EmediateAd
Sund for Sjov

Der findes ingen mirakelkure eller magiske piller…

Jeg er født nysgerrig og på mange måder er det en stor del af min drivkraft – både privat og på arbejdsfronten. Jeg møder af og til klienter, som tror, at når man er der, hvor jeg er, så er ”man færdig” – ”hel og fuldendt”. Det er jeg bestemt ikke, og jeg tror også, at hvis det var sådan, så ville det ret hurtigt blive MEGET kedeligt. At ændre livsstil (og dermed en lang række af dårlige vaner) er en lang og vedvarende proces, men det gør den bestemt ikke kedelig!

For at holde gang i udviklingen og dermed processen, har jeg meldt mig til et kursus, hvor jeg på 12 uger skal lære, hvordan jeg nyder mig sund. Et onlinekursus som Naturopath i Biologisk Medicin Caroline Fibæk har sammensat (du kan læse mere om det lige her) og jeg skal da lige love for, at jeg GLÆDER mig!

Caroline Fibæk skriver (de ord kunne være taget lige ud af min egen mund): Der findes ingen mirakelkure eller magiske piller. Der er ingen hurtige løsninger og lynkure. Det kræver tid at arbejde med at ændre mønstre, som det har taget en livsstid at opbygge! Jeg kunne ikke være mere enig!

Jeg har ofte hentet inspiration i raw-food-verdenen, som Caroline Fibæk er en del af, især i kagerne, som jeg er helt vild med. Det holistiske vægttabsprogram, som jeg selv arbejder med til dagligt, giver nemlig lige præcis frihed til, at jeg ikke skal begrænse mig til én kostretning/et kostprincip, men at jeg kan afprøve forskellige retninger og lytte til kroppens reaktioner, så længe det er ”rigtig” mad. Og det er lige præcis dét jeg skal – hente inspiration – og jeg glæder mig til at dele noget af den med dig!

Tilbage

8 kommentarer


 1. jan 16, 2013
  8:57 am

  frk. sveske

  Kære Charlotte,
  Det lyder virkelig som om, der er en god portion inspiration at hente der – glæder mig til du deler her på bloggen.
  KH
  – frk. sveske


  • jan 16, 2013
   9:46 am

   sundforsjov

   Kære frk. sveske
   Det er jeg helt sikker på! Og jeg glæder mig – også til at dele 🙂
   KH Charlotte


 2. jan 16, 2013
  9:01 pm

  Gurli

  Kære Charlotte
  Det lyder godt nok spændende. Det er en erkendelse værd, at det ikke er nok at lave “once in a lifetime”- ændring.Men at det kræver arbejde hele livet.
  OG at det, som du skrev, rent faktisk ikke holder med viljestyrke alene…. slet ikke!
  Har lige pløjet det meste af “slip slikket” i gennem. Hold da op den er inspirerende i forhold til at nå ind til sig selv og de bagved liggende årsager til dårlige spisevaner.
  Glæder mig til at høre mere.
  Kærlig hilsen
  Gurli


  • jan 16, 2013
   9:55 pm

   sundforsjov

   Kære Gurli
   Det er uden tvivl en erkendelse og en accept af at sige ja tak til en rejse med livslang udvikling – men den er altså spændende 🙂 Og nøj hvor bliver jeg nysgerrig ift. bogen Slip Slikket… den må jeg vist have fingrene i 🙂 Tak for tippet 😉
   Kærlig hilsen Charlotte


 3. jan 17, 2013
  3:27 pm

  Gurli

  Kære Charlotte
  I slip slikket er der en utrolig åbenhjertig og meget detaljeret beskrivelse af Lones rejse til et sundere liv. Den rammer mig lige i hjertet og kan i hvert tilfælde hjælpe mig til sundere tilvalg.
  Desværre har jeg en datter der erallergisk overfor rigtig mange frugter, nødder, mandler og kokos. Derud over bryder hun sig ikke om chokolade/kakao så jeg er lidt udfordret der…..
  God dag
  Kærlig hilsen
  Gurli


  • jan 17, 2013
   3:51 pm

   sundforsjov

   Kære Gurli
   Det lyder spændende! Og ja det må være en ordentlig udfordring. Prøv at lave en liste over alle de ting din datter KAN tåle og lade det være udgangspunktet for inspiration og leg, så I kan finde jeres helt egne, gode , sunde og søde sager 🙂
   Kærlig hilsen Charlotte


 4. jan 17, 2013
  9:54 pm

  Gurli

  Hej Charlotte
  Ja det kunnevære vi skal starte der med hendes muligheder.
  Når nu vi er inde på hvad hun kan tåle, hvordan tænker du så om boghvedemel? Hun kan jo ikke tåle mandelmel i kager, pandekager osv. Har læst mig frem til at GI på boghvede er ok ( uden at være helt fantastisk)’,
  Kh Gurli


  • jan 17, 2013
   10:45 pm

   sundforsjov

   Kære Gurli
   Muligheder giver meget mindre stress 🙂 Jeg syntes, at boghvedemel er et rigtig fint alternativ. Boghvede er egentligt ikke en kornsort, men eftersom den ligner de andre kornsorter, regnes den med til disse. Den indeholder ikke gluten og set i forhold til kulhydraterne, så ser jeg intet problem, så længe hun også får fibre fra grøntsager og gode sunde fedtstoffer i måltidet. Boghvede har et højt indhold af aminosyren lysin og er rig på mineraler. Så tåler hun boghvede, så er det da bare igang 🙂
   Kærlig hilsen Charlotte

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *