Sund for Sjov tester Haribo Stevi-lakrids
For leden modtog jeg en pressemeddelelse fra Haribo, som skrev, at de lancerer en ny lakrids til sunde slikmunde. STEVI-Lakrids som den hedder, er kendetegnet ved, at den er sødet med Stevioglycosid fra planten Stevia og indeholder 40 % færre kalorier end deres traditionelle lakridsprodukter.
Uhhh jeg har længe gået og drømt om – ja måske rettere – ventet på, at fødevareproducenter skulle begynde at tænke mere i sunde alternativer og erstatte kunstige sødemidler som aspartam med Stevia. Så jeg skyndte mig selvfølgelig at skrive til Haribo for at høre, om denne lakrids var 100 % fri for kemiske sødemidler og jo – det er den. I dag modtog jeg et eksemplar med posten, så jeg rigtig kunne få lov til at nærstudere og smage.
Konklusion er: Smagen er super og konsistensen er blød, så den kan godt sætte sig lidt fast i tænderne. STEVI-Lakrids indeholder som nævnt færre kalorier UDEN at indeholde Aspartam og dét er et KÆMPE plus i min verden! Og så indeholder den faktisk også fibre. Desværre trækker det ned, at den foruden Stevia er sødet med maltitolsirup.
Maltitolsirup påvirker vores blodsukker og insulinniveau, idet det har et glykemisk indeks på 52 (til sammenligning har sukker et glykemisk indeks på 100). Stevia har et glykemisk indeks på 0 og min drøm var, at det KUN var sødet med Stevia. Desværre ved jeg også godt fra mine egne bage- og madlavningsprojekter, at det kan være rigtig svært at ramme den ”sukkerlignende smag” ved kun at bruge Stevia eller Sukrin.
Alt i alt syntes jeg det er et kæmpe skridt i den rigtige retning. Thumbs up for det gode initiativ, som kan købes i supermarkeder fra uge 36.
Tilbage