EmediateAd
Sund for Sjov

HURRA for kroppens evne til at helbrede sig selv!

I mandages var jeg Kranio Sakral Terapi med vores yngste datter, da vi pludselig havde opdaget, at hun var begyndt at træde skævt på sin ene fod. De fleste ville sikkert gå til læge eller en specialist på indlæg i sko, men vi gik til Kranio Sakral Terapi, fordi vi ser lidt mere ”alternativt” på kroppen.  

I vesten ser vi som udgangspunkt kroppen som en maskine. Den har brug for brændstof i form af mad og vand og vedligeholdelse i form af motion. Hvis der går noget galt med vores ”maskine”, så kan vi reparere den ved hjælp af piller, penicillin, operationer osv., og så er vi hurtigt tilbage til arbejdet og kan fortsætte livet, som før.

I alvorlige sygdomstilfælde ville jeg ikke være denne tankegang foruden, for den har reddet utallige af liv, men jeg ville ønske, at vi var bedre til at bygge bro mellem den vestlige og den østlige forståelse af kroppen. I østen ser man ikke kroppen ikke som en maskine men derimod som et energisystem, der er levende og konstant omskriftligt. I stedet for KUN at kigge på ydre årsager, når noget går galt, så kigger man på hele mennesket – det vil sige på SAMSPILLET mellem ydre påvirkninger, menneskets livssituation, tanker og følelser og det er så utrolig spændende og dybt fascinerende.

Min første tanke omkring vores datters skævhed i foden var, at der måske kunne sidde en spænding omkring hendes hofter. Men så kommer vi til Kranio Sakral Terapi og man tror, at man har luret samspillet og så åbner der sig bare en ny dimension af verden, som gør den endnu mere spændende og interessant. Der sad en spænding omkring hoften, men den spænding udsprang af en spænding i kæberne! Denne spænding kan sagtens have været med fra fødslen af og kan vende tilbage op gennem livet, men vi kan holde den i ”balance” ved hjælp af afspænding, så vi ikke skal ud i indlæg i sko mm.

Jeg siger bare; ”hurra for kroppens evne til at helbrede sig selv”, hvad siger du?

Tilbage

8 kommentarer


 1. nov 21, 2012
  10:38 am

  frk. sveske

  Hej søde Charlotte,
  Jeg er helt med på din alternative tankegang og jeg vil til enhver tid søge den vej, frem for lægevidenskaben.
  Jeg er virkelig blevet glad for BodySDS til at løsne op for mine spændinger på flere planer. Kroppen kan virkelig lære og vise en en masse.
  Kender ikke Kranio Sakral Terapi, men det lyder godt, at den form for behandling kunne hjælpe/ give svar omkring din skønne datter.
  Ha’ en dejlig dag.
  KH
  – frk. sveske


  • nov 21, 2012
   11:09 am

   sundforsjov

   Kære frk. sveske 🙂
   Der er bare så meget spændende at lære om kroppen!!! Skønt at høre, at du er blevet glad for BodySDS. Kranio Sakral Terapi er en blid, blid, blid og utrolig behagelig form for afspænding, hvor du aktiverer kroppens egen helbredelsesevne ved hjælp af små tryk. Det er noget af det skønneste form for afspænding, hvis du spørger mig. Jeg husker stadig første gang, jeg prøvede det, hvor min terapeut – efter blidt at have rettet en spænding i mit bækken op, som var kommet under en af mine fødsler – sagde; jeg smørrer dig lige med noget olie, da du godt kan blive ret øm bagefter”. Jeg tænke; year right!!! Jeg har jo ikke mærket, at du trykkede, så hvordan skal jeg kunne blive øm! Men jeg skal love dig for, at små 2 dage efter så blev jeg så øm, at jeg dårligt nok kunne rejse mig fra en stol og i løbet af ½ dag, så havde det hele fortaget sig. Så kan varmt anbefale det!
   Rigtig dejlig dag til dig 🙂
   Kærligst Charlotte


   • nov 21, 2012
    1:28 pm

    Rikkeprikke

    Det skal jeg prøve. Mit ryg og mit bækken…lang historie, men det lyder som om, det er det, jeg skal. Det er det, jeg tænker 🙂

    Dejligt for din datter 🙂


    • nov 21, 2012
     1:46 pm

     sundforsjov

     Kære Rikke
     Det skader aldrig at prøve. Så kan du mærke, om det er noget for dig 🙂
     KH Charlotte


 2. nov 21, 2012
  1:07 pm

  Vikki Träger

  Jeg har prøvet kranio sakral én gang, mod mine stakkels spændingshovedpiner, og det er noget af det bedste jeg nogensinde har gjort for mig selv! Når der engang er mere luft i budgettet hjemme hos os, vil jeg gerne prioritere KS højt i mit budget, for det er virkelig det værd! Skønt at det kunne hjælpe din datter – og ja, hvem havde tænkt på det kunne komme fra kæben?!


  • nov 21, 2012
   1:44 pm

   sundforsjov

   Kære Vikki
   Jeg kan varmt anbefale det. Det er virkelig værd at prioritere, for hvis ikke der er flow på vores energisystemer, så har vi også sværere ved at optage næring af al den sunde mad 🙂
   KH Charlotte


 3. nov 21, 2012
  4:22 pm

  Lovelyliller.com

  jeg mener at alt vi trenger finnes i naturen. kroppen er en fantastisk maskin <3

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *