EmediateAd
Sund for Sjov

Børne- (og taljevenlige) boller i karry

Et af de tips, som har vagt størst begejstring på vores vægttabshold Tab & Trim, er ”snyde-ris” (blomkål som bliver revet på et rivejern og herefter kogt i 2 minutter). Tippet blev brugt på hjemmefronten i går og endte med at blive til børne- og taljevenlige boller i karry (taljevenlige fordi indholdet af stivelse i retten er skruet helt i bund).

Kødboller:

 • 500 g. hakket svine-, kyllinge- eller kalkunkød (økologisk hvis budgettet tillader det)
 • 1 mellemstort revet løg
 • 1 æg
 • 1 brev Life Spice Cuisine (et specialkrydderi med 6 breve af 5 g i pakken)
 •  Havsalt og herbamare urtebouillon

Rør dejen godt sammen, form små kødboller med en teske og kogt dem i vand med urtebouillon.

 

 

 ”Ris”: Riv et blomkålshoved på den grove side af et rivejern og kog det i 2 minutter i kogt vand, som evt. kan tilsættes lidt urtebouillon.

Sig vandet rent som kødbollerne har kogt i, smag til med karry og havsalt og jævn med lidt majsmel.

Pynt:

 • Avokado i skiver
 • Cherrytomater
 • Kokosflager
 • Solsikkekerner
 • Rosiner   

Rigtig god weekend derude!

Tilbage

8 kommentarer


 1. okt 26, 2012
  10:44 am

  Signe B

  Mums elsker boller i karry. Måske jeg snart skulle lave det.

  Når vi laver blomkålsris, så steger jeg dem nogle gang på panden i smør, sammen med lidt løg. Det smager også super godt, især hvis man skal bruge dem til noget uden så meget sovs i.


  • okt 26, 2012
   2:08 pm

   sundforsjov

   Kære Signe
   Tusind tak – det er da et super godt tip 🙂 Det skal helt sikkert prøves! God weekend.
   KH Charlotte


 2. okt 26, 2012
  10:51 am

  Janne

  Orv, hvor ser det lækkert ud 🙂 Elsker boller i karry! – og må da snart prøve dette lækre opskrift!! 🙂


  • okt 26, 2012
   2:09 pm

   sundforsjov

   Kære Janne
   Boller i karry går man bare aldrig fejl af 🙂 God weekend.
   KH Charlotte


 3. nov 4, 2012
  5:52 pm

  Gurli I

  Kære charlotte
  Jeg er ny på din blog, men følger med og er meget inspireret. Jeg er i gang med at luge ud i de kedelige hvide kulhydrater (som jeg nogen gange kommer til at kalde “fortykket” mad i form af hvidt fabrikslavet toastbrød og kedelig spagetti).
  Kom så til at kigge deklaration på frisk pasta kontra perlespelt. På nær fibre, så ligner næringsfordelingen jo ret meget hinanden. Hvorfor skal man så vælge spelten frem for frisk pasta? Er det alene pga fibrene?
  God aften
  MVH Gurli


  • nov 4, 2012
   10:19 pm

   sundforsjov

   Kære Gurli
   Velkommen til 🙂
   Flot at du er i gang med at rydde ud i skabene (jo mindre afhængig bliver du også af din viljestyrke!). Der er stor forskel på de to typer af kulhydrater. Pasta og især hvid pasta hører under kategorien simple/hurtige kulhydrater og giver ustabilt blodsukker, øger sultfølelsen og deponering af fedt. Spelt hører under kategorien langsomme/komplekse kulhydrater og holder blodsukkeret stabilt, giver bedre mæthedsfornemmelse og mindre deponering af fedt. Det skyldes bl.a. fibrene, men også at hel, uforarbejdet spelt hører under kategorien “rigtig” mad – dvs. noget som du kan finde ude i naturen. Pasta er forarbejdet og kan ikke findes i naturen.
   KH Charlotte


 4. nov 5, 2012
  4:59 pm

  Gurli I

  Hej Charlotte
  Tak for dit hurtige svar,- det er jo ret logisk. Har lige siddet og kigget lidt på en liste over glykæisk index. Det er ikke nyt for mig, mne jeg har ikke tidligere kigget så nøje,- det er jo nemmest at lade være:) Vi får rigtig tit ovnbagte kartofler. Kan du fortælle mig, hvorfor det glykæmiske index er meget højere på bagte end på kogte kartofler? Vi vil nemlig meget hellere have hj.lavede kartoffelbåde bagt i ovnen, end de kogte….

  MVH Gurli


  • nov 6, 2012
   9:43 am

   sundforsjov

   Kære Gurli
   Det glykemiske indeks i bagte kartofler er højere pga. stivelsen. Bagekartofler indeholder flere stivelse og sukkerstoffer. En varm kartoffel har også et højere glykemisk indeks end en kogt kold kartoffel. Lyt til din krop hvad den har det bedst med 🙂
   KH Charlotte

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *