Top lækker raw jordbær-iskage!
Det var, hvad der stod på menuen til nytår og jeg bliver simpelthen nød til at dele opskriften med jer! Is-kagen er fundet i bogen: Glød og Glæde med RAW FOOD af Vibeke Amdisen. Det lykkedes mig at følge opskriften til punkt og prikke eller næsten da, for jeg løb tør for mandler til kage nr. 2 og så var jeg jo nød til at improvisere!
Kagebund:
- 200 g mandler (i den improviserede kage blev det 150 g hasselnødder + 50 g valnødder)
- 250 g tørrede dadler (gerne medjool)
- Evt. en lille smule vand
Kagefyld:
- 2 håndfulde jordbær (jeg tog en håndfuld friske jordbær + en håndfuld frosne fra haven)
- 3 modne bananer
- 2 spsk. agavesirup
- Friskpresset limesaft af 1 limefrugt
Sådan:
Mandlerne blendes til fint mel i foodprocessoren og dadlerne tilsættes, så det hele blendes sammen. Tilsæt evt. lidt vand for at få dejen til at hænge sammen.
Dejen smøres ud i en form ca. 23×23 cm med en palet – fugt den evt. under vandhanen, så klister dejen ikke så nemt.
Så skal kagefyldet laves. Kom alle ingredienserne i en blender og blend til en ensartet masse. Hæld massen ovenpå kagebunden, dæk kagen til og sæt den i fryseren.
Jeg lavede kagen om formiddagen, så den stod et par timer i fryseren, men den kan sagtens laves dagen før, da resterne smagte udmærket dagen efter! Husk at tage is-kagen ud af fryseren ca. 15 minutter før servering.
Tallerknen kan pyntes med mørk chokolade, men jeg må sige, at det er et stort bøvl, hvis man er et mad-øre som mig, og gerne vil smage chokoladen. Den bliver hård og meget svær at få af tallerknen, så næste gang kommer pynten uden tvivl oven på kagen i stedet!
Tilbage