


 14. mar 19, 2015
  7:21 pm

  Cita

  LP . Hvis du læser på pakken står der altså også at overforbrug kan medføre dirre eller dårlig mave. Og 140 g er da vidst et overforbrug er det ikke. Spiser jeg ti lige i træk for jeg da os rumlen. Så 140 g! Så det sq forståeligt du får problemer med maven


 15. sep 4, 2015
  6:20 pm

  Lise Lund

  Majsstivelsen kan vel nemt komme fra gensplejsede majs… ? Med venlig hilsen fra Lise


  • sep 4, 2015
   7:42 pm

   sundforsjov

   Kære Lise
   Det kan den bestemt. Vil vi være helt fri, så skal vi købe en økologisk udgave eller lave et andet sundt alternativ selv 🙂
   Kærlig hilsen Charlotte

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *