EmediateAd
Sund for Sjov

Hvad kan du selv gøre for din sundhed?

Rigtig meget hvis du spørger mig! Jeg husker stadig, hvordan jeg som nybragt mor kunne gå i panik, hvis vores datter fik feber eller begyndte at hoste. Det eneste jeg kunne gøre, var at gå med hende på armen, give hende lun te og så ellers vente på, om feberen tog til (vagtlægen ville ikke se os, før hun havde 40 i feber). Det var rent ud sagt en kæmpe afmagt at være mor på den måde, men så skete der pludselig noget.

Jeg trådte ind i helseverdenen. En ny verden åbnede sig for mig! Jeg lærte om sundhed, kost, kosttilskud og homøopatiske produkter, som jeg kunne bruge, når jeg selv eller mine børn blev syge og det gjorde, at jeg kunne begynde at handle aktivt frem for passivt at vente og se til i afmagt. Og har man én gang har mærket og set effekten, så vil man have mere!

Og et af de steder, hvor du bestemt kan få mere, er i Carsten Vagn Hansens nye bog: ”Hvad fejler du i grunden? – om naturlig sundhed og hvad du selv kan gøre”, som jeg har været så heldig at få lov til at anmelde.

Jeg møder rigtig mange mennesker, som er blevet sundhedsforvirret og som har svært ved at gennemskue, hvad der er godt og skidt for kroppen. De hører lidt her og ser lidt der. Lige nu er der f.eks. meget fokus på kulhydraterne og lav karbo diæter, men vidste du for eksempel, at der er forskel på kulhydrater? At komplekse kulhydrater som klid, hele fuldkorn, brune ris, grøntsager og rodfrugter indeholder cellulosefibre, som kan binde sig til gifte og affaldsstoffer i kroppen og derved transporterer dem ud med din afføring?

 

Mange er også stadig fedtforskrækkede. Nogle er begyndt at åbne lidt op for indtaget af fedt i maden, men de kan stadig ikke helt overskude, hvilke typer af fedt, som er sunde for dem og gode spise. I bogen får du klar besked om fedt, hvorfor det er vigtigt for din sundhed, hvor du finder de gode fedtstoffer og hvordan du skal behandle dem i din madlavning. Og så er det skrevet i et sprog, så alle kan være med også selvom der er faglige udtryk undervejs.

 

 

Du kan læse om proteiner, syre-base balancen, vitaminer og mineraler og hvorfor vi ikke får nok i kosten, om skadelige mineraler og metaller som flour, amalgam, aluminium og bly og så kan du læse om stofskiftet og vores hormoner, som er så utrolig vigtige for vores sundhed og ikke mindst forbrænding og vægt. Der er også lidt om sindet og hvordan psyken påvirker kroppen – alt i alt en super god bog.

Også til at have stående på hylden som opslagsværk i de situationer, hvor du mangler svar og gerne vil handle selv!

Du kan læse mere om bogen ved at klikke lige her 

Tilbage

4 kommentarer


 1. jan 21, 2013
  8:53 am

  frk. sveske

  Kære Charlotte,
  Det lyder spændende læsning – den må vist på ‘læselisten’ hos mig. Gode opslagsværker savnes også i min begrænsede bogsamling.
  KH
  – frk. sveske


  • jan 21, 2013
   9:08 am

   sundforsjov

   Kære frk. sveske
   Jeg elsker opslagsværker og den her er bestemt en anbefalelsesværdig en af slagsen 🙂
   KH Charlotte


 2. jan 22, 2013
  9:30 am

  Jonna

  Den må jeg helt sikkert også anskaffe mig.
  Jeg har lige sat mig en lillebitte smule ind i nogle af de homøopatiske midler, og har derfor bestilt engystol og traumeel dråber, da jeg synes ungerne har skrantet en del de sidste par uger. Men har du hørt om kolloid sølv, og vil du anbefale det? Har kraftigt overvejet også at få det hjem på hylden…
  Kh Jonna 🙂


  • jan 22, 2013
   10:45 am

   sundforsjov

   Kære Jonna
   Det lyder som om, du har valgt nogle rigtig gode homøopatiske midler 🙂 Jeg har hørt en masse godt om kolloid sølv og har også en samarbejdspartner, som bruger det. Jeg må dog beklage, at det er en af de ting, som jeg endnu ikke har fået testet på mig selv, så derfor vil jeg ikke anbefale det men heller ikke fraråde det.
   Kærlig hilsen Charlotte

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *