EmediateAd
Sund for Sjov

Tør du vise, hvem du er?

29 oktober , 2012 - af sundforsjov - Kategori: Selvudvikling - Tags: , , , , ,

Hvor meget sort tøj har du egentlig i dit klædeskab?

Man siger om sort, at det opsluger energi og er fraværet af al lys. At det skjuler ting og symboliserer det hemmelighedsfulde, skjulte og ukendte, mens hvid gør det modsatte. I farvepsykologien forbinder man sort med følelsesmæssig stress og en barriere mellem sig selv og omverdenen.

Jeg har haft meget sort i mit klædeskab (det er jo et sikkert og klassisk valg og så slanker det – siger man!). Forleden da jeg var i gang med at pakke sommertøj ned og vintertøj frem, slog det mig, hvad sort gør ved mit og vores energi niveau.

Vidste du, at man som behandler ikke bør iklæde sig sort, hvis man skal udføre en kinesiologisk muskeltest? Sort kan svække energien og give et forkert testresultat.

Tænk hvor meget energi vi kunne give til hinanden og berige vores verden med, hvis vi ikke havde så travlt med at pakke os selv væk i sort – især her i vinterhalvåret.  Vi bruger alle sort tøj på et eller andet tidspunkt i livet, men mange af os – mig selv inklusiv – bliver hængende i den og kravler i den, så snart vi føler os for tykke, for usikre, utrygge osv. og har brug for at skjule vores mave, bagdel eller sågar vores sande følelser.

Nå men tilbage til det som det hele handlede om – min oprydning i klædeskabet. Den fik mig til at tage en beslutning om at sige nej tak til sort. Det kommer selvfølgelig ikke til at ske fra den ene dage til den anden, for så kommer jeg godt nok til at fryse i vinter, men i små skridt vil jeg rydde sort ud af min garderobe til fordel for smukke, farverige klæder – for helt ærligt – hvor giver det bare meget mere energi og glæde at se sig selv og sin omverden i smukke farver.

Hvilken farve kan du bedst lide at klæde dig i og er det den samme farve, som den du inderst inde gerne vil gå i?

Du kan læse mere om farven sort lige her

Tilbage

14 kommentarer


 1. okt 29, 2012
  7:15 am

  Tine l

  Super godt indlæg. Men vi kan ikke undvære sort, den tror altid vil være en del af os på en eller anden måde. Jeg er selv gået fra kun sort til at bruge mange flere farver og lilla er min fortrukne farve. Den gør mig glad, varm og da jeg er mørkhåret passer den mig.


  • okt 29, 2012
   10:11 am

   sundforsjov

   Kære Tine
   Sort kan jo også være super lækker – der er ikke noget som en klassisk, sort kjole! Jeg tror, at det bliver svært at få den sorte helt ud af skabet. Det gør jo heller ikke noget, så længe jeg er bevidst om, hvor meget farven fylder og hvornår jeg vælger at tage den på. Og åhh ja lilla er absolut også en af mine favoritter – er dog inde i en grøn periode lige p.t. 🙂
   KH Charlotte


 2. okt 29, 2012
  8:02 am

  frk. sveske

  Kære Charlotte,
  Det har jeg tidligere læst og hvor er det rigtigt. Der er ikke noget energi i sort. Det kan være elegant og klassisk, men giver ikke noget…
  Jeg har også en del sort/ mørkt tøj i mit klædeskab, MEN jeg elsker dog at bryde det med kraftige farver og mine Nike Free sko i skringende pink er et godt eksempel. Der må gerne være et blikfang, som kan giv folk smil på læben, som jeg selv får af de faverige input.
  Jeg er ikke parat til at opgive det sorte, men jeg vil holde fast i farverne – også i de mørke måneder. Jeg har jo i virkeligheden ikke grund til at pakke mig selv ind/ væk, men det er nu rart at kunne føle sig bedre tilpas (med de mørke farver), når maven buler… (ja ja, undskyldningerne er der…)
  Min efterårs yndlingsfarve er petrol 😉
  KH
  – frk. sveske


  • okt 29, 2012
   10:15 am

   sundforsjov

   Kære frk. sveske
   Du rammer lige ind i mit hjerte. Jeg har det præcis på samme måde! Jeg kan heller ikke lade være med at smile, når jeg ser en masse smukke farver eller noget unikt. Kommer pludselig til at tænke på min tid som au pair, hvor jeg kom til at sidde overfor en mand i en pink slim-dragt, der måtte jeg kontrollere mig selv for ikke at komme til at grine.. men altså det var nok aldrig opstået, hvis jeg havde siddet overfor en person i en sort slimdragt – kan du følge mig 🙂
   Jeg ville elske et par pinke sko. Jeg har en masse øreringe i farver,som jeg elsker at bryde de lidt mere almindelige farver med. Grøn, rød og orange er mine efterårsfarver 🙂
   KH Charlotte


 3. okt 29, 2012
  8:10 am

  Vikki Träger

  Jeg besluttede mig i foråret for, at jeg trængte til flere farver i mit liv – så jeg begyndte at købe flere farver. Jeg fik min mand til at minde mig om, det, hvis vi var ude at kigge på tøj sammen, så hver gang jeg gik hen imod det sorte, fik han mig i stedet styret hen til tøj med farver på. Det sjove er jo, at det tøj, jeg som studerende går i(h&m, only, vila, osv.) altid bliver produceret i 3-5 forskellige farver, men jeg har altid bare gået efter den sorte variant.
  Min beslutning førte til, at jeg nu bl.a. ejer en meget farverig regnjakke, den sorte vinterjakke er skiftet ud med en army-grøn og et rødt halstørklæde, jeg ejer nu festkjoler i farver, og jeg træner i pang-farver! Der er virkelig sket noget, og det gør altså en forskel 🙂
  Jeg har stadig en tendens til, at jeg på de dårlige dage, hopper i det sorte tøj, men jeg arbejder på det.
  Jeg synes i øvrigt det hjælper, hvis jeg allerede dagen inden, beslutter mig for, at i morgen skal jeg have den blå bluse på eller lignende 🙂


  • okt 29, 2012
   10:19 am

   sundforsjov

   Kære Vikki
   Hvor lyder det bare fedt – jeg sidder her og smiler helt ved tanken om alle dine farver og skønt at høre, at din mand har været med på ideen og holdt dig op på din beslutning – det er sejt!!
   Jeg er uden tvivl på udkig efter farverige habitjakker og ikke mindst en flot, farvestrålende vinterjakke – så jeg ved godt, hvad der kommer til at fylde på min ønskeseddel til jul i år 🙂
   KH Charlotte


 4. okt 29, 2012
  8:29 am

  Mette WK

  Jeg er også glad for sort. Men jeg burde prøve at være mere åben – i know. Det er bare nemt, fordi alting “passer til” sort, og hvis man ikke har helt vildt meget tøj, så gør det jo påklædningen lidt nemmere. Men min søn har til gengæld nærmest intet i sort, og han er altid velklædt, så… Det burde kunne lade sig gøre 😉 Trinny og Susanna har skrevet sådan en stil-guide, hvor man kan læse om farver og farvesammensætninger. Altså, den er meget “amerikansk”, men farver har de styr på!


 5. okt 29, 2012
  10:26 am

  sundforsjov

  Kære Mette
  Det kan jo helt sikkert være noget om, at det er lettere at have en lille garderobe i sort (men man kunne jo også have en hel basis garderobe i grøn, hvid eller lign.). Man kan jo altid starte med at bruge accessories i farver, de er hurtigere og nemmere at skifte ud 🙂 Det lyder som en super spændende stil-guide – har intet problem med at det bliver amerikansk – kan du huske, hvad den hedder?
  KH Charlotte


 6. okt 29, 2012
  12:44 pm

  Lisbeth

  Lilla! Jeg elsker farven lilla og er da også iført en lilla strikkjole i dag. Indenunder bærer jeg en blågrøn bluse og mine leggins er … tadaaaa … sorte! Det samme er forøvrigt mit vinterovertøj og mine tunge vintertravestøvler. Jeg ville elske et par glade, røde støvler og de findes jo … men er desværre ikke så komfortable, økonomiske og praktiske som mine sorte.

  For ligesom og opveje det tunge, sorte overtøj bruger jeg gerne strålende, farvefrække halstørklæder, sjaler, vanter og huer.

  Jeg kommer sikkert aldrig til og fravælge sort, sådan helt og aldeles, for det er godt til og afdæmpe og binde elegant sammen, synes jeg.


 7. okt 29, 2012
  2:30 pm

  sundforsjov

  Kære Lisbeth
  Det lyder som en skøn kombination 🙂 Jeg har selv en lilla strikkjole og jeg elsker den! Jeg har det som dig, jeg ville elske at gå i en par lange, røde støvler – gerne angulus, men budgettet er bare ikke til det. Jeg er blevet ret vil med at slå et smut forbi genbrugsbutikkerne. Til tider går man forgæves, men ind imellem kan man altså være rigtig heldig og finde et flot og farvestrålende scoop til næsten ingen penge 🙂
  KH Charlotte


 8. okt 29, 2012
  3:43 pm

  Henriette

  Lidt sokker og et par bukser that is it 😉
  Tilgengæld har jeg næste altid ret meget mørkblå tøj i min garderobe.
  MHT farver så har jeg en forkærlighed for blå, grå og lilla farver. Derfor var det så underligt da jeg blev mor for 18 år siden at der MÅTTE jeg bare købe røde trøjer -mig som aldrig har gået i rødt ! Til gengæld har jeg haft en længsel efter støvede grønne farver siden foåret… meget sært.


  • okt 29, 2012
   4:17 pm

   sundforsjov

   Kære Henriette
   Helt underligt er det altså ikke.. den røde farve styrker vores rodchakra og dermed jordforbidelse. Den kan vi nemt miste, når vi bliver mor og pludselig skal være en masse for et lille barn. Så kan den røde farve hjælpe os med at holde fast i os selv. Og den grønne farve giver energi til dit hjertechakra – det er familieenergien. Måske har du haft brug for mere ro, nærvær og familietid siden foråret 🙂
   KH Charlotte


   • nov 5, 2012
    11:08 am

    Rikkeprikke

    Jeg kan slet ikke få nok af grøn. Ikke nødvendigvis grønt tøj, der er jeg mere til grå i alle nuancer, men jeg ømgiver mig meget med grøn farve, det har jeg gjort et par år. Og er der noget, vi kan bruge herhjemme, så er det mere ro og harmoni i familien. Sjovt med den grønne, tak for den info 🙂 Det giver helt vild god mening 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *