EmediateAd
Sund for Sjov

Spis lækre granatæbler lige nu og boost din sundhed

Netop nu er det nemt at finde store og lækre granatæbler i supermarkederne og lad mig bare slå det fast – jeg elsker granatæbler! Dette specielle æble har gennem historien været et symbol på sundhed, fertilitet og genfødsel – måske fordi det er fyldt med A, C og E-vitamin og flere, vigtige polyfenoler, som giver frugten en meget stærk antioxidativ virkning.

Du skal ikke spise et granatæble på samme måde som et almindeligt æble. I stedet skal du åbne det og tage kernerne ud, som har en frisk, sød og let syrlig smag. Du kan både spise kernerne, men også vælge at presse æblet og få den skønneste saft ud af det. Personligt elsker jeg at spise kernerne i en skål – bare som de er – eller med en lille smule fløde. Jeg kan også finde på at bruge et ½ granatæble i min salat til frokost og spise den sidste halvdel til dessert om aftenen – MUMS! Og her til jul smager det også fantastisk i diverse julesalater.

Det sviner ret meget, når man åbner granatæblet og tager kernerne ud og jeg har været længe om at finde en teknik, som er smart. Jeg har hidtil brugt omkring 10 minutter på at tage alle kernerne ud af æblet, men her til aften fandt jeg lidt forskellige tips og tricks, som skulle gøre det hurtigt og nemt. Dem kan du se her og her.    

Ny forskning har vist, at granatæblet er en ren sundhedsbombe. Hvis du drikker, hvad der svarer til 1-2 glas granatæblejuice om dagen, skulle det formentlig kunne forebyggelse sygdomme som kræft, hjertekarsygdomme og Alzheimers. Undersøgelser fra en israelsk forskergruppe har også vist, at olien i granatæblefrøene er giftig for brystkræftceller og at op mod 56 procent af kræftcellerne begår selvmord efter at have været udsat for granatæbleekstrakt – imponerende! Det kan du læse mere om lige her.

Har du et tips til brug af granatæblerne eller bare en lækker opskrift, vil jeg elske, hvis du vil dele den, så vi sammen kan smæske os i sundhed.

Tilbage

8 kommentarer


 1. dec 13, 2012
  12:09 pm

  Jane

  Hvordan mon man juicer granatæble, ved du det Charlotte? Jeg har lige fået to lækre granatæbler ind ad døren fra Aarstiderne, og jeg bruger dem gerne i salater, men det kunne være sejt at juice dem også…


  • dec 13, 2012
   12:32 pm

   sundforsjov

   Kære Jane
   Du kan presse juicen ud af granatæblet ved at presse/mase æblet sammen på samme måde som med en appelsin. Ellers vil jeg tro, at du kan tage kernerne ud og komme dem i juiceren sammen med andet frugt og grønt – jeg har ikke prøvet det, for jeg elsker bare kernerne og næner ikke at bruge dem til juice 🙂 Der kommer måske lidt af de “hvide kød” med fra æblet, som er bittert, men omvendt indeholder det hvide også en masse bioflavonoider, som er med til at understøtte optagelsen af C-vitaminet. Det er vist bare i gang Jane 😉


 2. dec 21, 2012
  12:23 am

  Sofie

  Hvis du skærer granatæblet over, ligger det i en skål med koldt vand i 5-10 min, er det super nemt at få kernerne ud. Du skal bare tage dem ud med fingrende under vandet i skålen:) Fin blog du har!


  • dec 21, 2012
   9:12 am

   sundforsjov

   Super tips! Tusind tak Sofie 🙂 Det må helt sikkert prøves!
   Kærlig hilsen Charlotte


 3. jan 20, 2014
  5:01 pm

  Janni "Gulde" Iversen

  Jeg har smagt granatæble før, men endnu ikke prøvet selv at bruge det – men efter at have set denne lækre opskrift tænker jeg at det skal være min granatæble-debut 🙂

  http://mariejosiasen.blogspot.dk/2014/01/peanut-feta-pomegranata-salad-with.html


  • jan 20, 2014
   5:03 pm

   sundforsjov

   Kære Janni
   Det ser da altså også TOP lækkert ud!!! Tak for super inspiration 😉 Og pøj pøj med debuten 🙂
   KH Charlotte


 4. jan 21, 2015
  12:35 pm

  Camilla Bodeholt

  I kan lave granatæblejuice/saftevand på 2 min ved at blende en halv liter vand med et halvt granatæble. Si det gennem en sigte og bum – så er der lækker granatæble juice.


  • jan 21, 2015
   12:40 pm

   sundforsjov

   UHHH MUMS Camilla 🙂 Tusind tak for tippet!
   KH Charlotte

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *