EmediateAd
Sund for Sjov

Sunde selleri-fritter

Der er gået mega meget sport i indkøb af sund mad til “sunde” priser herhjemme og det er faktisk sundt på flere måder, fordi det ofte er årstidens grøntsager, som er de billigste. Eksempelvis kan du spare 8 kr. på grøntsagerne til dit aftensmåltid, hvis du lige nu vælger rosenkål eller knoldselleri fremfor blomkål. Nu er det så ikke alle i familien, som er liiige glade for knoldselleri, så det kræver lidt ekstra kreativitet, men hvilke børn (og barnlige sjæle) syntes ikke om pomfritter?

Derfor blev knoldselleriet forvandlet til sunde selleri-fritter….  

1 knoldselleri skræres i skiver og strimler og lægges på en plade med bagepapir, havsalt og 4 tynde klatter smør eller kokosolie (for den skapre læsers skyld, så fik vi disse fritter i mandages, altså inden vi havde fået besked ved VEGA testen om, at vores yngste skal leve 100 % mælkefrit). 

Fritterne bages ved 200 g midt i ovnen på varmeluft i ca. 30 minutter. Herefter vendes de rundt med en ske eller lign. og bages yderligere 15-20 minutter ved 225 grader på almindelig varme, men hold lidt øje med dem til sidst, da de skal blive sprøde og ikke sorte! Velbekomme…

Tilbage

12 kommentarer


 1. jan 11, 2013
  9:11 am

  stella

  Mums de ser lækre ud!


 2. jan 11, 2013
  11:23 am

  Denice

  Den kommer lige på min to-do liste 🙂


 3. jan 11, 2013
  1:13 pm

  Jane

  Uhm, jeg elsker knoldselleri i alle afskygninger.

  Til fritter synes jeg, persillerødder bliver sprødest, men det er efterhånden længe siden jeg har prøvet med selleri. Ungerne er dog ikke helt overbevist om mine rodfritter. Hvad synes pigerne?


  • jan 11, 2013
   1:57 pm

   sundforsjov

   Kære Jane
   Manden som ellers bestemt ikke er til knoldselleri spiste dem og var positivt overrasket. Den største af pigerne syntes det var ok og den mindste sagde nej tak (men det gør hun ofte, for så byder der sig måske noget andet – lille trick du ved!!).
   Kh Charlotte


 4. jan 11, 2013
  6:56 pm

  Lovelyliller.com

  Nam nam 😀 Minst like gode som pommes frittes.


 5. jan 11, 2013
  7:56 pm

  Julie

  Aw ja, det ser godt ud!


 6. jan 16, 2013
  10:37 pm

  Mette

  Ej hvor er det fedt med et så sundt alternativ! Hvis man måske bare lige kunne have noget ekstra godt til aftensmad – lækkert med lidt fornuftig inspiration !


  • jan 16, 2013
   10:39 pm

   sundforsjov

   Kære Mette
   Hvor er det bare dejligt, at du kan bruge inspirationen 🙂
   KH Charlotte


 7. mar 1, 2013
  3:01 pm

  Julie

  Yummy! De ser gode ud. Er det samme fremgangsmåde (mest tid/varme, tænker jeg på), hvis man bruger persillerod? Undskylder, hvis det er et dumt spørgsmål 😉


  • mar 2, 2013
   3:18 pm

   sundforsjov

   Kære Julie
   Det findes ingen dumme spørgsmål, så spørg bare løs 🙂 Jeg kan ikke sige 100 % ja, men nærmere sådan ca. Prøv at bruge samme fremgangsmåde og hold lidt øje med persillerødderne til slut. Det afhænger også lidt af tykkelsen på persillerødderne.
   KH Charlotte

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *