Rendyrket æbleguf …
Vores æbletræer – og dem har vi en del af – bugner af lækre, sprøde og økologiske æbler for tiden. Mange af dem bliver givet væk, fordi vi ikke kan nå at spise dem, men en del bliver også spist direkte fra træet og i søndages blev nogle brugt til at lave rendyrket æbleguf.
Ingredienser til 4 personer:
- 4-5 æbler
- Ren vanilje
- 8 små klatter af økologisk smør
- 50 g mandler
- 1 tsk. agavesirup
Sådan:
Skær æblerne i både (uden at skrælle dem) og kom dem i et ildfast fad. Drys med ren vanilje og kom 8 små klatter smør oven på æblerne. Sæt fadet midt i en forvarmet ovn på 175 grader og bag æblerne i 1 time.
Tag fadet ud af ovnen og rør rundt i æblerne med en ske, så de bliver til en grov æblemos. Tilsæt 1 tsk. agavesirup, drys med hakkede mandler og bag det hele i ovnen i yderligere 10 minutter.
Tag æbleguffen ud af ovnen og server på en tallerken med 1 spsk. økologisk piskefløde.
Tilbage