EmediateAd
Sund for Sjov

Om sukker og om at det bare er lettere at forholde sig til ting, når de bliver synlige

Mon ikke vi alle – i større eller mindre grad – er klar over, at der er sukker i slik og sodavand? Spørgsmålet er, om vi er klar over, hvor meget der egentlig er? En ny undersøgelse foretaget af Tandlægeforeningen fastslår, at både børn og voksne og ikke mindst fagpersoner bliver overraskede, når de ser, hvor store mængder der rent faktisk er tale om.

Har man børn, kan man ikke undgå at forholde sig til sukker. For nogle er sukker nærmest blevet lig med kærlighed og det kan være et meget ømfindigt emne at diskutere. Herhjemme gør vi rigtig meget for at holde bestanden nede, men selv indenfor husets fire vægge, kan vi blive uenige. Også når vi er ude for døren, bliver vi konfronteret med sukker og oplever store uenigheder. Når vi er sammen med velmenende bedsteforældre og deres venner, som lige har taget lidt chokolade eller en pose vingummier med; ”der skal da være lidt til pigerne”. Eller i skolen – hvad der i virkeligheden nok er mest frustrerende for mit vedkommende – hvor den evige diskussion til forældremøderne går på, om børnene skal have slik, sodavand, pomfritter og dets lige ”da det ellers ikke er en “rigtig” fest”. Også skoleboden, som egentlig skulle være et sundt alternativ til madpakken, sælges der kage, pastasalat med hvid pasta, riskiks, kanelknækbrød og figenstænger (jeg får inderligt lyst til råbe; SÅ LA DA VÆR!!).

I mange familier er der også tradition at spise fredagsslik (det er det også hos os og det blev rent faktisk indført i et bevidst forsøg på at kontrollere indtaget af sukker), men mange familier er ikke klar over de enorme mængder af sukker, som slikket indeholder.

Tandlægeforeningen har produceret en kort film, som har til formål at gøre børnefamilier mere opmærksomme på, hvor nemt man kan komme til at servere mere end 1 uges sukkerration for sine børn på én aften. Det er deres håb, at filmen vil sprede sig via sociale medier og virke som en øjenåbner og det formål vil jeg gerne støtte op om!

Formålet med filmen er ikke at pege fingre, men derimod at synliggøre, hvor meget sukker vi giver til vores små poder. For der er INGEN vitaminer og mineraler i sukker. Det er udelukkende tomme kalorier, som ender med at optage pladsen for den sunde mad. Tumbs up for denne kampagne!

Du kan læse mere på Tandlægeforeningens hjemmeside: www.tandlaegeforeningen.dk eller se filmen ved at klikke her

Tilbage

2 kommentarer


 1. dec 2, 2012
  5:15 pm

  Jonna

  Tankevækkende og sød lille film, som nu er delt på FB 🙂


  • dec 2, 2012
   8:55 pm

   sundforsjov

   Skønt du har delt den Jonna 🙂 🙂 Vores piger på 6 og 8 år syntes både den er sjov og tankevækkende – det bliver bare pludselig meget mere håndgribeligt.

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *