EmediateAd
Sund for Sjov

VEGA terapi – det fortjener alle!

Jeg ved ikke, om du har set det, men jeg har fået en ny samarbejdspartner – en virkelig dygtig en af slagsen! Hun hedder Elise Grunow og hun kan noget, jeg altid har drømt om at kunne… hun kan give VEGA terapi!

VEGA terapi tager udgangspunkt i en VEGA test, som foretages ved hjælp af et fascinerende lille apparat, der er i stand til at give et unikt indblik i vores krops sundhedstilstand og vores evne til at optage næringsstoffer, udskille affaldsstoffer og nå ja .. tabe os. Man får målt, om kroppen er belastet af vira, bakterier, giftstoffer, tungmetaller, svampe som eksempelvis candida, fødevareintolerancer, allergier, elektromagnetisk påvirkning, psykisk stress eller chok og så kan testen også fortælle, hvilke naturmediciner og kosttilskud, som er relevante at arbejde med for at sætte kroppens selvhelbredende evne og genopbygning i gang.

Nu holder jeg jo allermest af at have prøvet ting på egen krop, før jeg udtaler mig om dem og anbefaler dem. Jeg har prøvet en VEGA test før, blot i et mindre dybdegående og omfangsrigt format, så i går var det tid til en tøse-tur hos VEGA-damen! Jeg var godt klar over, at jeg trængte til et tjek, for jeg har på det seneste ikke følt, at der var rigtig flow i min forbrænding, men jeg må sige, at jeg blev overrasket over mangel på flow alligevel.

Det interessante ved denne test er, at den går helt tilbage til år 0 – altså fødslen, hvor der for mit vedkommende kunne spores bakterier fra mellemørebetændelser og bronkitis, senere en gammel influenza som ikke var kommet helt ud af kroppen, en helicobaktor bakterie fra noget mad – givetvis spist på en ferie – betændelse fra mandler og blindtarm osv. Det sammenlagt med stress jeg har haft grundet min mands sygdom og hans operationer samt økonomiske udfordringer da min mand kom på sygedagpenge og Jobcenter valgte at skære al økonomisk støtte væk i 4 måneder, mens de vurderede min mands situation) gjorde, at mit energiniveau var helt nede på 40 %.

Nu går jeg ikke rundt og er syg. Jeg lever sundt og spiser også gode tilskud af vitaminer og mineraler, men min krop har i den grad været på overarbejde og det har påvirket min fordøjelse, min hormonbalance, mit stofskifte og mine udrensningsorganer og (inden dette indlæg bliver alt for langt), så viste det sig, at mine børn bar rundt på mange af de samme ubalancer. Især vores yngste som også har tendens til at blive buttet. Hun har givetvis slugt fostervand under en hurtig fødsel, som derved fået mange af mine bakterier og dets lige lige ind i sit mave-tarm systemet. Det betyder med andre ord, at lige meget hvor sundt hun spiser og hvor meget hun prøver at motionerer, så hjælper det ikke, fordi hendes krop er stresset.

Nu er vi alle sat på en skrap udrensningskur og jeg skal love for den er skrap … også i smagen! Der skal ikke spises nogen ekstra vitaminer i den periode, det kan kroppen ganske enkelt ikke rumme (og det bliver nok lidt af en udfordring for mig!) og så skal vi testes igen om 7 uger. Det skal blive 7 spændende uger, for når man arbejder med homøopati, så skal kroppen ”blive syg, for at blive rask”. Med andre ord så aktiverer man den gamle, latente sygdom, så den kan blive gennemlevet igen og komme helt ud af kroppen.

For Kathrine er mælk et no-go – det gælder AL mælk også smør og fløde, som har floreret i vores kost. Jeg er med hende hele vejen og kører derfor også 100 % mælkefrit de næste 2 måneder. Det kommer nok til at kunne ses på opskrifterne her!  

Men hold op hvor jeg glæder mig til at se, mærke og ”lære” effekten på egen krop og ikke mindst hjælpe endnu flere mennesker til mere sundhed, energi og vægttab ved at kombinere det bedste fra to terapeuter!

Tilbage

12 kommentarer


 1. jan 9, 2013
  8:21 am

  frk. sveske

  Kære Charlotte,
  Spændende læsning og jeg er selv helt vild med det indblik, mine tjek hos Frede Damgaard (efter din gode omtale), giver i min krop. Jeg har også stadig en del ubalancer omkring min fordøjelse (flirt med sukker, gavner ikke noget) og det er bare rart at få viden og efterfølgende hjælp til at rette op på ubalancerne.
  Jeg glæder mig meget til at læse om resultatet for jer efter de 7 uger.
  KH
  – frk. sveske


  • jan 9, 2013
   9:14 am

   sundforsjov

   Kære frk. sveske
   Det er så utrolig givende, fordi det på et eller andet plan er spild af penge, gode fødevarer og kosttilskud, når vores krop ikke er i stand til at optage disse. Vi kan leve nok så sundt, men kroppen husker ALT og derfor må vi tage det i små bider – lag for lag – i det tempo, som kroppen er klar til. Og så er det bare så spændende! Jeg har før flirtet med blodtypekost og jeg må indrømme, at jeg får lyst til at gøre det lidt igen. Jeg selv og begge vores piger er blodtype A og testen viste så mange af de ubalancer, som er karakteristiske for præcis denne blodtype. Nå men det må der komme mere om en anden dag, jeg lover at følge op på testen 🙂
   KH Charlotte


   • jan 9, 2013
    9:53 am

    frk. sveske

    Hej igen,
    Det er ikke lykkedes mig at lokke min blodtype ud af min læge. Har hørt flere, hvor blodtypediæten giver god mening og ville gerne kende min egen.
    Held og lykke med at rette op – jeg glæder mig til at læse mere.
    KH
    – frk. sveske


    • jan 9, 2013
     10:41 am

     sundforsjov

     Hej igen 🙂
     Det er desværre ikke alle læger, som er villige til at give en blodprøve for blodtypen 🙁 Men du kan rent faktisk få et lille kit i din helsekost, hvor du selv kan teste din blodtype! Jeg har et sæt liggende, men har endnu ikke fået afprøvet det i praksis (havde tænkt, at manden skulle være forsøgskanin!!).
     KH Charlotte


 2. jan 9, 2013
  8:47 am

  Christine

  Super spændende læsning. Jeg har tidligere hørt om VEGA-test’s, som også har fået gode anbefalinger. Det er dog en smule dyrt, synes jeg :s

  Har du fået konkrete kostråd med også? Det vil sige, du skal ikke undlade at spise noget, mens du tager tilskuddet f.eks.?


  • jan 9, 2013
   9:21 am

   sundforsjov

   Kære Christine
   Egentlig syntes jeg ikke det er dyrt, når man tænker på, at hvor meget viden og indsigt man opnår på 1 time. Også taget i betragtning, at du kan bruge nok så mange penge på god, sund, økologisk mad og kosttilskud, men hvis ikke din krop er i stand til at optage disse, så er det nærmest penge ud af lommen.
   Jeg er tidligere blevet testet for fødevareintolerancer, så vi nåede det ikke denne gang. Vi brugte mere af tiden på at gå tilbage i årene og finde “ting og sager”. Vores yngste datter blev frarådet alle mælkeprodukter samt tungt protein som oksekød, svinekød og tildels også kalv. Den jeg er 100 % med på, så ikke hun skal stå alene.
   KH Charlotte


 3. jan 9, 2013
  10:12 am

  Heidi

  Kære Charlotte

  Godt nytår :0)

  Tak for at du deler og hvor kan jeg bare mærke at det også lige er det min familie mangler. Virkelig at komme i balance :0)

  Ved du om hun også tester for om man kan tåle de udrensningsting man evt får? For jeg er virkelig sensitive og det der mange gange friholder mig fra at få renset ud 100 % er at jeg reagere kraftigt på mange ting.

  Er hun andre steder end Nykøbing Falster ? Ellers er der ikke andet for end at min datter og jeg må en tur til Nykøbing Falster ;0)

  Og hvor er det dejligt at se at du har fundet DIN VEJ og følge den <3

  Knus
  Heidi


  • jan 9, 2013
   10:46 am

   sundforsjov

   Kære Heidi
   Rigtig godt nytår til dig og dine 🙂
   Balance er bare det bedste!!! Ja Elise tester om du kan tåle de udrensningsting, som du får. Hvilke du skal bruge, hvor meget du skal tage og hvor længe og så tager hun også højde for, at du er sensitiv, hvis du siger det til hende. Jeg skulle ud over de homøopatiske dråber have b-vit, men kun som b-vit-kompleks. Når hun testede en “almindelig” multi-vitamin blev det for kraftig en påvirkning for min krop. PT. tester Elise ikke andre steder end Nykøbing Falster, men her er jo så smukt, så kom da endelig en tur 🙂 Og får du tid giver jeg the eller kaffe 🙂
   Jeg sender dig ofte en tanke kære Heidi og håber virkelig også, at du har fundet DIN vej 🙂
   Kærligst Charlotte


 4. jan 9, 2013
  4:41 pm

  Jonna

  Hvor lyder det bare vildt spændende. Flirter lidt med tanken om at komme en tur til Frede Damgaard… Glæder mig til at følge jeres “rejse” 🙂


  • jan 9, 2013
   10:51 pm

   sundforsjov

   Kære Jonna
   Det behøver du ikke overveje! Frede Damgaard er et orakel indenfor helsebranchen og utrolig dygtig til sit arbejde, så det er bare af sted 🙂
   KH Charlotte


 5. jan 12, 2013
  5:31 pm

  Trine

  Hej.
  Med hensyn til at kende sin blodtype eller ej… en god og sikker måde at få den at vide på, er ved at blive bloddonor – så gør man samtidig noget godt for andre :-):-)


  • jan 14, 2013
   9:17 am

   sundforsjov

   Kære Trine
   Det er da en super idé! Tak for tippet 🙂
   KH Charlotte

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *