EmediateAd
Sund for Sjov

Top lækker raw jordbær-iskage!

04 januar , 2013 - af sundforsjov - Kategori: Opskrifter - Tags: , , , , , , , , , , ,

Det var, hvad der stod på menuen til nytår og jeg bliver simpelthen nød til at dele opskriften med jer! Is-kagen er fundet i bogen: Glød og Glæde med RAW FOOD af Vibeke Amdisen. Det lykkedes mig at følge opskriften til punkt og prikke eller næsten da, for jeg løb tør for mandler til kage nr. 2 og så var jeg jo nød til at improvisere!

Kagebund:

 • 200 g mandler (i den improviserede kage blev det 150 g hasselnødder + 50 g valnødder)
 • 250 g tørrede dadler (gerne medjool)
 • Evt. en lille smule vand

Kagefyld:

 • 2 håndfulde jordbær (jeg tog en håndfuld friske jordbær + en håndfuld frosne fra haven)
 • 3 modne bananer
 • 2 spsk. agavesirup
 • Friskpresset limesaft af 1 limefrugt

Sådan:

Mandlerne blendes til fint mel i foodprocessoren og dadlerne tilsættes, så det hele blendes sammen. Tilsæt evt. lidt vand for at få dejen til at hænge sammen.

Dejen smøres ud i en form ca. 23×23 cm med en palet – fugt den evt. under vandhanen, så klister dejen ikke så nemt.

Så skal kagefyldet laves. Kom alle ingredienserne i en blender og blend til en ensartet masse. Hæld massen ovenpå kagebunden, dæk kagen til og sæt den i fryseren.

 

Jeg lavede kagen om formiddagen, så den stod et par timer i fryseren, men den kan sagtens laves dagen før, da resterne smagte udmærket dagen efter! Husk at tage is-kagen ud af fryseren ca. 15 minutter før servering.

Tallerknen kan pyntes med mørk chokolade, men jeg må sige, at det er et stort bøvl, hvis man er et mad-øre som mig, og gerne vil smage chokoladen. Den bliver hård og meget svær at få af tallerknen, så næste gang kommer pynten uden tvivl oven på kagen i stedet!  

Tilbage

6 kommentarer


 1. jan 4, 2013
  8:19 pm

  Trine

  Hold nu k… hvor ser den lækker ud! DEen må vist prøves en af dagene 🙂
  God weekend!
  Trine


  • jan 5, 2013
   6:31 pm

   sundforsjov

   Den kan VARMT anbefales Trine 🙂
   God weekend til dig og dine.
   KH Charlotte


 2. jan 5, 2013
  3:27 pm

  Janne

  Kan kun være helt enig med ‘Trine’! – Hold K*** hvor ser den lækker ud!! – må helt sikkert prøves 😀


  • jan 5, 2013
   6:34 pm

   sundforsjov

   Kære Janne
   Det er bare NICE, som de unge mennesker siger 🙂
   KH Charlotte


 3. mar 5, 2013
  9:59 pm

  Ina

  Ih altså jeg er kommet i himlen- men hvor køber jeg agavesirup.. Hvor er du god til at lave nogle opskrifter der får mine tænder til at ville guffe.. for endelig finder jeg nogle sundere alternativer til kedelig sundt guf. Jeg savner bare nogle kcalorie angivelser pr 100 gram, så jeg ikke forspiser mig . Har endelig fået godt gang i en kostomlægning med fiberrig kost og har næsten styr på sukkertrangen. Da jeg kun kan gå ture er jeg nødt til at passe rigtig godt på .
  Hilsen Ina


  • mar 7, 2013
   9:58 am

   sundforsjov

   Kære Ina
   Du kan købe agavesirup i Netto. Jeg tror ikke, den er i deres sortiment hele tiden, men de får den ofte hjem blandt deres tilbud. Ellers i helsekostbutikker og større dagligvarebutikker. Dejligt du bliver inspireret af opskrifterne 🙂 Jeg går ikke ind for at tælle kalorier, da jeg forbinder det med tankemylder, kontrol, selvkritik og stress. Jeg er derimod fortaler for, at vi lytter til kroppens signaler og naturlige mæthedsfornemmelse og så slipper kiloene langsomt af sig selv, så derfor finder du ingen kcal angivelser 🙂
   KH Charlotte

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *