EmediateAd
Sund for Sjov

Rendyrket æbleguf …

Vores æbletræer – og dem har vi en del af – bugner af lækre, sprøde og økologiske æbler for tiden. Mange af dem bliver givet væk, fordi vi ikke kan nå at spise dem, men en del bliver også spist direkte fra træet og i søndages blev nogle brugt til at lave rendyrket æbleguf.

Ingredienser til 4 personer:

  • 4-5 æbler
  • Ren vanilje
  • 8 små klatter af økologisk smør
  • 50 g mandler 
  • 1 tsk. agavesirup

Sådan:

Skær æblerne i både (uden at skrælle dem) og kom dem i et ildfast fad. Drys med ren vanilje og kom 8 små klatter smør oven på æblerne. Sæt fadet midt i en forvarmet ovn på 175 grader og bag æblerne i 1 time.

Tag fadet ud af ovnen og rør rundt i æblerne med en ske, så de bliver til en grov æblemos. Tilsæt 1 tsk. agavesirup, drys med hakkede mandler og bag det hele i ovnen i yderligere 10 minutter.

Tag æbleguffen ud af ovnen og server på en tallerken med 1 spsk. økologisk piskefløde.  

Tilbage

19 kommentarer


  1. sep 19, 2012
    10:21 am

    frk. sveske

    Uhm Charlotte, mon ikke nogle af æblerne fra mine forældres æbletræer skal forvandles til sådan en lækkerbisken 😉
    Ha’ en dejlig onsdag!
    KH
    – frk. sveske


  2. sep 19, 2012
    11:05 am

    sundforsjov

    Kære Frk. Sveske
    Selvfølgelig! Det er da lige det, de skal 😉 Rigtig dejlig onsdag til dig også kære du 🙂
    KH Charlotte


  3. sep 21, 2012
    8:02 pm

    Mia Sørensen

    Tak – den får mine gæster i morgen i stedet for en sukker og hvedefyldt brownie-kage, som jeg ellers havde på tapetet.Har købt danske æbler i dag. Forstår ikke, der er flere udenlandske end danske æbler i Føtex, når nu de danske er der…. Dejlig inspiration du altid kan komme med.
    God week-end her fra.
    Mia


    • sep 22, 2012
      10:01 am

      sundforsjov

      Kære Mia
      Skønt at høre! Håber de kan lide den – super alternativ (og i øvrigt vildt nemt) til hvedebrownien 🙂 Jeg hørte faktisk forleden i den lokale radio, at vi danskere foretrækker udenlandske æbler fremfor danske bl.a. pink lady og af samme årsag findes der færre og færre danske æbler i vores supermarkeder – det er virkelig en kedelig udvikling.
      Rigtig dejlig weekend til dig og dine.
      KH Charlotte


  4. sep 29, 2012
    8:50 am

    Lone Wittendorff

    Kære Charlotte.
    Jeg eelsker æbleguf. Gammeldavs æblekage står øverst på listen. Vi har også træerne fulde af æbler, og der er grænser for hvor mange vores tre æsler kan spise :-). Dejligt med et sundere alternativ til den elskede gammeldavs. Ved nu, hvad jeg skal i dag :-).


    • okt 4, 2012
      4:48 pm

      sundforsjov

      Kære Lone
      Ej hvor dejligt at høre 🙂 Har du tid, så kan du også koge æblegrød og fryse det til en god æblekage engang hen i vinter 🙂
      KH Charlotte


  5. okt 10, 2012
    5:13 pm

    klummefabrikken

    Mums – det lyder lækkert! Kommer på menuen til gæsterne i morgen. Tak for inspiration.


    • okt 11, 2012
      3:16 pm

      sundforsjov

      Velbekomme – skønt at du kan bruge det 🙂 Og god fornøjelse 🙂


  6. okt 22, 2012
    7:12 pm

    Marina

    Hej Charlotte
    Den ser lækkert og nem ud, den skal jeg snart prøve
    Pas godt på dig selv.
    Knus
    Marina


    • okt 22, 2012
      7:26 pm

      sundforsjov

      Den smager skønt Marina og er super nem 🙂
      Pas rigtig godt på dig og dine
      Kram Charlotte


  7. jan 3, 2013
    2:02 pm

    stella

    Den ser bare så lækker ud, at jeg må afprøve den i forhold til næste gæstemiddag. Det er jo også en genial måde at lave æble’tærte’ på, for det ser ikke ud som om, man kommer til at savne tærtebunden..


    • jan 3, 2013
      6:16 pm

      sundforsjov

      Kære Stella
      Den er simpelthen så nem og enkelt og du kommer ikke til at savne bunden med den gode knas på toppen 🙂
      KH Charlotte


  8. jan 4, 2013
    9:50 pm

    stella

    Den står i ovnen nu – vi skal have gæster om et par uger, og jeg vil gerne lave noget, der smager godt uden at være fyldt med sukker – men som pligtopfyldende værtinde :-)er jeg naturligvis nødt til lige at prøvesmage først, ikke..


    • jan 5, 2013
      6:32 pm

      sundforsjov

      Kære Stella
      Ja det går virkelig ikke at servere noget “skidt” for gæsterne 😉
      KH Charlotte


  9. mar 5, 2013
    9:41 pm

    Ina

    Jeg Skræller og fjerner kernehus osv fra æbler og river dem groft i min kenwood chef maskine, så kommer jeg de revne æbler i en skål, lagvis med en smule æblekage rasp og makron rasp, kan evt serveres med den røde creme fine 19% piskefløde til, men smager rigtig dejlig uden, når man er vænnet ud af den værste sukkerafhængighed. 🙂 Bare et tip til en anden god æblekage 🙂
    Hilsen Ina


    • mar 7, 2013
      9:55 am

      sundforsjov

      Dejligt tip Ina – tusind tak 🙂
      Jeg kunne forestille mig din opskrift med revne æbler, hakkede, ristede mandler (som rasp) og en økologisk fløde eller kokosflødeskum og et lille drys kanel.
      KH Charlotte


  10. maj 22, 2013
    11:30 am

    Jette

    Jeg har en yndlingsæblekage som jeg selv har opfundet netop med revne æbler (men den er også god med æblegrød) – den skulle du prøve! Og du må gerne låne mit billede hvis du har lyst ; )
    Link: http://snullemor.blogspot.dk/2012/06/sund-blekage-mmmm.html
    Nøddeguffet er også godt på bagte æbler som du viser her ; ) men jeg vil da prøve din version og droppe dadlerne og så i stedet bruge lidt agavesirup… begge dele er vel en lille smule luksus, ikk’?
    : )


  11. sep 17, 2013
    3:31 pm

    jette

    Det var en stor succes for mine veninder, men har du måske også en kage hvor man kan få brugt noget af sin honning?


    • sep 17, 2013
      10:26 pm

      sundforsjov

      Kære Jette
      Det glæder mig at høre 🙂 Jeg må dog melde pas i forhold til honning.
      KH Charlotte

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *