EmediateAd
Sund for Sjov

Knasende choko-orange kugler

Der har ikke været ret meget jule-guf-inspiration på bloggen i år og det skyldes ganske enkelt, at jeg ikke har haft “rigtig” tid og overskud til det og ikke mindst, at jeg ikke er særlig glad for marcipan (og nå ja så skyldes det også, at jeg fik en fantastisk ide om at lave hvid chokolade med lakridssmag, men det blev ikke en succes som er værd at blogge om!). 

I weekenden var jeg i køkkenet med vores mindste for at lave lidt juleguf. Sidste år opfandt jeg KNALDGODE Nytårskugler, som familien var vilde med. Derfor tænkte jeg, at succen kunne gentages, men i en juleudgave med orangesmag. 

 • 200 g økologisk smør
 • 50 g kakaosmør
 • 200 g groft kokosmel
 • 2 spsk. revet, økologisk appelsinskral
 • 4 spsk. sukrin

 

Smelt smøret ved svag varme og tilsæt kakaosmør til slut, så det smelter med. Kokosmel, revet appelsinskral og sukrin blandes og røres i smøret.

Tril kugler af kokosmassen og sæt dem til afkøling i køleskabet i minimum 2 timer. Smelt mørk chokolade minimum 70 % og dyp kuglerne heri. Sæt dem til afkøling og opbevar dem i en lufttæt boks i køleskabet.

Tilbage

10 kommentarer


 1. dec 19, 2012
  10:20 am

  Jane

  Oh yes, you had me at butter! Dem vil jeg lave 😉


  • dec 19, 2012
   10:24 am

   sundforsjov

   Det havde jeg godt på fornemmelsen 😉


 2. dec 19, 2012
  12:38 pm

  Dorte Petersen

  Hvor købes kakaosmør?
  Kan det evt. erstattes af noget andet?
  Sukrin —> Stevia, hvis der kommer mere kokos i.


  • dec 19, 2012
   2:25 pm

   sundforsjov

   Kære Dorte
   Du kan købe kakaosmør i din helsekostbutik, måske i matas og på nettet. Du kan desværre ikke erstatte det med noget andet, da kakaosmøret er med til at gøre kuglerne hårde og faste. Jeg er ikke helt med på, hvad du mener med sukrin og stevia?
   KH Charlotte


 3. dec 19, 2012
  11:19 pm

  Dorte Petersen

  Hvis sukrin erstattes af stevia, så øges vel kokos mængden.


  • dec 19, 2012
   11:24 pm

   sundforsjov

   Det er ikke ret store mængder, så du behøver ikke øge kokosmængden, men kan sagtens gøre det. Du får evt. en lille smule ekstra flydende chokolade tilbage, men den kan jo vendes sammen med lidt nødder udgøre lidt ekstra godbider 🙂


 4. dec 22, 2012
  10:23 pm

  Trine

  Hej!
  Jeg prøvede at lave disse idag og det gik ikke så godt….
  mit cacaosmør smagte harsk, så første (halve)portion røg ud..
  Den næste (halve)portion blev heller ikke et hit..er det ikke almindeligt kokosmel du bruger eller? Det var det jeg brugte, så tænker fejlen måske ligger der?
  Det var overhovedet ikke til at trille til kugler, så det røg sammen med smeltet chokolade i noge konfektforme… Det smager sådan set ok, men de er ikke bløde og konfektagtige som dine ser ud :-/
  Dine ser nemlig top lækre ud 🙂
  God jul 🙂
  Trine


  • dec 22, 2012
   11:31 pm

   sundforsjov

   Kære Trine
   Øv bøv! Det er helt almindeligt kokosmel, som jeg bruger – altså den helt klassiske kokosmel, som man normalt triller havregrynskugler i. Det kan nogle gange hjælpe, at sætte hele blandingen i køleskabet ½-1 time og så trille kugler, men ikke længere, for så bliver det hårdt og svært at arbejde med. Når kuglerne er trillet, stiller jeg dem på køl igen, så de bliver hårde og faste og derved nemme at dyppe i chokoladen. Herefter kan du opbevare dem ved stuetemperatur og så er de bløde, men du kan også sætte dem i en lufttæt boks i køleskabet, så bliver de hårde og knasende.
   Rigtig glædelig jul til dig og dine 🙂
   Charlotte


 5. dec 24, 2012
  11:52 am

  Jonna

  Uhm… Lavede dem i går, og de er intet mindre end fantastiske 🙂 Stillede massen i køleskab en times tid inden de blev trillet til kugler, det gjorde dem lidt mere medgørlige 🙂 Glædelig jul!!


  • dec 27, 2012
   8:19 pm

   sundforsjov

   Skønt at høre Jonna!
   Glædelig jul og godt nytår 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *