EmediateAd
Sund for Sjov

JUL og fristelser … gør det her, før du gør noget som helst andet!

Gider du ikke alle mulige regler og forbud i julen og kunne du godt tænke dig ét fokuspunkt, som er det absolut vigtigste? Så får du mit her; prioriter motion højt, mere tydeligt kan det ikke siges! Uden motion vil du på ingen måde være i stand til at kontrollere din vægt og opnå et varigt vægttab – heller ikke i julen.

Det kan være lidt af en udfordring at holde motivationen højt hele julen. De fleste af os har nok prøvet, hvordan viljestyrken har det med at svigte, når chancen for at sove længe endelig byder sig eller når morgenmaden er alt for hyggelig og kaffen smager alt for godt.

Derfor kan det være en god ide at skrive motionsdagbog, som hjælper med at holde overblik over egne aftaler, præstationer og fremskridt. Husk at vælge én eller flere aktiviteter som du godt kan lide, som du til en vis grad behersker og er god til.

En motionsdagbog kunne eksempelvis se sådan ud:

Ugedag: Lørdag den 22. dec.

Tidspunkt: Kl. 9.00-10.00 gå en tur på 5 km i rask tempo med musik på MP3 afspilleren og Kl. 11.00-13.00 på juleshopping, gå i stille tempo 

Ugedag: Søndag den 23. dec.

Tidspunkt: 10.00-11.00 i skoven og fælde juletræ og Kl. 14.00-15.00 1 time på kondicyklen med musik på MP3 afspilleren

Køb evt. en lille lommebog, som du kan bruge til motionsdagbog og husk også at føre tidspunkterne ind i din kalender/mobil. Det var mit vigtigste fokuspunkt, men hvad er dit?

Tilbage

2 kommentarer


 1. dec 21, 2012
  8:15 am

  frk. sveske

  Kære Charlotte,
  God pointe, men jeg er heldigvis heldig, at jeg 1) deler seng med en der er afhængig af at løfte vægte og 2) selv er ved at blive afhængig af min træning 😀
  Fokuspunktet må derfor være at huske, hvad al den gode mad gør for mig. Vælge det sunde til, så der er ‘plads’ til mindre af det knap så sunde. Tilvalg frem for fravalg/ forbud.
  Tror lige, jeg skal have 15 min med mig selv i løbet af weekenden til at gøre op, hvad julen må ‘koste’.
  Rigtig Glædelig JUL!
  KH
  – frk. sveske


  • dec 21, 2012
   9:15 am

   sundforsjov

   Kære frk. sveske
   1) du er for heldig! 2) fantastisk at du selv er ved at blive afhængig! Det er så godt, at du har dette “fællesskab” med din kæreste, fordi vi søger fællesskabet hvad enten det er sundt eller usundt for os, sådan er vi bare som mennesker!
   Det er et super godt fokuspunkt, du har. Masser af rigtig mad, så det er plads til lidt af det kunstige. Og god ide lige at mærke efter én gang til, hvad julen må “koste”.
   Rigtig glædelig jul til dig og dine kære du 🙂
   Kærlig hilsen Charlotte

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *