EmediateAd
Sund for Sjov

Grønne deller til middag og mellemmåltid

01 februar , 2013 - af sundforsjov - Kategori: Opskrifter

Jeg kan godt komme ind i en periode, hvor jeg løber træt i at spise de samme grøntsager og her er variation og inspiration altid kærkommen. Det har jeg heldigvis fået en masse af fra Caroline Fibæks onlineforløb Nyd dig Sund. På forløbet lægger Caroline Fibæk netop stor vægt på inspiration og at hun ikke fortaler for, at vi lever præcis, som hun gør. Vi skal i stedet finde vores helt egen vej og den livsstil, som passer til os og det passer mig perfekt!

Mit mål med kurset er (udover at drage mere omsorg for mig selv) at blive bedre til at gøre grøntsager spændende i mine måltider. Jeg er inde i en periode, hvor jeg har lyst til at leve mere og mere vegetarisk og derfor er det dejligt med så megen ”grøn” input. Det har i hvert fald inspireret mig til at frembringe disse grønne deller til min frokost (som i øvrigt også vil være et super alternativ til et nemt, grønt mellemmåltid).

  • ½ groftrevet broccoli
  • 2 fintrevne gulerødder
  • ¼ fintrevet knoldselleri
  • 4 æg
  • 50 g. mandel- eller nøddemel
  • Koriander og havsalt samt kokosolie til stegning

 

Jeg er simpelthen lige nød til at vise min fine, nye mandelkværn, som jeg har fået af en skøn klient. Den er så lille og fix, og så kværner den det mest luftige og lækre nøddemel på ingentid, men den er fra Sverige. er du på udkig efter et lignende rivejern (som du både kan bruge til nødder, grøntsager, frugt og ost), så er dette rivejern et godt alternativ.

Tilbage

41 kommentarer


  1. feb 1, 2013
    9:37 am

    Maria J.

    Hvis du googler mandelkværn kommer der et par stykker op 🙂 Jeg tror faktisk at min foodprocessor har en indsats der kan rive så fint. Jeg har aldrig brugt den fordi jeg ikke lige kunne gennemskue hvad den var til. Nu må den afprøves med mandler 😉


    • feb 1, 2013
      1:26 pm

      sundforsjov

      Kære Maria 🙂
      Tak for tippet – det vil jeg gøre. Det lyder spændende med din indsats på foofporcessoren – smart hvis det virker!
      God weekend til dig og dine.
      Kærligst Charlotte


  2. feb 1, 2013
    10:48 am

    Annika

    Mums det ligner noget jeg godt kunne spise og ikke mindst kunne bruge til at lokke lidt ekstra grønt i de to ellers så skeptiske 2 årige som ikke er meget for noget som helst nyt mad 🙂


    • feb 1, 2013
      1:27 pm

      sundforsjov

      Kære Annika
      Det lyder rigtig dejligt 🙂 Mine piger hoppede ikke på den i første omgang, men det gjorde min mand til gengæld – så meget at jeg må kæmpe med ham om resten, som ellers kom i fryseren til nemme madpakker 😉
      Kærlig hilsen Charlotte


  3. feb 1, 2013
    1:15 pm

    Birgitte Christensen

    Lidt chilli ville også være dejligt. Det skal afprøves i weekenden


    • feb 1, 2013
      1:28 pm

      sundforsjov

      Super ide Birgitte – det må jeg da også prøve!!! Tusind tak for tippet 😉
      Kærlig hilsen Charlotte


  4. feb 1, 2013
    2:10 pm

    Kia

    Lækkert!
    Jeg bruger altid mandelmel når jeg står i køkkenet og dertil bruger jeg min billige kaffeblender/kværner fra Føtex til 100 kr 🙂 den gør det helt fint!


    • feb 1, 2013
      3:00 pm

      sundforsjov

      Kære Kia
      Det var da et super tip 🙂 Tusind tak – det må jeg kigger nærmere på ved næste besøg i Føtex.
      KH Charlotte


  5. feb 1, 2013
    4:13 pm

    stella

    De ser bare så lækre og indbydende ud..


    • feb 1, 2013
      4:20 pm

      sundforsjov

      Tak Stella – det smager skønt og kan sagtens fryses til en nem frokost 🙂


  6. feb 3, 2013
    3:43 pm

    Xenia

    Jeg bruger også en billig kaffekværn til at male nødder og kerner m.m. Det fungerer upåklageligt, lynhurtigt, og det bliver så fint, som man kunne ønske sig 🙂


    • feb 4, 2013
      7:13 pm

      sundforsjov

      Kære Xenia
      Super tip – dejligt du deler din erfaring! Tak 🙂
      KH Charlotte


  7. feb 4, 2013
    6:28 pm

    Gurli 'i

    Hej Charlotte (og jer andre, der bruger mandelmel)

    Hvornår bruger i hjemmemalet mandelmel og hvornår bruger i den fedtreducerede?
    Der er jo noget forskel i pris.
    Jeg spørger også fordi mit vægttab er get ret meget i stå og er nødt til at kigge mit indtag grundigt efter. (Ud over, at jeg lige vil have bedst af, ikke at sænke paraderne og spise en masse kylhydrater)
    Kh Gurli


    • feb 4, 2013
      7:27 pm

      sundforsjov

      Kære Gurli
      Jeg bruger ikke fedtreduceret mandelmel og har kun brugt to poser mandelmel fra funktionel food. Jeg syntes ganske enkelt, at det man bager bliver for tørt. Jeg vil råde dig til at fortsætte med dine mandler og i stedet tage 3-4 dage, hvor du skriver alt op i en kostdagbog som du spiser – med det ene formål at finde ud af, om du har tendens til at “små-snacke” – “fordi det jo er sundt”. Selvom vi lever sundt, så er det en god ide at have overblik over vores indtag af mad, så længe vi gerne vil gå ned i vægt, men husk også at alle oplever “døde” perioder under deres vægttab, fordi deres stofskifte skal vende sig til den nye kost og at stress og mangel på søvn også er en kæmpe hæmmer for et vægttab.
      Kærlig hilsen Charlotte


  8. feb 8, 2013
    10:17 pm

    Martine

    Dem jeg fik lavede blev super gode… Men som du ved Charlotte så kan jeg jo ikke følge en opskrift 🙂 så blev jo bare de grønsager jeg havde: broccoli, gulerødder, blomkål, løg lidt chili og hvidløgssalt og selvfølgelig øg og mandelmel 🙂
    De er nogle gode hapsere 🙂


    • feb 9, 2013
      10:37 am

      sundforsjov

      Kære Martine
      Hvor er det dejligt at høre og fedt at du bare kaster dig ud i det og ikke lader dig begrænse af mangel på “de rigtige” ingredienser 🙂 De er nemlig super gode 🙂
      KH Charlotte


  9. feb 15, 2013
    11:05 pm

    Marianne Fisker

    Denne fra Sveico: http://gaverogbrugskunst.dk/bageredskaber-193/mandelkvaern-fra-sveico-p4297 ligner meget din, Charlotte.


    • feb 16, 2013
      2:22 pm

      sundforsjov

      Tak Marianne – den ligner da på en prik 🙂


  10. jun 9, 2013
    12:14 am

    Rikke

    Hej Charlotte,

    Sad lige og læste dine indlæg, og de er super inspirerende ! 😉
    Jeg intresserer mig også meget for sundhed, men er gået lidt i stå da jeg er kommet ind i en lidt hård periode hvor jeg har måtte fokuserer på andre ting… men nu er det tid til, at komme tilbage, så vil klart følge flere af dine indlæg 🙂
    Ville egentlig bare fortælle hvordan jeg plejer at lave mandelmel når jeg en sjælden gang bruger det.
    Jeg blender det i ca 30 sek. hvorefter det jo godt kan blive lidt klistrernde derefter sir jeg det, og blender det overskydende, og bliver ved således. Det bliver helt fint som hvedemel.


    • jun 9, 2013
      8:12 pm

      sundforsjov

      Kære Rikke
      Udfordringer møder vi alle – større eller mindre – så dejligt at høre, at du er på vej tilbage til dig selv og gøre gode ting for dig 🙂 Super tip med mandelmelet – tusind tak 🙂
      Kærlig hilsen Charlotte


  11. jun 13, 2013
    7:18 pm

    Annette

    Arrgh, mine ser ikke ud som på billedet…de hænger slet ikke sammen..hvad gør jeg mon galt??


    • jun 13, 2013
      8:48 pm

      sundforsjov

      Kære Annette
      Af og til kan grøntsagerne godt væske lidt, når de står og trækker i skålen (især hvis man laver en stor portion). Hvis det sker, kan du hælde lidt af væden fra. Ellers kan lidt ekstra fiberhusk være en mulighed. Driller det stadig, må du bare skrive igen 🙂
      KH Charlotte


  12. jun 14, 2013
    11:06 am

    erika sallo

    Den lille kværn ligner min, som jeg bruger til valnødder og birkes, som jeg drysser på varm pasta f.eks med lidt sukker/sukker erstatning.
    Det smager himmelsk


  13. nov 14, 2013
    4:42 pm

    Mette

    Det ser virkelig godt ud ! Jeg inviterer min bedste veninde hjem til mig i morgen til de her. I følge din opskrift, hvor mange bliver der af deller i alt? 🙂


    • nov 14, 2013
      5:42 pm

      sundforsjov

      Uha Mette – det afhænger lidt af størrelse på hver grønne delle, men der plejer at blive en god stor tallerkenfuld 🙂
      God fornøjelse i morgen!
      KH Charlotte


  14. jan 16, 2014
    4:10 pm

    Dorte Petersen

    Hej Charlotte

    Hvad kan der bruges, når ikke lige knoldselleri er i den glade 🙂 side.
    Tænker lidt på fylden?


    • jan 17, 2014
      9:38 am

      sundforsjov

      Kære Dorte
      Det kunne eksempelvis være en butternutsquash og ellers erstatter du bare knoldsellerien med lidt ekstra af de grøntsager, som ER i den glade 🙂 side.
      Kærlig hilsen Charlotte


  15. feb 15, 2014
    8:51 pm

    Allan

    Mange gange tak Charlotte…
    Disse frikadeller er super lækre, og må sige jeg er meget overraket 🙂
    Min datter på 8 er helt vilde med dem, og serverede dem idag sammen med dine selleri pomfritter som også er super 🙂

    Glæder mig til at prøve nogle af de andre spændene ting herinde 🙂


    • feb 16, 2014
      1:11 pm

      sundforsjov

      Velbekomme Allan 🙂
      Skønt at høre din feedback og ja, jeg er helt enig. En skøn og velsmagende måde at få mere grønt ind i hverdagen 🙂 Det glæder mig rigtig meget, at din datter også var vild med dem og godt gået, at i fik selleri pomfritter til ligeså – sådan!
      Kærlig hilsen Charlotte


  16. maj 11, 2014
    8:42 pm

    Bettina

    Hej. Jeg kan ikke tåle mandler, så hvad kan man bruge istedet for nøddelmel? 🙂


    • maj 12, 2014
      8:44 am

      sundforsjov

      Kære Bettina
      Du kan bruge lige den type af nøddemel, som du tåler og kan lide. Sesammel er også et alternativ 🙂
      Kærlig hilsen Charlotte


  17. maj 11, 2014
    8:47 pm

    Bettina

    Hvis dejen bliver for fugtig, kan man så bruge Chaifrø, stedet for fiberhusk? 🙂


    • maj 12, 2014
      8:46 am

      sundforsjov

      Kære Bettina
      Du kan ikke “bare” erstatte Fiberhusk med Chiafrø. Men det er da en super ide, at komme Chiafrø i de grønne deller 🙂 Chiafrøene skal dog have lidt tid til at opsuge fugten, så det vil kræve, at du sætter “dejen” på køl i 1-2 timer, før du skal stege dem. Og syntes du stadig den er fugtig herefter, så kan du tilsætte lidt fiberhusk og evt. lidt ekstra nøddemel eller sesammel. God fornøjelse 🙂
      Kærlig hilsen Charlotte


  18. maj 13, 2014
    4:04 pm

    Bettina

    Ok, tak for svaret.

    Hvor mange deller bliver der cirka udaf den opskrift her?


    • maj 13, 2014
      4:15 pm

      sundforsjov

      Det kommer helt an på mængden og størrelsen af grøntsager samt hvilken størrelse, du former dem i, så du må bare kaste dig ud i det og tælle undervejs 🙂
      Kærlig hilsen Charlotte


  19. maj 13, 2014
    4:24 pm

    Bettina

    Kan man bruge Kikærte mel , istedet for nøddemel?


  20. maj 13, 2014
    4:49 pm

    Bettina

    Er det mig der er blind, men hvor står der hvormeget HUSK Psyllium-frøskaller der skal bruges? 🙂


    • maj 18, 2014
      12:12 pm

      sundforsjov

      Der er slet ikke angivet Fiberhusk i opskriften 🙂 Så vidt jeg kan se, stammer Fiberhusk fra dit spørgsmål vedr. om du kan bruge Chaifrø i opskriften. MEN føler du, at dejen bliver for “våg” kan du sagtens bruge både chiafrø, fiberhusk og kikærtemel til at gøre den mere sammenhængende. Det er alle fine alternativer. Vil du helt af med stivelse i din kost, skal du dog gå uden om kikærtemel, da det indeholder stivelse.
      Kærlig hilsen Charlotte


  21. apr 25, 2016
    8:34 pm

    Gitte Jensen

    Hej alle sammen 🙂

    Fin opskrift 🙂 Jeg supplerede med fiber husk – frøskaller. Dejen blev dermed mere fast og lettere at forme samt stege 😉

    Kærligst
    Gitte


    • apr 26, 2016
      3:07 pm

      sundforsjov

      Kære Gitte
      Tusind tak for din tilbagemelding – og tippet 😉
      Super at høre.
      Kærlig hilsen Charlotte

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *