Fantastiske figenboller ca. 6 stk.
Jeg har fået et flip med kokosfiber (jeg havde det vist også for et lille års tid siden, så havde jeg en længere pause og nu er jeg der igen). Det betyder, at jeg eksperimenterer med kokosmel i diverse opskrifter og i dag vil jeg gerne dele en af dem, som faldt godt ud.
- 3 små, friske figner
- 2 mellemstore fint revet gulerødder
- 4 æg
- 6 spsk. solsikkekerner
- 2 spsk. rosiner
- 1 spsk. fiberhusk
- 4 spsk. kokosfiber
Sådan:
Pisk æg og bland det med revet gulerødder og indmaden fra friske figner (hele figner kan bruges, men mine var ikke så pæne i skrællen, så det blev kun det inderste).
Tilsæt solsikkekerner, rosiner og fiberhusk og til sidst kokosfiber. Dejen bliver ret klistret, så det er en god ide, at forme bollerne med 2 skeer. Bollerne bages midt i ovnen på 180 grader ved 15-20 minutter.
Bollerne smager dejligt som de er til et mellemmåltid. Du kan også dele bollen og smøre den med lidt økologisk peanutbutter og en god håndfuld rucculasalat.
Tilbage