EmediateAd
Sund for Sjov

Super lækkert nøddebrød

Jeg er desværre ikke så meget på bloggen for tiden, som jeg kunne ønske mig. En stor del af min tid går lige pt med at opstarte vægttabshold i fitnesscenteret og små individuelle pilot-projekt vægttabsforløb. Men det er super spændende og ikke mindst givende på flere måder.

I går havde vi modul 2 på Tab og Trim og en af deltagerne havde taget en opskrift med på et nøddebrød, som hun delte med os andre (så skønt at dele med hinanden på denne måde!). Jeg måtte straks i gang og jeg skal love for, at brødet smager skønt. Det er selvfølgelig ikke et luftigt brød, fordi det er uden mel og dermed også uden gluten, men det er et fast og sprødt brød og dejligt nøddeagtigt i smagen.

Ingredienser

  • 150 g fint malede mandler
  • 100 g fint malede valnødder
  • 100 g halv fint malede græskarkerner
  • 100 g halv fint malede solsikkekerner
  • 5 æg
  • 5 spsk. koldpresset olivenolie

Jeg valgte yderligere at tilføje 1 spsk. fiberhusk og 1 tsk. havsalt.

Jeg tog ikke hensyn til fint malede og halv fint malede i opskriften – alle nødder og frø kom i foofprosessoren og blev blendet.

Dernæst rørte jeg æg, olie og havsalt i dejen og til slut fiberhusk og kom det hele op i en form 

Bagte det i 55 minutter – opskriften siger 45-55 minutter – ved 160 grader. Lod det køle af i formen 10 minnutter til olien i brødet havde sat sig og wupti ….

Tilbage

6 kommentarer


  1. sep 12, 2012
    4:28 pm

    Lovelyliller.com

    det så meget godt ut! 😀


  2. sep 12, 2012
    5:39 pm

    Maria J.

    Hej Charlotte

    Jeg tror det stammer fra det her brød: http://politiken.dk/mad/madnyt/ECE1564534/bag-selv-stenalderbroedet-fra-restaurant-kong-hans/

    Det er endnu nemmere for der er intet der skal males til mel/blendes/hakkes 🙂

    Kram 😉


    • sep 12, 2012
      9:30 pm

      sundforsjov

      Kære Maria
      Fedt du lige smider linket – det kunne meget vel ligne inspiration herfra. Dejligt med varianter – tænker også, at man måske kunne finde nogle tørrede blåbær uden sukker goji bær og komme i til en sød udgave 🙂 Og så elsker jeg at det er så nemt og huritgt 🙂
      Kram Charlotte


    • jan 7, 2013
      11:22 am

      stella

      Brødet minder lidt om det fra Kong Hans, men uden den enorme mængde olie, der får brødet til at virke ulækkert olieagtigt.


      • jan 7, 2013
        2:06 pm

        sundforsjov

        Kære Stella
        Du kan sagtens bage brødet uden olivenolie. Jeg glemte at komme olien i den ene gang og brødet hænger fint sammen. Det får ikke den samme sprødhed, som når olien er i, men smager ganske fortrinligt alligevel 🙂
        KH Charlotte


  3. sep 12, 2012
    9:32 pm

    sundforsjov

    Det kan varmt anbefales og der er ingen gluten eller mælk 😉
    KH Charlotte

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *