EmediateAd
Sund for Sjov

Om at kramme træer og hvorfor det kan give et stærkere selvværd

24 oktober , 2012 - af sundforsjov - Kategori: Selvudvikling

I weekenden da jeg var i skoven med mine piger, fik jeg pludselig lyst til at kramme træer. Førhen ville det have været en utrolig grænseoverskridende øvelse for mig, for ”normal” ser man lige ud, når man står der og krammer træer??? Nu har jeg efterhånden lært at acceptere, at jeg ikke er helt ”normal”, så derfor gik det ganske godt. Men sjovt nok var det nu mine piger, som til at begynde med syntes, at det virkede lidt for mærkeligt.

Hvorfor krammer du et træ, mor? spurgte min ældste datter. Det gør jeg, fordi det giver mig jordforbindelse og ro i kroppen, svarede jeg (at have en god jordforbindelse svarer til, at man har overensstemmelse mellem det, man tænker og siger samt er og gør). Okay, lød svaret, så vil jeg da også prøve! Meget forundret stod min datter der og krammede løs, begyndte at smile og svarede; det er lidt som at have en rigtig god ven, mor.

Er man er åben for naturens kraft og energiarbejde, så kan man ved hjælp af denne øvelse styrke sit rod-chakra (et chakra er et energifelt i kroppen – vi har syv af dem og rodchakraet er det nederste). Rodchakraet afspejler, hvordan vi har det og fungerer i verden. Om vi tør stå fast ved den, vi er eller om vi har mistet os selv og forsøger at please alle andre).

Jeg var godt klar over, at det ville være en lidt for højttravende forklaring for mine børn, så jeg forsøgte i stedet at gøre den lidt mere ”spiseligt” og sagde, at dét at have en god jordforbindelse svarede til, at man ikke lod sig påvirke af andre folks meninger. Som eksempelvis hvis Thea sagde til Kathrine; jeg syntes, din simmer er grim. Og Kathrine derefter kom til mig halvt grådkvalt og sagde; Thea siger min simmer er grim. Så ville jeg svare; passer det? Det udløser normalt, at Kathrine stopper op et øjeblik, tænker og svarer; nej. Så siger jeg; jamen så behøver du vel ikke give hende ret og blive ked af det? Det forstod de begge og så blev der ellers krammet løs!

 

Det er jordforbindelse, at kunne holde fast i sig selv og de ting man elsker og gør, også selvom andre syntes, det er noget pjat, grimt, fjollet osv.

Hvor god er din jordforbindelse og hvad gør du for at holde fast i dig selv?  

Nå ja og så skulle vores eget træ da også have en tur, da vi kom hjem fra skoven 🙂

Tilbage

8 kommentarer


 1. okt 24, 2012
  12:05 pm

  Jane

  Kæft, hvor er I gode! Jeg vil helt sikkert kramme et træ på mim gåtur i eftermiddag! Jeg kunne godt bruge lidt jordforbindelse 🙂

  Og kæmpe tak for forleden. Det var en udsøgt fornøjelse at have fælles-“arbejdsdag” med dig 🙂


  • okt 24, 2012
   1:07 pm

   sundforsjov

   Griner Jane – især når jeg ved, at nogle af mine spirituelle ting godt kan blive lidt for “flyvske” til dig 🙂 🙂 Fantastisk at du har mod på at kaste dig ud i øvelsen!!! Og jeg siger virkelig også kæmpe tak for sidst – for skønt selvskab, god sparring og ikke mindst fantastisk mad 🙂 Kram Charlotte


 2. okt 24, 2012
  1:28 pm

  Pia Jacobsen

  Du er sgu så sej, og må lige indskyde efter at have kendt dig i snart en del år, at “normal” (hvad det så end betyder), er vist aldrig et prædikat man har kunne putte på dig, men på den GODE måde:-) jeg tror også jeg skal prøve det, måske uden tilskuere den første gang, eller…


  • okt 24, 2012
   2:03 pm

   sundforsjov

   Griner – tak Pia 🙂 Du har sgu nok ret. Man kan vel ikke være helt “normal”, hvis man vælger at iklæde sig et mandekostume, en klapstol og en øl og stille sig selv op på en scene foran et helt gymnasium!!! Fedt at du prøver øvelsen Pia – du har altid været med på noget sjov – mon ikke dette prædikat også gælder for dig – altså på den GODE måde 😉 Kram C


 3. okt 25, 2012
  9:06 pm

  Lea

  Din oplevelse får mig sådan til at tænke på en leg.
  Jeg er lidt af et frilufts- og udemennesker, og jeg har stor succes med venner og bekendte at lege ‘kram et træ’-leg.
  Legen går ud på at man parre op to-og-to. Nr 1 tager bind for øjenene og nr. 2 fører nr. 1 rundt i skoven, så man mister fornemmelsen af hvor man er. Derefter vælger nr. 2 et træ som er nr. 1’s træ. Nr. 1 må nu kramme og mærke og føle på træet hvorefter der laves en forvirrende rute tilbage tilbage til udgangspunktet. Nr. 1 får nu fjernet bindet for øjnene og skal nu finde ’sit’ træ. Det lykkes i mange tilfælde og i alle tilfælde plejer det at være en sjov øvelser, der giver folk en dejlig ‘nede-på-jorden-naturoplevelse’!


  • okt 25, 2012
   10:31 pm

   sundforsjov

   Kære Lea
   Sikke en fantastisk ide og leg! Den kunne jeg godt få lyst til at kaste mig ud i. Tusind tak fordi du deler 🙂
   KH Charlotte


 4. nov 2, 2012
  11:30 am

  Vikki Träger

  Jeg krammede et træ i går, da jeg var ude i skoven! Jeg følte mig enormt dum, men jeg tror det var virkelig sundt for mig – og det hjalp på humøret 😀 Tak for tippet! 🙂


  • nov 4, 2012
   10:14 pm

   sundforsjov

   Kære Vikki
   Det er vildt grænseoverskridende de første gange, men fedt at du overvandt dig selv, prøvede det og mærkede en positiv effekt på humøret 🙂
   KH Charlotte

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *