EmediateAd
Sund for Sjov

Er det klogt eller rettere sagt holdbart at gøre et vægttab til sit nytårsforsæt?

Vi kender det nok alle sammen (selvom vi godt ved, at det der med nytårsforsætterne har det med at smuldre), så er det nemt at falde i fælden, fordi vi lige med ét, føler os rigtig handlingsorienteret og viljestærke, når vi står der i fællesskabet og deler vores nytårsforsæt; ” I 2013 skal det være slut med slik og slappe overarme … hik … basta”.  

Som jeg var inde på i sidste uge, så handler det ikke om at tage en ny beslutning om at gå på slankekur, hvis drømmen er et varigt vægttab. Det handler derimod om at tage en god og grunding beslutning om at stoppe med at narre sig selv og den tager man sjældent nytårsaften.  

Har du alligevel kastet dig ud i et nytårsforsæt, og kan du stadig mærke viljestyrken banke, så er der alligevel noget, du kan gøre. Man har jo heldigvis kun ét standpunkt, til man tager et nyt! Sæt dig godt til rette en aften efter ungerne er puttet med en god kop the og en lille notesbog og giv dig så tid til at reflektere over:

Er dit nytårsforsæt udtryk for noget, du virkelig gerne vil?

Eller har du taget beslutningen, fordi du burde tabe dig, når nu lægen siger, at dit kolesteroltal og blodtryk er for højt og du i øvrigt også er lidt besværet af din vægt, når du er på arbejde?

Hvis det sidste er tilfældet, så kan det blive en lang og besværlig kamp for at tabe kiloene, fordi du ikke har taget dit nytårsforsæt på baggrund af lyst men rettere af pligt eller nød. Chancerne for at få succes er meget større, når du har taget din beslutning ud fra lyst!

Prøv bare at mærke forskellen på de to sætninger i din krop lige nu…

1)      Jamen jeg burde jo tabe mig, så jeg har tilmeldt mig …

2)      Jeg kunne tabe mig og jeg har rent faktisk lyst, for jeg gider ikke længere nøjes med … så jeg har tilmeldt mig

Hvilken sætning kan du bedst lide og hvad føles mest motiverende for dig?

Tilbage

4 kommentarer


 1. jan 7, 2013
  2:22 pm

  Linda

  Jeg har lavet et, men det er både en blanding for at holde min livsstil, men også for at lette min dagligdag. Jeg skal til at lave madplan:) Vi står så tit og ikke ved hvad vi skal lave, og det bliver både for dyrt, besværligt og kedeligt i dagligdagen.
  Jeg tror ikke man skal sætte sig for store nytårsforsæt. Altså som vægttab, starte med motion, rygestop eller lign det skal man gøre når man er klar til det..:) og det ses bare for ofte at man ikke er det til nytår..


  • jan 7, 2013
   2:36 pm

   sundforsjov

   Kære Linda
   Jeg er helt enig! Men må så sige, at madplan er en super løsning – også hvis man vil tabe sig, fordi man for handlet de gode og sunde råvarer ind og derved gør den sunde mad let tilgængelig og har et alternativ til de “dårlige” løsninger.
   Kærlig hilsen Charlotte


 2. jan 7, 2013
  3:03 pm

  stella

  Mit nytårsfortsæt har været under opsejling gennem meget lang tid, og det var først i dagene efter nytårsaften, at jeg fik sat ord på.

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *