EmediateAd
Sund for Sjov

Madbudget … en sund øvelse på flere måder!

Hvad tror du, vi diskuterer mest hjemme hos os? Det er ikke børneopdragelse. Det er ikke økonomi. Det er ikke vasketøj … måske har du gættet det – det er sundhed! Vi kaster os ofte ud i diskussioner om råvarer, økologi, hormonforstyrrende stoffer i plastik som vores mad er pakket ind i, om vi spiser sundt nok, om vi kan gøre noget anderledes (det kan man vel altid, men indenfor budgettets rammer) osv..

Vi kan diskutere i øst og i vest, men vi bliver aldrig enige, fordi vi ikke har noget konkret at diskutere ud fra… eller det skal siges, det havde vi ikke indtil i weekenden, hvor vi endelig fik færdiggjort et projekt, som vi har talt om at udfærdige i flere år!!!

Sammen fik vi sat os ned med ALLE madboner fra de sidste 2 måneder. Vi fik skrevet alt, som vi har købt, ind i et exel ark og så skal jeg ellers love for, at det HELE blev synligt. Pludselig kunne vi sige til hinanden… hov, hov jeg syntes du siger …, men se lige her!

Jeg har aldrig gået op i, hvad råvarerne kostede. Jeg har mødt mange kvinder, som kunne fortælle mig, hvad blomkål eller æg kostede i de forskellige supermarkeder, men jeg har kun haft en sådan-cirka-fornemmelse. Mit fokus har først og fremmest været, at det skulle være sundt, så måtte vi spare et andet sted! Men jeg må altså indrømme, at det er en sund øvelse – på flere planer.  

Og jeg tror faktisk, at det kan ende med, at der går helt sport i den. Hvis vi nu kun må købe snold for 200 kr. om måneden og mørk chokolade tæller med i de 200 kr., så skal jeg da ikke udelukke, at jeg bliver endnu bedre til at nyde min mørke chokolade og holde hus med den!!!

Til sidst lavede vi en top 10 liste over de madvarer, som vi har brugt flest penge på i november. Den kan du se her!

1.  Kyllingefilet 248,75 kr
2. Smør   223,85 kr
3. Æg   220,50 kr
4. Rugbrød   211,50 kr
5. Ost   158,42 kr
6. Hakket oksekød 147,75 kr
7. Tomater   144,90 kr
8. Tun   131,70 kr
9. Mørk chokolade 109,60 kr
10. Fløde   104,70 kr

Listen skal tages med lidt forbehold, da vi har holdt fødselsdage i november måned, men nu bliver udfordringen af få flere grøntsager ind på top 10 listen i januar – og jeg glæder mig!

Hvordan holder I styr på økonomi og sundhed hjemme hos jer?

Tilbage

2 kommentarer


 1. dec 17, 2012
  8:51 am

  frk. sveske

  Hej Charlotte,
  Det er nemlig en øjenåbner. Derfor er det også blevet fast vane at føre madbudget hos mig/ os. Det kommer på bloggen hver måned, så der er ikke noget at løbe fra. Det er meget skægt at se, hvordan sæsonen også påvirker indkøbet. Jeg kan fx allerede se, at denne måned bærer præg af indkøb til jule-lækkerierne.
  Jeg er spændt på jeres budget for januar. Hos mig, har jeg foreløbig dømt grøntsager på menuen for denne uge.
  God mandag til dig.
  KH
  – frk. sveske


  • dec 17, 2012
   9:46 am

   sundforsjov

   Kære frk. sveske
   Genialt at du “smider” det op på bloggen hver måned! Det må indføres 😉 Jeg kan også tydeligt se på frugt og grønt, at det er vinter og jul, men syntes også det er skønt at se variationen og det store udvalg af vitaminer og mineraler, som man opnår ved at leve efter årstiden.
   Rigtig dejlig mandag til dig og dine 🙂
   Kærlig hilsen Charlotte

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *